Aerostar are șanse tot mai mici să se salveze după eșecul cu UTA. Voicu: „Situația noastră era complicată și înaintea acestui meci, e și acum, dar nu vom ceda”

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 17:04 Campionat

Aerostar Bacău a ratat o mare ocazie de a se apropia de ultima poziție care îi asigură menținerea în Liga 2 după ce Pandurii a pierdut cu Chindia (0-2), iar Daco-Getica a obținut doar un egal cu SSC Farul (0-0). Singura echipă moldoveană din eșalonul secund a condus-o la pauză pe UTA, la Arad, prin golul marcat de Cătălin Vraciu (26′), însă, în partea secundă, Ionuț Neagu (51′) și Ciprian Rus (71′) au întors scorul și i-au asigurat victoria „Bătrânei Doamne” (2-1).

Cum Energeticianul a câștigat la Balotești, acesta a urcat pe ultima poziție are asigură menținerea (locul 15), cu 39 de puncte, cu patru mai mult decât Aerostar, care, cu o victorie la Arad, ar fi putut avea doar unul mai puțin.

La finalul meciului cu UTA, la conferința de presă s-a prezentat team-managerul Gabriel Voicu. Pentru înfrângere, acesta a dat vina pe greșelile personale ale jucătorilor, în timp ce despre șansele la menținere a spus că încă mai crede în salvare.

„Am controlat prima repriză, dar facem aceleași greșeli mereu. Și la Chindia am pățit la fel, cu Farul, de asemenea, din păcate, nici aici nu ne-am descurcat mai bine. Nu am gestionat începutul reprizei a doua, gazdele au avut avânt și au pus presiune mare și, astfel, au întors rezultatul. Situația noastră era complicată și înaintea acestui meci, e și acum, dar nu vom ceda. Sunt trei meciuri pe care le vom trata la victorie și suntem datori să ne îndeplinim obiectivul, nu credem că este nimic pierdut”, a spus, citat de Sport Arad, Voicu, care l-a scuzat pe antrenorul interimar, Andrei Vatră, de absența de la conferință: „Nu se simte prea bine”.

Întrebat de ce a fost apostrofat de spectatorii arădeni din zona băncii de rezerve, Voicu a adăugat: „Am contestat un offside ridicat la Pop, care, din punctul nostru de vedere nu trebuia acordat. Dar, oricum, din minutul 1 am fost înjurat cum nu am fost înjura niciunde în România. Le-am cerut spectatorilor doar să ne lase în pace, nu am crezut că suporterii arădeni pot avea un asemenea comportament”.

Cu 35 de puncte acumulate după 35 de etape, Aerostar se află pe locul 17, retrogradabil, la patru puncte în spatele primei poziții care asigură salvarea și pe care se află Energeticianul. Duminică, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu Academica Clinceni, iar în ultimele două etape le va întâlni pe Sportul Snagov (d) și CS Balotești (a).

Foto: UTA Arad și Sport Arad

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă