Petrolul a mușcat cu sete din Progresul Spartac, liderul din seria cu Farul! Bucureștenii și-au dat și două autogoluri în amicalul cu „lupii”

Marius ANGHEL 22 Feb. 2018, 12:14 Pregătiri, amicale

Petrolul a tranșat de o manieră categorică duelul liderelor din Seria a 2-a și a 3-a a Ligii 3, învingând-o, ieri, în jocul disputat la Strejnic, pe Progresul Spartac București. „Lupii” s-au impus cu scorul de 6-0 (1-0), într-un meci cu două autogoluri ale bucureștenilor, „semnate” de Stoian și Oancea, și patru reușite ale ploieștenilor, trecute în contul lui Antoche, Păun, Nini Popescu și Ciocâlteu.

Jucat pe terenul secund al bazei de la Strejnic, în condiții atmosferice mai degrabă vitrege, meciul de ieri a reprezentat, în cele din urmă, un bun antrenament pentru elevii lui Romulus Ciobanu. Asta pentru că ploieștenii au dominat cap-coadă confruntarea și s-au impus cu un scor categoric, lucru la care au contribuit, ce-i drept, și adversarii, cu două autogoluri, câte unul în startul fiecarei reprize.

Petrolul a deschis scorul în minutul 9, atunci când, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Velisar, fundașul central Stoian a deviat greșit cu capul, propulsând balonul în vinclul din stânga coechipierului său dintre buturile Progresului, Răduță.

Și dacă până la pauză au reușit să țină, cât de cât, ritmul, bucureștenii s-au prăbușit definitiv după reluare. Antoche (57) a majorat diferența cu o lovitură de cap trimisă din colțul careului mic, după o lovitură liberă bătută de căte Nini Popescu, iar Oancea (62) a înscris, și el, în proprie poartă, atunci când s-a interpus nefericit la o centrare venită de pe stânga.

Imediat, Păun (64), scăpat singur pe zonă centrală, l-a „executat” pe portarul bucureștenilor, pentru ca Nini Popescu (71) să profite de un „cadou” primit de la Ștef, cel care a scăpat balonul din mâini la o centrare, permițându-i mijlocașului petrolist să trimită în poarta goală. Recitalul ofensiv al „lupilor” s-a încheiat cu un sfert de oră înainte de finală, atunci când Ciocâlteu, bine lansat în adâncime de către Nițescu, a plasat balonul pe lângă Ștef.

S-a terminat, astfel, 6-0, Petrolul bifând un succes consistent la penultimul test din această iarnă. Sâmbătă, „găzarii” vor încheia seria verificărilor, cu un meci programat pe terenul colegei de eșalon FC Aninoasa.

Petrolul Ploiești – Progresul Spartac București 6-0 (1-0)
Stoian 9′ – autogol, Antoche 57′, Oancea 62′ – autogol, G. Păun 64′, N. Popescu 71′, Ciocâlteu 75′

Petrolul (repriza I): Bolboașă – Prunescu, Antoche, Frîncu – Catană, Cl. Tudor, M. Chindriș, Velisar – Lambru, Arnăutu, D. Cârjan
Petrolul (repriza a II-a): R. Avram – Antoche (M. Bratu 73), Ichim, Olaru – Saim Tudor, M. Chindriș (Nițescu 62), Andor, Țicu – N. Popescu, Ciocâlteu, G. Păun
Antrenor: Romulus Ciobanu

Progresul Spartac: Răduță – Buliga, Oancea, Stoian, Lixandru – Frangu – Militaru, Donca, Nechita, Tudorache – Stanciu
Au mai jucat: Ștef – Ivașcu, Iordan, Purice, Stângă
Antrenor: Andrei Eremia

Text: FC Petrolul Ploiești
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 22 Feb. 2018, 12:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă