Petrolul mizează pe al zecelea succes pe teren propriu în acest sezon și pe scoaterea Buzăului din play-off. Nae Constantin: ”Nu-i văd să vină să se apere.” Georgi Pashov a fost legitimat, Prejmerean își așteaptă debutul

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 23:16 Liga 2
Petrolul mizează pe al zecelea succes pe teren propriu în acest sezon și pe scoaterea Buzăului din play-off. Nae Constantin: ”Nu-i văd să vină să se apere.” Georgi Pashov a fost legitimat, Prejmerean își așteaptă debutul

Petrolul e calificată în play-off cu cinci etape înainte de finalul sezonului regular, e lider detașat după 17 etape, însă în runda a 18-a întâlnește un adversar împotriva căruia nu a câștigat de când se întâlnesc în Liga 2. FC Buzău, fosta SCM Gloria Buzău, a pus mereu probleme trupei ploieștene, deși aceasta din urmă s-a crezut mereu superioară în jocurile directe. De fiecare dacă a fost mai bună în joc, însă niciodată nu a câștigat.

  • Toate cele trei confruntări de până acum s-au nimenit să se dispute doar pe ”Ilie Oană”, iar cei pe plus sunt buzoienii, cu 1-0 în noiembrie 2019 (Valentin Munteanu 49), 1-1 în noiembrie 2020 (Marian Huja 66 / Cosmin Tucaliuc 71 – penalty) și alt 1-1 în aprilie 2021 (Tudor Saim 90+1 / Daniel Vîrtej 38). Cele două formații s-au întâlnit într-un amical și înaintea debutului actului sezon, pe care l-a câștigat tot FC Buzău, cu 1-0, la Râmnicu Sărat, cu un gol marcat de fostul petrolist Serges Ekollo (28).

Nae Constantin, înainte de jocul cu FC Buzău: ”Nu-i văd pe adversarii noștri să vină să se apere, pentru că nu știu cât de mult i-ar ajuta un punct”

Acum, Petrolul vrea primul succes cu FC Buzău pentru a începe anul cu o victorie la prima prezență pe ”Ilie Oană”, pentru a-și menține avansul față de contracandidate, dar și pentru a elimina din cursa pentru play-off echipa lui Pustai, momentan ajunsă pe locul 6, după ce Steaua a câștigat vineri cu Poli Iași (scor 1-0).

Echipa ploieșteană are o serie de nouă victorii consecutive pe teren propriu în acest sezon și vrea să o continue și după jocul cu FC Buzău, programat sâmbătă, de la ora 17:30.

”Întâlnim o echipă bună, condusă de către Cristian Pustai, cel mai experimentat antrenor la nivel de liga a doua. Buzăul practică un fotbal corect, are o bună organizare atât defensivă, cât și ofensivă, și o să fie un meci interesant din toate punctele de vedere. Bineînțeles, îmi doresc ca la final să punem cele trei puncte în dreptul nostru în clasament și să ne bucurăm, astfel, pentru victorie alături de suporterii noștri”, a spus Nicolae Constantin înaintea jocului de la Ploiești.

Acesta nu crede că FC Buzău va veni pe ”Ilie Oană” să se apere, având în vedere că are nevoie de victorie pentru a rămâne în calculele play-off-ului. ”Nu-i văd pe adversarii noștri de mâine să vină să se apere, pentru că nu știu cât de mult i-ar ajuta un punct. I-am urmărit în mai multe jocuri disputate în acest an, știu la ce să mă aștept, însă important va fi ca în teren să respectăm ceea ce am pregătit”, a mai declarat, citat de site-ul Petrolului, antrenorul ”găzarilor”, care nu se confruntă cu mari probleme de efectiv pentru acest joc: ”Chiar am făcut un antrenament, de dimineață, cu cei care nu vor fi în lot și am ajuns la concluzia că am fi putut alinia fără probleme încă o echipă care să câștige mâine. Sper să fi făcut alegerile bune, însă doar rezultatul va demonstra asta.”

  • Etapa trecută, Petrolul a încheiat după doar 37 de minute jocul din deplasare cu Poli Timișoara, după ce nocturna a picat de două ori în prima repriză. De atunci și până acum, Nae Constantin a programat două amicale în care să-și țină jucătorii în formă: 5-0 la Ariceștii Rahtivani cu CSO Plopeni, sâmbăta trecută, și 7-0 la Câmpina cu Dunărea Turris Turnu Măgurele, miercuri.

Vlad Prejmerean își așteaptă debutul la Petrolul: ”Știam de când am venit aici că nu va fi ușor”

La conferința de presă organizată de Petrolul înaintea acestui joc au participat și mijlocașul Vlad Prejmerean (24 de ani) și fundașul Georgi Pashov (32 de ani), a cărui aniversare a fost chiar azi, 4 martie.

Prejmerean a semnat cu Petrolul la finalul lunii octombrie anul trecut, după ce a devenit liber de contract de Viitorul Pandurii, însă până acum nu a debutat în campionat pentru echipa ploieșteană. Speră să o facă în curând.

”Știam de când am venit aici că nu va fi ușor, în condițiile în care este o concurență mare, dar am încredere în mine și chiar îmi doresc să reușesc. A fost o perioadă mai dificilă pentru mine, pentru că am stat departe de fotbal ceva vreme, dar grupul m-a primit foarte bine aici, îmi aștept șansa și o să fac tot ce ține de mine ca să arăt că merit să fiu la Petrolul!”, a spus Prejmerean, care a vorbit și despre meciul cu FC Buzău: ”Întâlnim o echipă experimentată, ce are drept obiectiv accederea în play-off. Dar, sper să facem un joc bun, pentru că ne-am pregătit foarte bine, și îmi doresc să fie cât mai mulți fani alături de noi.”

Georgi Pashov e, oficial, jucătorul Petrolului: ”Sunt convins că vom mai petrece doar câteva luni în Liga a 2-a”

Fotbalistul bulgaro-ucrainean Georgi Pashov a reușit în cele din urmă să devină liber de contract de Academica Clinceni, iar de ieri este oficial jucătorul Petrolului, echipă cu care s-a pregătit în toată perioadă de iarnă. Din acest motiv, acesta ar putea debuta oficial chiar în jocul cu FC Buzău.

”Va fi un meci greu, pentru că Buzăul are una dintre cele mai bune echipe ale ligii secunde și se luptă pentru accederea în play-off. Dar, cred că suntem pregătiți și nu trebuie să vorbim foarte mult despre adversari. Noi suntem Petrolul, echipa de pe primul loc, și sunt sigur că, dacă vom fi concentrați și vom avea atitudinea potrivită, vom câștiga cele trei puncte”, a spus, citat de site-ul Petrolului, fundașul dreapta care și-a aniversat chiar azi împlinirea a 32 de ani.Pashov a vorbit și despre transferul său la Petrolul. Am avut trei oferte și din primul eșalon, dar am ales Petrolul, pentru că este o echipă mare, cu tradiție, cu suporteri, cu un stadion minunat. În plus, a contat foarte mult faptul că planurile de aici sunt pe termen lung, nu doar pentru una sau trei luni. Nu consider că am făcut un pas în spate în carieră, pentru că sunt convins că vom mai petrece doar câteva luni în Liga a 2-a, iar din vară vom fi în primul eșalon. Am fost primit foarte bine aici, trebuie să le mulțumesc tuturor celor din club că m-au ajutat să mă integrez în grup, iar de acum înainte trebuie să fim concentrați să ne îndeplinim obiectivul: să promovăm, dacă se poate chiar de pe primul loc!”, a mai spus jucătorul care a mai evoluat pentru Chavdar Etropole, Slavia Sofia, Montana, Lokomotiv Plovdiv, Etar (toate din Bulgaria) sau Ararat-Armenia (Armenia)..

Mama lui Georgi Pashov este originară din Ucraina, țară unde acum are loc un război, după invazia Rusiei, și unde jucătorul Petrolului are rude, inclusiv bunica. Nu pot să nu mă gândesc la ceea ce se întâmplă, pentru că am rude și prieteni acolo. Bunica mea este în Ucraina, sora mamei mele la fel, verișorii mei sunt acolo, așa că nu pot fi deloc fericit în aceste momente! Este o situație oribilă și cu toții trebuie să sperăm și să ne rugăm ca războiul să se termine cât mai repede!”, a mărturisit Pashov despre ce sentimente trăiește acum, cu situația din Ucraina.

Lucian Rusandu arbitrează Petrolul – FC Buzău

Petrolul ocupă locul 1 în Liga 2, cu 42 de puncte, dar le așteaptă și pe cele trei la ”masa verde” din jocul cu Poli Timișoara, astfel că are 14 puncte în plus față de FC Buzău (31 puncte), căzută vineri seară de pe locul 5 pe 6, după ce Steaua a învins Poli Iași.

Meciul de pe ”Ilie Oană” are loc sâmbătă, de la ora 17.30, și va fi arbitrat de centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și de asistenți Adrian Vornicu (Iași) și Cosmin Bojan (Târgu Mureș). Arbitru de rezervă este Eduard Ioniță (Galați), iar ca observatori au fost delegați Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Petrolul așteaptă la acest meci un public numeros, printre care și doamnele și domnișoarele cărora jucătorii le-au dat bilete cu ocazia zilei de 1 martie, dar și refugiați din Ucraina cazați în Ploiești sau împrejurimi.

Baremul arbitrilor și al observatorilor la meciul cu FC Buzău va fi achitat de către suporterii din Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA).

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 23:16 Liga 2
Pe aceeași temă