Petrolul s-a despărțit de unul dintre cei 12 jucători pe care îi transferase pentru Liga 2. „Îi urăm multă sănătate”. Ce s-a întâmplat

Petrolul se desparte de unul dintre cei 12 jucători pe care i-a achiziționat în această vară. Al patrulea nou-venit în lotul lui Leo Grozavu, brazilianul Jean Theodoro Sobrinho, și-a încheiat prematur contractul cu ploieștenii, după ce Institutul Național de Medicină Sportivă din București nu i-a acordat viza medicală. Clubul prahovean solicitase teste suplimentare după ce, inițial, la primul control, nu ieșiseră în evidență probleme de natură medicală.

Brazilianul care în cariera sa a evoluat pentru echipele Corinthians B, Avai FC, Camboriu SC, ABC (toate din Brazilia), TSV Hartberg (Austria) și Zimbru Chișinau (Republica Moldova) ar fi fost primul fotbalist străin care ar fi jucat la noul Petrolul, după falimentul fostei societăți. Înainte să vină la Ploiești, Theodoro a trecut și pe la FC Botoșani și, probabil, din aceleași cauze medicale nu a fost oprit la clubul din Liga 1.

Jean Theodoro semnase cu Petrolul pe trei ani, însă nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul din Slovenia, pentru a face în țară câteva investigații medicale suplimentare.

„Din motive independente de voința clubului, FC Petrolul Ploiești a trebuit să pună capăt colaborării cu jucătorul brazilian Jean Theodoro Sobrinho, cel care se alăturase echipei noastre la începutul perioadei de pregătire din această vară.

De precizat faptul că, în momentul sosirii la Ploiești, Jean Theodoro a efectuat un control medical și o serie de analize specifice ce nu au scos în evidență probleme de natură medicală. Ulterior, testele parcurse la Institutul Național de Medicină Sportivă din București au indicat faptul că fotbalistul brazilian nu poate primi viza medicală, lucru confirmat, din păcate, și de investigațiile amănunțite efectuate, pe parcursul săptămânii trecute, la solicitarea clubului nostru, de către un Institut de specialitate din Capitală.

În aceste condiții și având în vedere imposibilitatea Institutului Național de Medicină Sportivă de a-i acorda, în acest moment, jucătorului viza necesară pentru a-și continua activitatea sportivă, FC Petrolul Ploiești a trebuit să încheie, astfel, prematur, contractul cu Jean Theodoro Sobrinho.

Urându-i, pe această cale, multă sănătate lui Jean Theodoro, clubul nostru va căuta, în continuare, să acopere locul lăsat gol, în acest moment, în lotul „galben-albștrilor”, în perspectiva viitorului sezon competițional”, a anunțat clubul ploieștean pe site-ul oficial.

Astfel, după despărțirea de Jean Theodoro Sobrinho, Petrolul rămâne cu următoarele achiziții făcute până acum: Claudiu Herea, Florin Plămadă, Sebastian Ghinga, Cristian Danci, Alexandru Eugen Nica, Daniel Isvoranu, Antonio Cruceru, Lucian Cazan, Andrei Rus, Mergim Neziri și Mihai Ene.

În cantonament cu echipa ploieșteană se află și Alexandru Țigănașu, care a și debutat în amicalul cu FK Tuzla. Jucătorul așteaptă să devină liber de contract de ACS Poli Timișoara pentru a semnat cu „lupii”.

Locul 6 din prima ligă a Croației, ultimul adversar din Slovenia

Altfel, petroliștii au aflat și ultimul amical pe care îl vor desfășura în cantonamentul din Slovenia. Slaven Belupo, locul 6 în ultima ediție a primei ligi croate, va fi adversarul pe care „lupii” lui Leo Grozavu îl vor întâlni pe 20 iulie, la Cvetkovec, începând cu ora locală 17:30, înainte de revenirea în țară.

Până atunci, Petrolul mai are de susținut două jocuri test. Primul îl dispută astăzi, de la ora locală 20:15, în compania formației slovene de prim eșalon NK Krsko, iar pe cel de-al doilea marți, contra croaților de la HNK Gorica (ora locală 16.00), nou promovați în prima ligă.

În Slovenia, până acum, Petrolul a pierdut, scor 1-2, amicalul cu formația bosniacă de prim eșalon FK Tuzla.

Mai jos puteți urmări un videoclip cu antrenamentele petroliștilor din a cincea zi de cantonament sloven, 13 iulie:

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă