A plouat cu goluri în Ciarda Roșie înainte de o ninsoare năprasnică. Ripensia și Luceafărul Oradea au remizat după opt goluri marcate într-o nebunie de meci

Marius ANGHEL 09 Dec. 2017, 20:28 Campionat

„Toamna” s-a terminat pentru Ripensia cu un 4-4 scos la Timișoara în meciul cu Luceafărul Oradea, un joc cu o ploaie de goluri, chiar înainte ca în capitala Banatului să înceapă o ninsoare serioasă, care parcă anunță simbolic venirea iernii, inclusiv în eșalonul secund. Mediop și Vlad Rusu au dat fiecare câte trei goluri, iar Răzvan Trif și Darius Neamțu au adăugat la scor două adevărate „torpile”, la ultimul meci din mandatul lui Radu Suciu pe banca Ripensiei. La meci a venit și finanțatorul bihorenilor și al celor de la Șirineasa, Nicolae Sarcină, cu președintele echipei lui Cristian Dulca, Lucia Vladimirescu.

Meciul a început cu două goluri marcate la ambele porți în două minute. Vlad Rusu a scăpat spre poarta gazdelor, l-a depășit pe Apro și a tras convingător la colțul lung, din careu, pentru 0-1. Nu a durat însă niciun minut, pentru ca Mediop să egaleze, după o cursă caracteristică-i, finalizată tot cu un gol palsat la colțul lung.

Bihorenii au avut două lovituri libere din care puteau obține ceva. Codoban a trimis prima dintre ele puțin pe lângă poartă, iar apoi, cu a doua, l-a pus în mare dificultate pe Dalin Munteanu, care a scăpat mingea în prima fază, dar timișorenii au scăpat. Nu a mai fost cazul în minutul 24, când Rusu a scăpat din nou și, deși a avut fundaș să-l blocheze, a mers spre linia de aut și a tras din lateral-dreapta pentru 2-1.

Frații Toma, providențiali: unul în atac, celălalt în defensivă

Ripensia a avut puterea să revină peste cinci minute. Fundașul stânga Călin Toma a urcat bine și s-a dus cu mingea spre poartă, fază la care portarul Goia s-a întors cu fața spre el. Jucătorul timișorean i-a centrat însă lui Mediop, venit din spate, care a fructificat pentru 2-2 din fața porții. A urmat o nouă lovitură liberă executată de căpitanul Claudiu Codoban. Marius Toma a scos cu capul mingea care se ducea spre vinclu. Până la pauză, Dalin Munteanu a reținut o execuție a lui Alin Mutu, iar în cealaltă parte a terenului, Ungureanu a avut o execuție pe lângă poartă.

Hat-trick pentru Mediop, dar și pentru Vlad Rusu

Gazdele au avut pentru prima dată avantajul în minutul 48, când Mediop a mers tare pe contraatac și a tras din lateral stânga pentru 3-2. Jocul însă a fost controlat ulterior de Luceafărul, iar în minutul 61 Vlad Rusu a trimis cu capul pe lângă poartă. Insistențele jucătorului au dat roade în minutul 70, când Marius Toma l-a faultat în careu și s-a dictat penalty. Rusu a tras sub transversală pentru 3-3, iar ulterior, Luceafărul a încercat să asedieze poarta lui Munteanu, fără succes însă.

Ultimele goluri, din super-execuții

Asediul a dat roade în minutul 80, când după o respingere a defensivei, Răzvan Trif a înscris un gol superb, la vinclu, de la peste 30 de metri. Pentru timișoreni, Zaluschi a trimis o lovitură liberă pe poartă, de la distanță, dar fără multă forță, iar Goia a reținut. Intrat târziu, tânărul Dumiter a avut un șut pe lângă poartă, dintr-o poziție bună. Egalarea a venit în prelungiri, la un șut de senzație a lui Darius Neamțu, voleu ce l-a învins pe Goia și a stabilit un rezultat imposibil de nimerit la început de joc.

RIPENSIA TIMIȘOARA – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA    4-4
Ndiaye Mediop 2′, 29′, 48′, Darius Neamțu 90+2′ / Vlad Rusu 1′, 24′, 70′ – pen., Răzvan Trif 82′

D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Stoi (Dumiter 86′), M. Toma, C. Toma, Apro – Ad. Ungureanu (Mânecan 70′), Zaluschi, Laur. Tudor, Bobină (Neamțu 89′) – Mediop
Rezerve neutilizate: I. Rădulescu – Vlădia, Horcea, Golda
Antrenor: Radu Suciu

Goia – Balea, A. Mutu, Tînc, Trif – Cuc (C-tin. Roșu 46′), Țegle – Al. Dulca, Codoban (cpt.)(Antohi 67′), Ban (Rocha 58′) – Vl Rusu
Rezerve neutilizate: Gudea – D. Ciobanu, Feher, Chiș Toie
Antrenor: Cristian Dulca

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara); Spectatori: 100; Arbitru: Paul Unimatan (Zalău); Asistenți: Joszef Peter (Sfântu Gheorghe) și Cristian Voicu (Focșani).

După această remiză, Ripensia și-a păstrat locul 11, pe care se află de runde bune, cu 25 de puncte. Luceafărul Oradea iernează pe locul 14, cu 21 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2017, 20:28 Campionat
Pe aceeași temă