Victorie de moral pentru echipa lui Săndoi! FC Argeș a câștigat amicalul cu Chindia

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 18:42 Pregătiri, amicale

FC Argeș a obținut în această după amiază cea mai importantă victorie din această perioadă precompetițională. Echipa din Trivale a învins cu 2-1 pe Chindia Târgoviște, ocupanta locului 3 din liga secundă, în cel mai tare amical din această iarnă disputat de piteșteni.

Pentru argeșeni a fost al patrulea meci de verificare sub comanda lui Emil Săndoi, iar bilanțul acestora este de două victorii, o remiză și o înfrângere.

Confruntarea dintre FC Argeș și Chindia s-a desfășurat pe terenul 3 al Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”, fiind primul meci pe o suprafață cu iarbă pentru ambele echipe. Disputa a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de ambele părți și cu un ritm de joc destul de bun. Piteștenii au pus în pericol poarta oaspeților după 18 minute, când Tăbăcariu i-a testat reflexele lui Meilă cu un șut de la 25 de metri, respins cu greu în corner de goalkeperul târgoviștean. Replica oaspeților a venit prin Licu, care de la marginea careului, a tras peste poartă. Neguț l-a întins pe Popescu cu un șut din interiorul careului, însă portarul alb-violeților a fost la post și a reținut balonul cu siguranță. Mijlocașul Sorin Tăbăcariu a fost foarte aproape de deschiderea scorului cu un trasor de la 25 metri, însă mingea a trecut milimetric peste transversală.

Cu un minut înainte de pauză, FC Argeș a reușit să deschidă scorul prin Buhăescu, care a trimis cu capul în plasă, în urma unui corner de pe stângă bătut de Robert Grecu.

După pauză, Chindia a încercat să restabilească egalitatea, iar cea mai mare oportunitate a avut-o Pencea. Șutul acestuia de la marginea careului a trecut însă la o palmă de transversală. Oaspeți au egalat în minutul 65 dintr-o fază fixă. Ludușan a înscris tot cu o lovitură de cap în urma unei lovituri de colț de pe stânga. După marcarea golului, dâmbovițenii au mai ratat o mare ocazie prin Neicuțescu, care din 6 metri a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Tăbăcariu și David au fost foarte aproape de a reuși desprinderea, însă portarul oaspeților a scăpat cu fața curată de fiecare dată.

FC Argeș a marcat golul victoriei cu zece minute înainte de final prin Martin. Atacantul alb-violet a profitat de o respingere în față a lui Iustin Popescu și a trimis cu capul în plasă. Argeșenii mai puteau marca încă o dată pe final, prin Nilă, care talonat de un adversar, a căzut în careu, exact când se pregătea să șuteze. Deși oficialii piteșteni și jucătorul au cerut penalty, centralul Naidin a lăsat jocul să continue.    

FC Argeș: Oct. Popescu – Tofan, Ciucă, Vișa, Șerbănică – R. Costin, Tăbăcariu, I. Șerban, Rob. Grecu – I. Năstăsie, Buhăescu. După pauză au mai intrat: N. Grecu – D. Oancea, Ct. Stan, A. Popa, D. Andrei, Martin, C-tin. Stoica, Nilă, Cotigă și Mihăescu. Antrenor: Emil Săndoi.

Chindia: Meilă – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitrașcu – Licu, Rogoveanu, L. Mihai, Cr. Neguț – Jurj, D. Florea. După pauză au mai intrat: I. Popescu – Ioniță, Manea, Neicuțescu, Cornel Dinu, Ludușan, Acasandrei, Crinel Stoica, Andr. Șerban, Atanase, Nisipeanu. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 07 Feb. 2018, 18:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă