ASU Poli întâlnește singura echipă contra căreia a scos punct în play-off. Dan Alexa crede că Dunărea își va rezolva problemele și are un mesaj pentru suporterii timișoreni: ”O să plec din vară, să stea liniștiți”

Anda DELIU 29 Apr. 2021, 00:32 Liga 2
ASU Poli întâlnește singura echipă contra căreia a scos punct în play-off. Dan Alexa crede că Dunărea își va rezolva problemele și are un mesaj pentru suporterii timișoreni: ”O să plec din vară, să stea liniștiți”

Începe returul în play-off-ul ligii secunde, iar ASU Poli va primi vizita Dunării Călărași, singura echipă cu care a obținut un punct în această fază a campionatului. Situația formației timișorene e dificilă în contextul dat, mai ales că portarul titular, Otto Hindrich, nu va mai apară buturile alb-violete în acest sezon.

Dan Alexa spune că ASU Poli e obligată să câștige după tot ce s-a întâmplat la echipă. ”Suntem obligați să câștigăm, rezultatele ne apasă. Șansa noastră e să câștigăm meciul cu Călărașiul. Nu mai e timp de eșecuri. O victorie împotriva Dunării ar așeza lucrurile, ar da un refresh echipei, pentru că avem nevoie de o victorie ca să mai putem spera la un loc de baraj. Pentru asta trebuie să ne păstrăm determinarea pe care am avut în aceste jocuri din play-off și să fim mult mai atenți în fața porții, ca să reușim să înscriem goluri și să găsim soluții mai bune la finalizare. Am păcătuit din punctul acesta de vedere. Trebuie să fim încrezători că indiferent de situația în care suntem, trebuie să câștigăm pentru noi ca și club, pentru suporterii lui Poli, pentru moralul nostru, ca să avem un retur de play-off mult mai bun decât turul la nivelul rezultatelor. Avem nevoie de o descătușare. Este un blocaj mental, care va dispărea doar cu o victorie”, spune Dan Alexa.

”Chirurgul” crede că Dunărea Călărași își va rezolva problemele

Cei de la Dunărea au multe salarii restante, iar acest lucru creează instabilitate în sânul echipei, chiar mici tentative de grevă. Alexa, cel care a dus pentru unica dată orașul de la malul Dunării în Liga 1 e convins că situația se va rezolva.

”E o echipă susținută de autorități. Au fost ceva probleme cu bugetul, era normal să aibă întârzieri. Dar își vor rezolva problemele, îi cunosc pe oamenii care conduc clubul. Este proiectul lor și sunt sigur că nu o să-l lase. S-au dat și niște prime ieri și sunt sigur că sunt pregătiți de meci”, a spus Dan Alexa despre adversarul de vineri.

Situație dificilă, suporterii îl contestă vehement

Alexa nu a vrut să răspundă clar dacă va mai lăsa jucători în afara lotului dintre cei cu experiență, în afara precizării că și Cioinac e accidentat, la fel ca Hindrich.

Nu a vrut să spună nici cine e căpitan și a comentat că deși fanii îi tot cer demisia zilnic pe pagina echipei, să fie liniștiți, deoarece din vară nu va mai sta pe bancă.

”Am experiență (n.r. întrebat dacă se descurcă în situația dificilă). Ei s-au antrenat. Îi respect foarte mult. Nouă ne trebuie un refresh. Echipa trebuie întinerită și în perspectiva sezonului viitor. Sunt jucători cu experiență care au făcut multe pentru club. Voi găsi soluțiile cele mai bune. Trebuie să îi analizăm și pe jucătorii mai tineri. Ei fac parte din planurile mele de viitor”, a spus Alexa.

Întrebat despre contestatari, Alexa a fost ironic, semn că digeră greu criticile, deși în teorie susține altceva. ”O să plec din vară, să stea liniștiți. Nu o să mai dau posibilitate să fiu înjurat”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Cu 39 de puncte, Dunărea Călărași e pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, de baraj. ASU Poli are 33 de puncte și e pe locul 6, ultimul. Meciul de la Timișoara dintre cele două echipe are loc în Vinerea Mare, în 30 aprilie, de la ora 15:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-revolta-la-dunarea-calarasi-jucatorii-au-refuzat-sa-se-antreneze-si-sunt-decisi-sa-nu-plece-in-deplasare-din-cauza-salariilor-neplatite-19181843

 

Anda DELIU 29 Apr. 2021, 00:32 Liga 2
Pe aceeași temă