„Sărăcia-n fund mă-mpunge, eu tot fug și ea m-ajunge.” Ionuț Popa a prins curaj pentru un „discurs fantastic” după victoria cu ASU Politehnica și a vorbit despre restanțele de la UTA și plecarea de la echipă

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 09:15 Campionat

Om uns cu toate alifiile, Ionuț Popa a găsit momentul să arate pisica celor de la UTA după a treia victorie din tot atâtea posibile cu echipele din Timișoara. După Ripensia (2-1) și ACS Poli (3-0 în campionat și 2-1 Cupă) a căzut și „reduta” ASU Politehnica (3-1), marea rivală a „Bătrânei Doamne”. Popa a ținut să sublinieze că la Arad nu mai poate lucra cu restanțe salariale, „blestem” care l-a ajuns și în orașul natal după ce s-a întâlnit cu situația aceasta la ACS Poli.

Popa a dedicat victoria de sâmbătă, din derby-ul Vestului, lui Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, suporterii decedați, joi seară, într-un tragic accident rutier. Tehnicianul a felicitat și gesturile galeriie timișorene. „Este o victorie care pe mine nu mă bucură, pentru că echipa și galeria trec prin momente extraordinar de grele. Este o victorie în memoria celor doi fani ai noștri care și-au pierdut viața în acel teribil accident. Poate dacă erau încă printre noi, aveam o galerie numerosă și frumoasă și noi azi. Dedicam victoria celor doi mari absenți care s-au pregătit pentru acest meci, dar Dumnezeu a dorit să lipsească. Când e frumos, și lui Dumnezeu îi place. Când l-am văzut pe Mera cu acea jerbă, mi-a venit să plâng. Frumos, bravo lor, galeria de nota 10. Cred că dacă nu aveam aceste momente tragice în familia UTA, și galeria noastră ar fi fost la înălțime”, a declarat Popa.

Cu salarii multe restanțe, jucătorii de la UTA reduc antrenamentele

Ionuț Popa a precizat că de săptămâna viitoare, la UTA se vor face două antrenamente pe săptămână, ca la Liga a 4-a, din cauză că jucătorii au multe salarii restante.

„Pe jucători i-a motivat acest lucru, dar și faptul că m-am înțeles cu ei ca de săptămâna viitoare să facem două antrenamente, marțea și joia. În rest, jucătorii își caută de lucru la muncile câmpului, la tăiat lemne, în construcții, pentru că încă nu e urât afară pentru a face rost de bani. Cei trei căpitani (n.r. – Manea, Enescu și Rus) au venit cu această ideea la mine, chiar i-am felicitat pentru idee, pentru că sunt cu adevărat bravi. Îi chem și la mine la teren, să taie lemne, să măture frunzele, să facă curățenie. Sper să nu plătesc amendă, pentru că ar lucra la negru. Probabil voi pleca, eu am venit să fac echipă și nu pot! Eu am venit la UTA să fac echipă, nu să fiu înjurat, să mă împac cu brava galerie și să nu se poată… Salariul este cel mai important pentru fotbalul românesc. Nu facem grevă, încercăm să facem rost de bani”, a precizat antrenorul echipei UTA.

Popa, parcă blestemat să antreneze echipe fără bani

Tehnicianul arădean are parte de situații dificile acum, la 60 de ani, după ce se lovește și la UTA de problema pe care a mai întâlnit-o și la Timișoara. „Ajung la vorba: sărăcia-n fund mă-mpunge, eu tot fug și ea m-ajunge. Când va putea conducere să facă rost de bani, vom primi salariile. Dacă noi putem să facem ciubuc e treaba noastră. Trebuie să batem fără drept la apel, patru trebuia să le dăm până la pauză. În repriza a doua ai noștri au stat fără să tragă aer în piept, ne-a călărit Poli cât a putut, apoi s-au mai trezit și ei. Până în iarnă mai stau, dacă nu mă dă conducerea afară după discursul meu fantastic. Apoi, la prima ofertă, pa. Nu pot să stau cu jucătorii care sunt nemulțumiți că dacă mai iau un salariu până la Crăciun, sunt accidentați, se dau accidentați”, a tunat Popa, fără să comenteze dacă e posibil să apară alte echipe cu obiectiv de promovare.

Zâmbete dulci-amare

Deși supărat, Popa a mai găsit resurse pentru glumele care l-au făcut celebru: „Copaci nu avea nimic. A văzut ambulanța și s-a speriat de ea”, a spus despre accidentarea jucătorului la faza la care Politehnica a și avut penalty.

Antrenorul a glumit și despre prezența lui Dusan Uhrin jr., rememorând, amar, ce trăia în urmă cu aproximativ un an la Timișoara. „Cred că a venit să se întâlnească cu mine. Ne cunoaștem de când antrenam în prima ligă. Aici am bătut campioana României. M-am dat de trei ori peste cap și mi-am luxat umărul. Era fotbal aici când am fost eu! Aici se juca fotbal! Băteam pe Craiova, Dinamo nu ajungea la poartă. Am bătut pe Dinano la ea acasă”, a spus tehncianul care în urmă cu un an antrena la ACS Poli, în Liga 1.

„Să vina DNA-ul să îl interogheze pe Birlică”

Întrebat dacă, ipotetic, ar reveni la ACS Poli, Popa a răspuns: „Pot să revin aici doar dacă dispar doi oameni”. Limpede de înțeles pentru toată lumea că se referă la primarul Nicolae Robu și administratorul special Radu Birlică.

Joi, Birlică a povestit la GSP Live că avea bănuieli că Octavian Drăghici ar fi pariat prin intermediari că ia galben la meciul de Cupa Ligii de la Târgu Mureș și i-a comunicat acest lucru lui Popa, antrenor atunci la echipa care cu el s-a salvat de la -14 puncte. Birlică a spus că Popa a decis că atacantul să rămână în lot. „Să vină DNA-ul să îl interogheze pe Birlică. Să vină să mă întrebe și pe mine. Eu nu știu nimic”, a spus Popa, întrebat cum comentează afirmațiile administratorului special.

După succesul de la Timișoara, 3-1 cu ASU Politehnica, UTA a acumulat 23 de puncte în 14 etape și se află pe locul 8. Duminica viitoare, de la ora 12:00, joacă pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 09:15 Campionat
Pe aceeași temă