„Singing in the rain” la final de sesiune, în curtea Facultății de Mecanică. ASU Politehnica s-a impus cu Metaloglobus și termină sezonul peste ACS Poli, UTA și Ripensia

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 18:47 Campionat
  • ASU Politehnica a avut o viață destul de ușoară la „ultimul examen” din acest sezon: meciul jucat acasă cu Metaloglobus București, echipă antrenată de viitorul „principal” al marii rivale UTA.
  • Timișorenii s-au impus cu 2-0, după două reușite ale lui Octavian Ursu, într-un meci jucat pe o ploaie torențială.
  • „Creierul” ambelor reușite a fost Alin Ignea, mult mai util în rolul de playmaker decât în fața apărării.
  • Din minutul 63, timișorenii au jucat fără un om, după eliminarea lui Mihai Ene, dar bucureștenii nu au găsit calea spre gol.

 

Vremea total atipică pentru 1 iunie a ținut mulți timișoreni departe de stadionul Știința, unde s-au strâns sub 300 de oameni. De altfel, ploaia torențială și-a pus și amprenta asupra jocului dintre ASU Politehnica și Metaloglobus. În minutul 15, Ignea a văzut bine jocul și a trimis o pasă pentru cursa lui Ursu. Geantă era ieșit, iar jucătorul a fugit rapid în careu și a înscris cu un șut la colțul lung. Cu terenul ud și Metaloglobus neadaptată condițiilor de joc, în minutul 20, Ignea a trimis din nou o pasă bună. Manea a șutat primul, Geantă a respins în față, dar acolo a apărut Ursu, care nu a iertat din nou.

Nervi în ploaie

Jocul a fost unul destul de sărac în ocazii de poartă. Din minutul 34, Trip a ieșit cu probleme la spate, înlocuit cu Mihai Ene. Metaloglobus a avut o singură situație de gol mai importantă toată prima repriză. S-a întâmplat în minutul 36, când Ovidiu Herea a executat direct pe poartă o lovitură liberă, iar Borbei a avut o mică ezitare.

Chiar și așa, a fost un meci cu nervi. La finalul primei repize, frații Herea s-au certat cu Scutaru și Mera, și s-a mers vociferând până la vestiare.

ASU Poli, dominată fără ocazii și rămasă cu om în minus, dar rezistentă

În repriza a doua, Metaloglobus a ținut-o pe ASU în propria jumătate, dar nu și-a putut crea ocazii periculoase. Din minutul 63, Mihai Ene a fost eliminat cu cartonașul roșu direct, după ce l-a lovit pe Mino Sota.

Bucureștenii au pus puțin pericol la poarta adversă, chiar și cu superioritate numerică, doar la șutul lui Vlăduț Vlad, care s-a dus pe lângă poartă. La final, Petruescu a mai debutat un tânăr de la grupa de 2003, Demetris Cristodulo.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI    2-0
Octavian Ursu 14′, 19′

Borbei – C. Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Dros, Bg. Vasile – Alin Manea (Demetris Cristodulo 88′), Ignea, F. Trip (Mih. Ene 34′) – Oct. Ursu (Coadă 78′)
Rezerve neutilizate: Murariu – Motreanu, Vidrăsan, I. Plămadă
Antrenor: Cosmin Petruescu
Eliminat: Mihai Ene 63′ (roșu direct)

Rob. Geantă – C-tin. Costache (Șt. Niculae 76′), Frîncu, Fl. Plămadă, Tomozei – Sota Mino, Al. Neagu (Andr. Sava 88′) – Cl. Herea, Ghenovici, Rob. Vîlceanu (Vl. Vlad 85′) – Ov. Herea (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Riza, Gafaru
Antrenor: Laszlo Balint

Stadion: Știința (Baza)(Timișoara – Timiș); Spectatori: 250; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare).

 

Cu 48 de puncte, ASU Politehnica a terminat pe locul 10 un sezon destul de dificil, inclusiv în plan financiar. Metaloglobus, care se va despărți de Laszlo Balint, a terminat sezonul pe locul 9, cu 49 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 18:47 Campionat
Pe aceeași temă