Poli Iași, victorie categorică în amicalul cu juniorii U19 ai clubului. Costel Enache are în probe jucători de la Reșița, Bistrița și Lipova. Ghanezul Acheampong n-a mai semnat

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2022, 10:05 Liga 2
Poli Iași, victorie categorică în amicalul cu juniorii U19 ai clubului. Costel Enache are în probe jucători de la Reșița, Bistrița și Lipova. Ghanezul Acheampong n-a mai semnat

La zece zile de la reluarea pregătirilor, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, și-a evaluat pentru prima dată elevii, sâmbătă, într-un meci test cu juniorii Under 19 din cadrul propriei academii.

Partida, disputată pe o vreme rece și pe un vânt puternic, pe terenul sintetic Tineretului, din Abator, a fost câștigată fără probleme de divizionara secundă, scor 8-0 (3-0).

Alexandru Mărieș (minutele 2 și 18), Ioan Pop (61, 85) și Sekou Camara (75, 88) au reușit câte o ”dublă”, iar celelalte două goluri ale Politehnicii au fost marcate de David Ciubăncan (28) și Ionuț Pelivan (90).

La Yanik Frick s-a renunțat deja, Geoffrey Acheampong n-a mai semnat

A fost primul meci în care Costel Enache i-a putut testa pe jucătorii veniți în probe, fundașul central Andrei Gal (Bistrița), fundașul stânga Adrian Ilie (Reșița), atacanții David Ciubăncan (Șoimii Lipova) și Yanik Frick (Liechtenstein). Dacă primii trei vor mai rămâne în probe, Frick nu l-a mulțumit pe tehnicianul Iașiului și va pleca din Copou.

De asemenea, mijlocașul ofensiv ghanez Geoffrey Acheampong, care se anunța a fi primul transfer realizat de Poli, a părăsit Copoul după ce testele medicale amănunțite efectuate la Iași au scos în evidență că ar avea probleme la inimă.

Cornel Șfaițer a fost prezent la meci

Pe lângă jucătorii aflați în probe la echipa mare, Costel Enache a urmărit la lucru mai mulți tineri din cadrul academiei, dar și cinci copii veniți în probe de la Vaslui, născuți 2005 – Craiu, Vârlan, Crăciun, Mocanu și Ilieș.

La meci a asistat și conducerea Politehnicii, în frunte cu Cornel Șfaițer, noul președinte al Consiliului Director. Acesta s-a arătat preocupat de tinerii Iașiului, iar după meci a ținut să aibă o discuție cu toți antrenorii din cadrul academiei prezenți la meci.

Șfaițer a și ochit câțiva tineri jucători de perspectivă, atât de la academia din Copou, cât și dintre cei veniți în probe de la Vaslui și chiar l-a întrebat pe managerul Cezar Honceriu de situația lor.

Printre cei remarcați de președintele Șfaițer se numără Craiu, Mocanu (Vaslui), Mihai (LPS Iași), Niamțu și Hrib (Poli Under 19).

Antrenorul Costel Enache a aliniat următorii jucători:

Axinte (Bârlădeanu 30) – Tib. Serediuc, Fl. Plămadă, Ungurenașu, Ad. Ilie – Mărieș, F. Cristea, Okan, Aftanache – Frick, Ciubăncan (Repriza I),
Bârlădeanu (Brînză 60) – Defta, Cană, Gal, Petrișor – Pelivan, F. Cristea, Al. Stan, Aftanache – S. Camara, A. Pop (Repriza a 2).
Nu au evoluat Târșa, Stoenac, Chiorean, Asăvoaei și Pușcaș, din motive medicale.

Politehnica Under 19 a aliniat trei formule de echipă în acest joc, fiecare având câte 30 de minute la dispoziție, astfel:
Chistol – Pară, Nechita, Azoiței, Filip – Petrișor – Iurașcu, Cuibuș, Baban, Budganu – Tânăru (Repriza I),
Chihaia – Vieriu, Nechita, Enache, Busuioc – Boz, Costan – Moldovan, Hrib, Călin – Grigoriu (Repriza a 2-a),
Hăulică – Vârlan, Craiu, Ilieș, Crăciun – Cojocariu – Gavrilescu, Brândușa, Mocanu, Mihai – Nuamțu (Repriza a 3-a)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizii-drastice-la-politehnica-iasi-conducatorii-clubului-anunta-noi-masuri-pana-la-sfarsitul-sezonului-19217022

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficialii-politehnicii-iasi-au-stabilit-obiectivul-echipei-pentru-ultima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19216964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pe-urmele-tatalui-fiul-lui-marius-ciubancan-in-probe-la-poli-iasi-echipa-la-care-a-jucat-si-parintele-sau-elevii-lui-costel-enache-au-trecut-cu-bine-de-testele-medicale-19216886

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-prioritatea-numarul-1-este-sa-aducem-trei-patru-jucatori-de-calitate-iar-echipa-sa-arate-mult-mai-bine-primul-jucator-dorit-de-poli-iasi-a-ajuns-in-copou-19216765

Narcis POHOAȚĂ 23 Jan. 2022, 10:05 Liga 2
Pe aceeași temă