Dan Popescu, prima achiziție făcută de Oțelul pentru noul sezon. Gălățenii și-au prezentat echipamentul ediție specială, prin care celebrează 10 ani de la câștigarea titlului | FOTO

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 19:05 Liga 3

SC Oțelul și-a amânat reunirea stabilită pentru 1 iulie, deoarece măsurile restrictive cauzate de pandemia de COVID-19 nu au fost relaxate, însă a perfectat prima achiziție pentru noul sezon de Liga 3. Gruparea gălățeană a bătut palma cu Dan Popescu (32 de ani), fost jucător la echipele locale FC Oțelul și Dunărea Galați, ambele falimentare între timp.

Noua achiziție a Oțelului a evoluat ultima dată tot în Liga 3, la CSM Slatina, echipă de care nu s-a despărțit în condiții tocmai amiabile. Popescu a evoluat la FC Oțelul în perioada 2013 – 2015. După plecarea de la Galați, fundașul stânga originar din Tulcea a mai evoluat pentru ACS Poli Timișoara, FCSB, Concordia Chiajna, Juventus București și CSM Slatina.

”Daniel Popescu s-a născut la Tulcea, pe data de 20 Februarie 1988. A făcut junioratul la Delta Tulcea, echipa fanion a orașului său natal, iar la 18 ani a trecut la Galați, la FCM Dunărea. În anul 2013 a făcut pasul către Liga I, chiar la Oțelul Galați, pentru care a avut evoluții foarte apreciate de suporteri la acea vreme. În perioada de la Oțelul, Popescu a strâns 64 de prezențe în Liga I pentru gruparea roș-alb-albastră. Odată cu retrogradarea Oțelului din 2015, Popescu s-a transferat la Poli Timișoara, o altă grupare de primă ligă. După un alt sezon bun făcut de fundașul stânga, a urmat un transfer la Steaua București, așa cum încă se numea pe atunci clubul ce activează acum în Liga I. De la Steaua a fost împrumutat în două rânduri, la Concordia Chiajna (Liga I) și la Daco-Getica (Liga a II-a). După ce și-a încheiat contractul cu FCSB, Dan Popescu a evoluat ultima oară la CSM Slatina, în liga a treia, la un club ce s-a luptat pentru obținerea promovării.

Începând cu data de astăzi, 1 Iulie, Dan Popescu se întoarce la Galați pentru a evolua din nou la Oțelul! Bine ai revenit!”, a anunțat Oțelul transferul lui Dan Popescu.

”Oțelarii” vor îmbrăca un echipament aniversar în sezonul 2020/2021. Gălățenii sărbătoresc 10 ani de la câștigarea campionatului

În noul sezon, Dan Popescu și compania vor îmbrăca echipamente noi de joc, unele special create cu ocazia împlinirii a 10 ani de la titlul câștigat de echipa gălățeană. În sezonul 2010/2011, sub comanda lui Dorinel Munteanu, Oțelul termina pe locul 1 în Liga 1 și devenea prima campioană a României din regiunea Moldovei.

”Stagiunea 2020/2021 marchează 10 ani de la acel sezon incredibil reușit de oțelarii din teren, iar clubul nostru a ales să celebreze acest moment alături voi, suporterii care ați purtat echipa spre victoria supremă, printr-un echipament special, dedicat performanței de acum un deceniu. Astfel, echipa va purta în noul sezon tricouri ce vor aduce tribut titlului, cu un model inspirat din stagiunea 2010/2011, în dungi roș-alb-albastre, dar și cu o serie de elemente care oferă unicitate și eleganță.

Pe lângă sigla clubului și badge-ul SCOG, în partea frontală se va mai regăsi și un logo ce înfățișează trofeul stilizat câștigat și înscripția „Campioana României 2010-2011”.

Aceeași sintagmă este prezentă și pe partea din spate a tricourilor, alături de sintagma „10 ani”, încadrată de lauri, de fapt frunze de dafin, ce se asociază cu simbolismul nemuririi, în antichitate, laurii fiind emblema gloriei.

Un alt element inovativ este reprezentat de faptul că fundalul dungilor este alcătuit din numele principalilor protagoniști care au reușit performanța de a aduce titlul la Galați, lotul de jucători și antrenorul Dorinel Munteanu.

Noul model de echipament, produs în parteneriat cu Andu Sports, va fi purtat de jucătorii echipei noastre în acest sezon ce va marca 10 ani de la stagiunea care a încununat Oțelul cu titlul de campioană și va fi disponibil pentru a putea fi achiziționat de către suporteri începând de astăzi, 1 iulie, la magazinul oficial al clubului, situat la stadionul Oțelul”, explică Oțelul modul în care a ales să celebreze 10 ani de la câștigarea titlului.

”Am ales să marcăm acel sezon de poveste, campionatul ediției 2010/2011, printr-un tricou special, aniversar, dedicat celei mai mari performanțe din istoria fotbalului din Galați. Momentul câștigării titlului a reprezentat mai mult decât un succes sportiv, ci un moment istoric și pentru comunitate, o bucurie imensă trăită de gălățeni, o cursă de anduranță cu un deznodământ fericit, sărbătorit la o intensitate aparte. Avem datoria ca toate acele emoții oferite de echipă și suporteri să dăinuie și peste ani, să fim mândri că putem reprezenta culorile roș-alb-albastre și să avem mereu inimi de campioni”, a declarat, citat de ascotelul.ro, Marian Brăilescu, brand manager al SC Oțelul Galați.

Oțelul și-a amânat reunirea pe care și-o programase la 1 iulie

SC Oțelul își programase inițial reunirea pentru data de 1 iulie, însă a fost amânată pentru o dată ulterioară.

”Reunirea centralizată a lotului ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 1 iulie, a fost amânată având în vedere că măsurile restrictive cauzate de pandemia de COVID-19 nu au fost relaxate, așa cum se preconiza inițial. În acest condiții, staff-ul tehnic și administrativ vor reanaliza strategia de pregătire pentru noul sezon, iar lotul se va reuni la o dată care va fi anunțată ulterior”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Astfel, Filip Dima, Alexandru Nemțanu, Andrei Bordieanu și Denis Cireș, patru dintre tinerii care fac parte din lotul echipei gălățene au susținut și promovat cu succes examenul de bacalaureat din acest an. Ultimii doi au obținut rezultate foarte bune, având fiecare media 9,80.

Noi denumiri la stadionul Oțelul. Tribuna Oficială ”Victor Vasilache” și sala de conferințe ”Dunărea Bătrână”

Tot în această perioadă, Consiliul Director al SC Oțelul Galați a decis ca Tribuna Oficială a stadionului Oțelul să poarte numele „Victor Puiu Vasilache”, iar sala de conferințe a arenei să fie denumită „Dunărea Bătrână”.

”Victor Vasilache poate fi considerat, pe bună dreptate, drept creatorul echipei Oțelul Galați în forma modernă și profesionistă. S-a născut pe 11 aprilie 1942, în Galaţi, iar asta explică atașamentul deosebit față de ceea ce înseamnă comunitatea locală și poate că tot cu el a început și mentalitatea care caracterizează suporterul oțelar, care de-a lungul timpului a avut mai multă încredere în sportivii gălăţeni, decât în “mercenarii” veniţi din alte zone. S-a luptat pentru ca numele și clubul Oțelul să nu dispară, în ciuda unor presiuni enorme în perioada comunistă, și a reușit să ducă clubul din campionatul organizat în cadrul Combinatului Siderurgic până în Divizia A și să învingă Juventus Torină în Cupa UEFA”, explică SC Oțelul.

Numele sălii de conferință a fost dat în semn de prețuire față de implicarea suporterilor în mediatizarea numelui Oțelul. ”Dunărea Bătrână” este cel mai reprezentativ cântec al oțelarilor, cât și denumirea site-ului oficial al suporterilor gălățeni.

https://liga2.prosport.ro/special/interviu-exploziv-marius-stan-atac-devastator-la-adresa-celor-care-au-dus-otelul-galati-in-faliment-ii-blestem-si-acolo-unde-sunt-unii-in-mormant-sa-moara-ca-niste-ticalosi-c-19134221

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 19:05 Liga 3
Pe aceeași temă