Fotbaliștii de la Recea, sunați de președintele CJ Maramureș cu câteva minute înaintea partidei cu Metaloglobus. Marius Coman a povestit cum a decurs convorbirea și ce li s-a promis

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2021, 15:46 Liga 2
Fotbaliștii de la Recea, sunați de președintele CJ Maramureș cu câteva minute înaintea partidei cu Metaloglobus. Marius Coman a povestit cum a decurs convorbirea și ce li s-a promis

Veșnicele promisiuni au fost făcute din nou la Fotbal Comuna Recea, cu privire la reglarea situației dificile de ordin financiar prin care trece clubul. După ieșirile publice ale antrenorului Florin Fabian și președintelui Florin Gherasim, președintele Consiliului Județean Maramureș le-a transmis jucătorilor că își vor primi banii.

Autoritățile județene și-au anunțat intențiile de a ajuta echipa de fotbal, din nou, în urma problemelor financiare de care s-a aflat, lucru recunoscut în mai multe rânduri, chiar de la finele anului trecut, de conducerea clubului.

Președintele CJ Maramureș i-a sunat pe jucători în vestiar 

Înaintea meciului cu Metaloglobus, de miercuri, câștigat de Fotbal Comuna Recea cu 3-1, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, le-a promis personal fotbaliștilor că își vor primi banii pe ultimele patru luni. Convorbirea a avut loc telefonic, în vestiar, aspect recunoscut de atacantul Marius Coman, la finalul celor 90 de minute.

Situația financiară e foarte proastă, suntem neplătiți de patru luni, avem promisiuni. Ni s-a promis și înainte de meci că se vor rezolva problemele. Nu avem ce face, de jucat trebuie să jucăm. Jucăm în primul rând pentru noi, să mergem mai departe fiecare, pentru că sunt jucători foarte, foarte talentați aici, care vor să facă pasul mai sus.

Dânsul (n.r. – Ionel Bogdan) ne-a spus că nu poate să vină la meci, deși ni s-a promis că o să vină să vorbească personal cu noi. Nu a venit, dar l-a sunat pe domnul primar (n.r. – primarul din Recea, Octavian Pavel), care l-a pus pe speaker și ni s-a promis că se vor achita toți banii, a afirmat Marius Coman la finalul partidei.

Atât de gravă este situația în acest moment, încât Fotbal Comuna Recea a putut face deplasările la meciuri și să organizeze etapele de pe teren propriu, din Liga 2, cu ajutorul unor persoane din afara clubului, care s-au oferit să ajute financiar. Florin Gherasim a vorbit despre acest aspect zilele trecute.

Marius Coman își face planul pentru vară: ”Sper din suflet să revin în Liga 1” 

Marius Coman a prins încredere în urma victoriei cu Metaloglobus și a altor trei puncte pe care echipa sa și le-a trecut în cont. Atacantul împrumutat de la Universitatea Cluj nu concepe ca Fotbal Comuna Recea să nu se salveze de la retrogradare.

După acest sezon, vârful are în plan să plece și ar înclina către un transfer în Liga 1. Nu a dezvăluit dacă există propuneri de acolo în acest moment, dar este încrezător că poate face pasul în prima divizie.

(N.r. – Referitor la retrogradare și meciul cu Metaloglobus) Speranțele sunt foarte mari să ne salvăm. Avem o echipă foarte, foarte bună și un grup foarte unit. Nu se pune problema să retrogradăm. Doamne ferește să prindem locul de baraj! La baraj se poate întâmpla orice.

A fost ghinion la începutul meciului, dar apoi am dominat. Am avut 1.000 de ocazii, în prima repriză nu ne-au intrat, dar bine că ne-au intrat în a doua și am reușit să câștigăm. Era foarte important.

(N.r. – Referitor la viitorul său, din vară) Încredere am avut tot timpul în mine. S-a întâmplat să am și sezoane proaste, dar așa e în fotbal. Echipa m-a ajutat foarte mult, eu la fel, a fost sincronizarea perfectă. Oferte deocamdată nu știu ce am, trebuie să mai marchez și ofertele vor veni.

Sper din suflet să revin în Liga 1, a mai transmis Marius Coman.

Fotbal Comuna Recea, la două puncte peste locul de baraj 

Fotbal Comuna Recea a ajuns la 29 de puncte în urma succesului cu Metaloglobus și se menține la limită peste linia roșie a retrogradării, fiind pe locul 4. E cu două puncte peste următoarea clasată, Ripensia, care în această a 3-a etapă din Grupa A a play-out-ului a făcut 0-0 la Slatina, cu CSM.

Fotbal Comuna Recea va merge pe terenul Farului în etapa a 4-a.

Foto: Fotbal Comuna Recea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/recea-metaloglobus-e-primul-meci-al-zilei-in-liga-2-in-etapa-intermediara-jocul-incepe-la-ora-1100-urmeaza-slatina-ripensia-19179216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/a-inceput-inscrierea-la-licitatia-pentru-atribuirea-drepturilor-tv-din-liga-2-vanzarea-se-va-face-tot-pentru-trei-sezoane-benii-pe-care-i-au-primit-pana-acum-cluburile-19179587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-dunarea-calarasi-cs-mioveni-incepe-de-la-ora-1630-in-play-off-alte-trei-jocuri-din-intermediara-din-play-out-au-startul-la-ora-1700-19179242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-esec-rusinos-in-fata-unei-echipe-care-abia-supravietuieste-a-condus-cu-1-0-din-minutul-1-a-avut-avantaj-la-pauza-dar-in-repriza-a-doua-recea-i-a-marcat-trei-goluri-explicatiile-lui-g-19179312

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2021, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă