”Ce nu mă doboară, mă face mai puternic!” Gândul lui Cătălin Hlistei după ce a fost prins dopat, audiat și în așteptarea verdictului a jucat pentru Rapid. Mijlocașul se consideră nevinovat

Marius ANGHEL 02 Oct. 2020, 23:50 Liga 2

Prins dopat și aflat în așteptarea verdictului Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cătălin Hlistei (26 de ani) a fost utilizat de Rapid în meciul cu Concordia Chiajna, câștigat cu 4-2 după ce formația ilfoveană a condus de două ori. Mijlocașul arădean n-a mai înscris de această dată, după ce în precedentele cinci meciuri din acest sezon a punctat de fiecare dată pentru echipa sa și a devenit inclusiv golgheterul campionatului Ligii 2.

Cătălin Hlistei, despre victoria Rapidului cu Concordia: ”Am crezut în șansa noastră, am crezut în noi”

La finalul partidei câștigate cu Concordia, Cătălin Hlistei a vorbit despre încredere. ”Am crezut unul în celălalt, să dăm totul întoarcem rezultatul. Am crezut în șansa noastră, am crezut în noi, în primul rând, și asta s-a văzut pe tabelă la sfârșit”, a spus mijlocașul golgheter, care a și vorbit despre lipsa antrenorului principal Adrian Iencsi de pe banca tehnică: ”Ne așteptam să fie pe bancă. Înainte de meci am aflat că este suspendat (n.r. – Iencsi trebuia să stea în tribună o etapă pentru o suspendare pe care o avea de când era antrenor la U Craiova II, iar Departamentul Competiții al FRF a descoperit acum că Iencsi n-a respectat acea sanțiune). Suntem obișnuiți cu el pe bancă, să ne dea indicații, să ne mai așeze în teren, dar ne bucurăm că am câștigat și cred că e fericit.”

Dacă Hlistei n-a mai înscris, în schimb a făcut-o cea mai recentă achiziție a Rapidului, Adrian Bălan, care a punctat dintr-un penalty în minutul 90+4 și a stabilit scorul final. ”Orice jucător de valoare este bine primit la Rapid. Încercăm să-i integrăm cât mai repede. Așa am făcut cu toți. Bălan este un jucător valoros și cred că a arătat chestia asta în seara asta”, a spus golgheterul giuleștenilor despre Bălan.

Cătălin Hlistei, despre audierile de la ANAD, după ce a fost prins dopat: ”«Câinii latră, ursul trece». Nu mă afectează criticile sau că lumea mă arată cu degetul”

Chiar dacă nu a înscris pentru prima dată în acest sezon, după ce în primele cinci etape a punctat de fiecare dată, Cătălin Hlistei a spus că nu este afectat de problema cu dopajul. Mijlocașul nu se simte vinovat pentru că a fost depistat cu o substanță interzisă în corp.

”Pentru mine, am un singur gând: «Ce nu mă doboară, mă face mai puternic». Nu am stat să mă gândesc prea mult la treaba asta. Mai mult nu vreau să vorbesc, vreau să vorbesc doar de fotbal, vreau să arăt pe teren de ce sunt în stare. Atâta tot. Eu am o vorbă și nu știu dacă ar trebui să o spun sau nu: «Câinii latră, ursul trece». Nu mă afectează criticile sau că lumea mă arată cu degetul. Eu știu foarte bine ce am făcut, știu foarte bine că nu sunt vinovat, dar asta dânșii o să decidă până la urma urmei”, a declarat Cătălin Hlistei, la microfonul DigiSport.

Antrenorul secund Valentin Negru a comentat și el situația lui Cătălin Hlistei. Fostul mijlocaș nu înțelege cum jucătorii din aceste zile sunt nepăsători față de cariera lor și de acțiunile pe care le fac. ”Nu nu a fost afectat, pentru că el știe că nu a făcut nimic rău. Imediat după ce am aflat, eu personal am aflat la pauză (n.r. – la meciul trecut, de la Recea), restul au aflat după sfârșitul meciului, am discutat cu el și ne-a spus că nu s-a întâmplat nimic. Și, atunci, dacă el e cu cunoștința împăcată, s-a dus la cei de la ANAD și a spus adevărul. Știu care sunt reglementările acolo și sunt convins că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei și pentru noi. Eu nu înțeleg de ce jucătorii nu știu lucrurile acestea. Eu, când eram jucător, știam. Trebuie să se păzească și ei, pentru că, până la urmă, este viitorul și cariera lor în joc. Și chiar dacă trebuie să aibă grijă și cei de lângă ei, cel mai important e felul în care gândești tu”, a spus Vali Negru la finalul jocului cu Concordia.

Cristian Balaj: ”Cazul nu este închis”

Rapidiștii au susținut, după ce au ieșit de la audieri, că, din punctul lor de vedere, situația este clară în privința mijlocașului Cătălin Hlistei, iar jucătorul nu este vinovat. „La acest moment nu avem un caz”, au susținut conducătorii din Giulești. Conducătorul Agenției Naționale Anti-Doping, fostul arbitru Cristian Balaj, susține că ancheta merge mai departe.

”Când un sportiv folosește o substanță care are o cale de administrare permisă, nazală ca în acest caz, când se găsește substanța, este invitat să spună pe ce cale i s-a administrat. Dacă spune pe cale nazală, cea permisă, trebuie să dea o declarație, apoi proba este trimisă la laborator, iar acesta confirmă concentrația și aflăm dacă sportivul spune adevărul.

Cazul nu este închis, dar jucătorul nu are nicio problemă dacă e adevărat ce a spus. S-au făcut studii, nu există marjă de eroare”, a transmis Balaj.

Foto: Eduard Vînătoru și George Flușter / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-negru-explica-revenirea-rapidului-in-meciul-cu-concordia-chiajna-am-castigat-clar-prin-daruire-si-prin-forta-de-grup-de-ce-e-convins-ca-giulestenii-vor-defila-in-acest-sez-19150590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-concordia-chiajna-joaca-in-debutul-etapei-a-6-a-a-ligii-2-la-buftea-de-la-ora-1800-ambele-echipe-vin-dupa-primul-esec-inregistrat-in-acest-sezon-19150469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/floria-bratu-si-a-taxat-jucatorii-dupa-esecul-concordiei-chiajna-cu-rapid-nu-au-inteles-ca-jocul-tine-pana-fluiera-arbitrul-asta-vine-din-personalitatea-fiecaruia-am-stat-foarte-mult-cu-gu-19150560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-balan-plin-de-entuziasm-dupa-primul-meci-si-prima-reusita-pentru-rapid-sper-sa-imi-ajut-echipa-pentru-mine-nu-conteaza-daca-dau-gol-sau-pasa-de-gol-reactia-atacantului-dup-19150562

Marius ANGHEL 02 Oct. 2020, 23:50 Liga 2
Pe aceeași temă