„Blestemul” jocului în superioritate numerică! Dacia Unirea a fost umilită pe teren propriu de Pandurii, chiar dacă a jucat o repriză cu un om mai mult

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 19:13 Campionat
  • Dacia Unirea a pierdut, sâmbătă, la Brăila, cu 4-0 meciul cu Pandurii Târgu Jiu, cu toate că o repriză întreagă a avut un jucător mai mult pe teren.
  • Formația brăileană nu poate scăpa de blestemul jocului în superioritate numerică. De câte ori a evoluat cu un om în plus, Dacia Unirea a pierdut, iar acest lucru s-a întâmplat și când antrenor era Alin Pânzaru. De altfel, fostul tehnician, care sâmbătă a fost în tribuna stadionului Municipal împreună cu Sorin Frunză, a remarcat, la un moment dat, acest lucru.


Curios, în prima repriză s-a jucat de la egal la egal, cu un plus la capitolul ocazii mari pentru formația gazdă. La prima fază a partidei, Manu i-a pasat lui Bebey, dar atacantul a călcat pe minge. Patru minute mai târziu, tot Bebey a scăpat singur cu Cotolan, dar și-a prelungit prea mult mingea și portarul oaspeților a reținut-o fără dificultate.

Pandurii a obținut o lovitură liberă în minutul 17, Tudoran a șutat cu efect, dar mingea deviată de zid s-a dus în corner, tot Tudoran a centrat de la colțul terenului și Brînzan, nemarcat, a deviat mingea, cu capul, la colțul lung, iar oaspeții aveau avantaj pe tabelă.

Încurajați de golul înscris, oaspeții au avut o scurtă perioadă de dominare, însă șuturile lui Pârvulescu (21) și Raiciu (22) nu i-au dat emoții lui Avram.

Finalul primei reprize a fost controlat de echipa gazdă, însă Bebey (37) a șutat în bară, iar, un minut mai târziu, Pleșa a trimis mingea pe lângă poartă. Egalitatea putea surveni în prelungiri, când Dacia Unirea a beneficiat de o lovitură liberă, Maxin a șutat cu efect, dar Cotolan a reușit să scoată mingea din vinclu. Însă tot la această fază echipa vizitatoare a rămas în inferioritate numerică, Vodă fiind eliminat după ce a primit cel de-al doilea cartonaș galben.

Încurajați de jocul bun al echipei, dar și de faptul că favoriții evoluau în superioritate numerică în următoarele 45 de minute, spectatorii brăileni așteptau o răsturnare de scor în partea a doua a întâlnirii. Însă Dacia Unirea a ieșit debusolată de la cabine și le-a permis oaspeților să înscrie ori de câte ori au dorit. În minutul 53 Tudoran a fost faultat în careu de Lu Yeufeng, centralul Eduard Ioniță a arătat punctul cu var și tot Tudoran șutat în sânga portarului Avram și a dus scorul la 2-0. A fost 3-0 în mintul 58, după golul marcat de Pîrvulescu și partida era jucată.

Florentin Petre a trimis forțe proaspete pe teren, dar tot echipa din Târgu Jiu a controlat jocul. Blejdea a luat la țintă bara în minutul 82, însă două minute mai târziu, ca la antrenament, Pîrvulescu a marcat pentru 4-0 după o pasă a lui Raiciu.

Dacia Unirea a avut șansa de a marca golul de onoare în minutul 86, dar Cotolan a reușit să scoată de sub transversală mingea trimisă, cu capul, de Hamza.

Pandurii Târgu Jiu putea marca al cincilea gol, însă Hamza a scos mingea de pe linia porții la șutul lui Pîrvulescu.

După două rezultate pozitive, egal la Balotești în campionat și calificarea în șaisprezecimile Cupei României, Dacia Unirea a fost umilită cu 4-0 pe teren propriu de Pandurii Târgu Jiu, formație care a marcat de trei ori în inferioritate numerică, și rămâne în zona retrogradării. Gorjenii au un start bun de sezon și au urcat pe locul 5, cu 14 puncte.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – PANDURII TÂRGU JIU     0-4
Denis Brînzan 17′, George Tudoran 54′ – pen., Daniel Pîrvulescu 59′, 84′

R. Avram – Gab. Niță, B. Hamza, Moroianu, Manu – Pleșa (Ciucureanu 62′), Lu – Maxin, Liv. Gheorghe (Le Metayer 57′), Vitan – Bebey (Sil. Crăciun 66′)
Rezerve neutilizate: Rob. Chirilă – Merville, Hîmpea, Van Den Driest
Antrenor: Florentin Petre

Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Raiciu, Cenaj (Rob. Gheorghe 68′), Vodă, D. Pîrvulescu – Nsiah (Trancă 50′), Tudoran (Blejdea 75′)
Rezerve neutilizate: Sălăjan – Dănescu, Măicăneanu, P. Popescu
Antrenor: Adrian Bogoi
Eliminat: Alexandru Vodă 45+2′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Municipal (Brăila); Arbitru: Eduard Ioniță (Galați); Asistenți: Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București).

Etapa viitoare, Brăila joacă în deplasare la Metaloglobus, iar Pandurii o întâlnește pe teren propriu cu Ripensia.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 17 Sep. 2018, 19:13 Campionat
Pe aceeași temă