Daniel Popescu a lăsat Oțelul pentru ACS Poli. „Abia aștept să joc primul meci oficial la Timișoara”

Daniel Popescu a lăsat Oțelul pentru ACS Poli.**

UPDATE: Timișorenii au realizat primul transfer al verii. Așa cum anunțam mai devreme, cu ACS Poli se va antrena de azi și Dan Popescu. Fundașul stânga sosit de la Oțelul Galați a semnat pe doi ani de zile cu gruparea bănățeană.

În vârstă de 27 de ani, Daniel Popescu reprezintă primul transfer al verii pentru bănățeni. El s-a despărțit de gălățeni după retrogradarea Oțelului și a sosit liber de contract la Timișoara, renunțând la restanțele salariale pentru a nu petrece un an în Liga 2. Fundașul stânga va concura pentru un post în primul 11 cu George Neagu și se pregătește deja cu ACS Poli, sosind azi pentru antrenamentul programat la ora 18.

„Mă bucur că am semnat cu Poli, este o nouă provocare interesantă pentru mine. Abia aștept să joc primul meci oficial la Timișoara! Sper să avem o clasare cât mai bună în campionatul viitor și vreau să confirm încrederea celor care au insistat pentru transferul meu”, a declarat Dan Popescu pentru acspoli.ro.

Originar din Tulcea, Popescu a mai evoluat și la Dunărea Galați. S-a remarcat în ultimele sezoane la Oțelul, având evoluții apreciate pe prima scenă.

Îl așteaptă și pe Zicu

ACS Poli speră să-l convingă în aceste zile și pe Ianis Zicu să semneze. Mijlocașul lui ASA se afla încă în concediu, dar sunt mari șanse să vină la Timișoara. În altă ordine de idei, Fotbal vest notează că timișorenii au probleme cu situația contractuală a lui Ovidiu Popescu, jucător pentru care trebuie să renegocieze cu Marcel Băban după ce i-a expirat împrumutul pe Bega.

Foto: acspoli.ro


 

ACS Poli ar putea avea de azi un nou nume la antrenamente. Timișorenii au ajuns la un acord cu Daniel Popescu de la Oțelul Galați. Fundașul stânga mai avea un an de contract cu moldovenii, dar jucătorul pare dispus să renunțe la restanțele financiare pentru a evolua tot în Liga 1.

Mutarea a fost confirmată de managerul sportiv Daniel Stanciu în cadrul emisiunii Liga de Vest de la Telenova. Dan Popescu a evoluat în 29 de partide pentru Oțelul în ediția trecută de campionat și a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai gălățenilor. „Sper că, dacă o să continue Oțelul în Liga a 2-a, să revină din primul an în Liga 1. Majoritatea jucătorilor sunt pe picior de plecare, nu stă nimeni neplătit. Cât am jucat în Liga 1 noi am luat banii la 3-4 luni, acum jucătorii se gândesc că dacă nu au luat banii în prima ligă, în Liga a 2-a va fi și mai greu pentru că nu vor mai fi bani din drepturile TV”, a spus Dan Popescu pentru dunareabatrana.ro.

Jucătorul de 27 de ani ar fi a doua mutare pe axa ACS Poli-Oțelul, după sosirea lui Bogdan Chipirliu sub formă de împrumut în Banat, dar mutarea a fost cu ghinion pentru atacant, care a fost accidentat pe toată durata înțelegerii. „Dan Popescu nu își dorește să mai continue, dat fiind tot ceea ce s-a întâmplat, dar și valoarea lui. Este un jucător care merită mai mult decât Liga a 2-a, dar trebuie să găsim și pentru el cea mai bună soluție, la fel ca și pentru club. Ne este clar și nouă că ne va fi foarte greu să îl păstrăm în eșalonul secund”, a explicat și Ovidiu Burcă, managerul Oțelului, într-un interviu acordat pentru ProSport.

Bănățenii aveau nevoie de o întărire pe postul de fundaș stânga, acolo unde îl aveau doar pe George Neagu.

Timișorenii se pregătesc în continuare la baza proprie, urmând să plece vineri, 19 iunie, în cantonamentul din Slovenia.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă