Fotbal pe stomacul gol! Jucătorii de la Recea sunt neplătiți de luni bune, dar vor să salveze echipa de la retrogradare. Reacția lui Florin Fabian și când s-au primit ultimele salarii

Andrei PASCU 12 Apr. 2021, 13:13 Liga 2
Fotbal pe stomacul gol! Jucătorii de la Recea sunt neplătiți de luni bune, dar vor să salveze echipa de la retrogradare. Reacția lui Florin Fabian și când s-au primit ultimele salarii

Fotbal Comuna Recea a luat fața cu partea sportivă, datorită rezultatelor bune din ultimul timp, iar problemele financiare au fost trecute în planul secund. Situația legată de bani e una complicată la echipa maramureșeană, lucru confirmat de antrenorul principal, Florin Fabian.

  • În 2021, Fotbal Comuna Recea a jucat opt meciuri. A înregistrat trei victorii, trei egaluri și două eșecuri.

Jucătorii nu au primit banii pe 2021, deși ne aflăm la jumătatea lunii aprilie. Sunt restanțe salariale din decembrie, dar totuși Florin Fabian a reușit să motiveze fotbaliștii și să transforme Fotbal Comuna Recea într-o echipă care are șanse mari să se salveze de la retrogradare. Promisiunile legate de reglarea situației financiare sunt de dată veche, de anul trecut, după ce s-a aflat de ce se întâmplă acolo.

  • Liga2.ro a tot încercat, de la începutul anului, să ia legătura cu conducătorii de la Fotbal Comuna Recea, cu care a reușit să comunice mai mult sau mai puțin anul trecut, dar nu au răspuns la telefon.

Florin Fabian: ”Pentru mine acești băieți sunt admirabili”

Florin Fabian nu a fost pe banca echipei din Recea la ultimele două meciuri, cu Pandurii, scor 5-0 pe teren propriu, și cu Ripensia, scor 1-2 în deplasare, pentru că a fost testat pozitiv cu COVID-19. El speră însă să se întoarcă repede, pentru a fi alături de jucători.

A ținut să îi felicite pentru cele trei puncte pe care le-au luat în cele două partide în care el nu a fost pe banca tehnică. A lucrat în această perioadă prin colaboratorii săi.

”Îmi felicit echipa, care alături de mine și stafful meu, a arătat un fotbal de calitate, în condițiile în care jucătorii sunt cu restanțe salariale din luna decembrie. Pentru mine acești băieți sunt admirabili deoarece, în ciuda tuturor problemelor cu care ne confruntăm și a loviturilor din toate părțile, au reușit să impresioneze în această primăvară!

Dar totul are o limită și e momentul să trag un semnal de alarmă în privința aceasta. Dacă această echipă se va salva va fi doar meritul grupului pe care l-am format. Sper să revin cât mai curând lângă ei și vă asigur că vom lupta până la capăt pentru obiectivul nostru!”, a declarat Florin Fabian, citat de Glasul Maramureșului.

Florin Fabian nu e supărat după eșecul cu Ripensia: ”Am jucat din nou un fotbal bun” 

În ceea ce privește meciul din a doua etapă a play-out-ului, cu Ripensia, Florin Fabian nu a fost nemulțumit de evoluția echipei, ci din contră. A văzut atitudine, iar din punctul său de vedere jucătorii nu puteau face un joc mai bun decât au făcut.

”Chiar dacă am pierdut trei puncte, am jucat din nou un fotbal bun. Am dominat multe momente de joc, am deschis scorul după o acțiune colectivă, după care n-am reușit să gestionam anumite momente de joc, să rămânem concentrați 100%. Am primit două goluri ciudate, chiar întâmplătoare. 

Sigur, lipsa mea din punct de vedere motivațional se simte, și datorită acestei conjuncturi nu pot să le transmit energia mea care mă caracterizează și pe care eu o impun într-un vestiar”, a mai spus Florin Fabian.

Fotbal Comuna Recea va juca împotriva celor de la Metaloglobus în etapa a 3-a 

Fotbal Comuna Recea e pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 26 de puncte, tot atâtea câte are și următoarea clasată, ocupanta poziției a 5-a, Ripensia. Locul pe care se află acum timișorenii duce în barajul de menținere în Liga 2.

În etapa a 3-a, Fotbal Comuna Recea va juca pe teren propriu cu liderul grupei, Metaloglobus. Bucureștenii au în acest moment 33 de puncte, la fel ca locul 2, Farul.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sorin Danielciuc (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-devine-pamanteana-in-deplasare-a-pierdut-la-ripensia-si-isi-complica-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-daniel-ardelean-se-vede-ca-ne-lipseste-antrenorul-principal-19178621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-important-pentru-ripensia-in-duelul-de-care-pe-care-cu-recea-cosmin-petruescu-a-fost-un-joc-castigat-in-primul-rand-cu-sufletul-dar-si-cu-mintea-19178606

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-din-play-out-se-joaca-de-la-ora-1100-cs-mioveni-fk-csikszereda-din-play-off-incepe-la-1130-19178376

 

Andrei PASCU 12 Apr. 2021, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă