Rapid întoarce spectaculos meciul cu Poli, care era învingătoare până în minutul 87. Giuleștenii revin pe primul loc în play-off

Anda DELIU 15 Apr. 2021, 19:00 Liga 2

ASU Poli a pierdut cu 2-1 un meci cu Rapid pe care l-a avut în mână până în minutul 87. Pentru timișorenii a marcat Alin Ignea, iar echipa a condus până în minutul 87. S-a dat un penalty foarte discutabil, din care giuleștenii au egalat prin Bălan. În primul minut de prelungiri, Sefer a marcat golul victoriei pentru Rapid, care revine pe primul loc în play-off.

Meciul a început cu o ocazie bună în minutul 4, cu un șut slab al lui Ignea. Altfel, prima repriză a fost una cu un joc în care rapidiștii nu au excelat mai deloc, iar Poli a avut, în unele situații, prim-planul. Presiunea timișorenilor a continuat și cu o reluarea a lui Plazonja pe lângă poartă, pentru ca în minutul 30, bănățenii să dea lovitura. După o centrare, Ignea a reușit să marcheze din 7 metri cu latul, la colțul lung, spre bucuria alb-violeților.

Fără ”turnul de control” Ioan Mera, apărarea echipei-gazdă a făcut o greșeală în minutul 35, când Hlistei a scăpat singur spre poartă, dar nu a putut să-l fenteze pe Hindrich, astfel că Poli a intrat cu avantaj la pauză.

Rapidul a gonit în gol în repriza secundă, până la penalty și marele final

În repriza a doua, Rapid a părut ceva mai determinată în atac. Sefer a irosit două ocazii, inclusiv la o fază la care l-a pus pe Hindrich în dificultate, în minutul 52.

Ritmul ocaziilor nu a fost grozav, în contextul în care timișorenilor, evident, le convenea trecerea timpului și s-au apărat compact în propria jumătate. La Poli, Ivanovici a trimis un șut care nu a prins spațiul porții. Alexa a început să scoată jucătorii de profil ofensiv și să introducă fotbaliști mai defensivi.

Până la urmă, în minutul 87, giuleștenii au marcat dintr-un penalty discutabil, după ce asistentul Vodă a anulat golul lui Ursu pentru ofsaid, iar centralul Ioniță a arătat punctul cu var. Deși nu și-a luat un elan grozav, Bălan a marcat de la 11 metri.

În prelungiri, Antonio Sefer a dat lovitura și a distrus, astfel, speranțele Politehnicii la promovarea directă.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RAPID 1-2

Alin Ignea 30′ / Adrian Bălan 87′ – penalty, Antonio Sefer 90+1′

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Coadă, Bocșan (Mera 80′), Scutaru (cpt.), Sg. Popovici – Codrea, Cioinac, Ignea (Casado 71′) – Axente (P. Ivanovici 60′), Plazonja (Radunovic 80′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – A. Manea, Pamfile, R. Rus, C. Jurj
Antrenor: Dan Alexa

Rapid: H. Moldovan – I. Voicu (cpt.), Nastos, Dandea, Goge (Oct. Ursu 62′) – R. Costin (R. Lazăr 46′), Bg. Barbu – Sefer, Pănoiu (Florică 62′), Hlistei (Al. Ioniță 71′) – Ad. Bălan
Rezerve neutilizate: Drăghia – Cr. Ignat, Bradu, Ant. Dumitrescu, S. Iosif
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara – Timiș). Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi). Asistenții: Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Rezervă: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Cu 33 de puncte, ASU Poli a rămas pe locul 5 în play-off, la egalitate de puncte și golaveraj la fel ca FK Csikszereda. Luni, de la 16:30, timișorenii vor juca la CS Mioveni (38 puncte, locul 3). Rapid a revenit pe locul 1, cu 42 de puncte, devansând-o din nou la golaveraj pe ”FC U” Craiova. Giuleștenii joacă tot luni, de la ora 21:00, chiar la Craiova.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-fratesc-pe-dan-paltinisanu-asu-poli-si-rapid-joaca-de-la-ora-1630-timisorenii-isi-pot-lua-adio-de-la-locurile-direct-promovabile-giulestenii-vor-din-nou-pe-locul-1-19179599

Anda DELIU 15 Apr. 2021, 19:00 Liga 2
Pe aceeași temă