Calificare în noroi! Iașiul merge în sferturile Cupei după un 2-0 chinuitor la Slobozia, pe un teren desfundat. Unirea n-a putut produce surpriza

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 17:47 Stiri

CSM Poli Iași s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria cu 2-0 (1-0) obținută pe terenul divizionarei a treia Unirea Slobozia. Disputat pe un teren imposibil, îmbibat cu apă și transformat pe final într-o orezărie, primul meci al optimilor a fost un chin pentru jucătorii ambelor formații. Ieșenii au forțat doar cât au avut nevoie pentru a se impune, un penalty transformat de Pedro și o lovitură de cap a lui Ștefănescu fiind suficiente pentru victorie.

În încercarea de a-și asigura cât mai rapid calificarea, Poli și-a luat tare adversarul încă din start. Platini a irosit o bună ocazie, în minutul 5, după care Pedro a deschis scorul dintr-un penalty scos de Cisse, în minutul 10. Bosoi a fost foarte aproape de a majora scorul, în minutul 35, dar șutul său din careu, după o centrare bună a lui Cisse, a fost blocat de Ghinea.

CSM Poli a încheiat definitiv conturile în minutul 66, când Ștefănescu, abia intrat în teren în locul lui Platini, a fructificat, cu capul, o centrare perfectă din dreapta a lui Bosoi.

La 2-0, oaspeții nu au mai forțat și le-au permis celor de la Unirea să forțeze golul ce ar fi putut relansa finalul partidei. Și au fost foarte aproape să-l reușească, dar Kelava s-a opus șutului din lovitură liberă al lui Romeo Soare (70), după care Nelu Bucă a trimis de două ori pe lângă poartă, din poziții bune.

Iașiul a încheiat meciul în inferioritate numerică și cu fundașul stânga Bădic în poartă, după ce portarul Kelava s-a accidentat și nu a mai putut continua partida, cele trei schimbări fiind efectuate.

Unirea Slobozia își încheie onorabil parcursul excelent din acest sezon în Cupa României, în timp ce Iașiul ajunge în sferturi după două victorii în fața unor adversari de ligi inferioare. Dacă Unirea intră în vacanță după acest meci eveniment pentru Slobozia, Iașiul se pregătește de un nou duel de foc în Liga 1, cu Astra, ce poate fi decisiv în economia luptei pentru locul 6.

UNIREA SLOBOZIA – CSM POLITENICA IAȘI  0-2 (0-1)
Pedro Mendes 11′ – pen., Cătălin Ștefănescu 66′

Dr. Dumitrescu – Gherasim, Ad. Ghinea, R. Soare (cpt.), M. Drăguț – Val. Apostol (Mih. Năstase 77′) – C-tin. Toma (Măd. Marin 83′), Mih. Adăscăliței (Gab. Teodorescu 63′), Ibrian, Răduca – N. Bucă
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Mih. Lemnaru, I. Ene, C. Anton
Antrenor: Enache Costea

Kelava – Bosoi, Ov. Mihalache (cpt.), Jagodinskis, Bădic – M. Chelaru, Qaka (Panțîru 72′) – Platini (Ștefănescu 55′), Pedro Mendes, Spătaru (Sin 46′) – Salim Cisse
Rezerve neutilizate: Koșelev – Joalisson, Danale, Tiago Almeida
Antrenor de portari: Benone Dohot

Stadion: 1 mai (Slobozia); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Sebastian Stoianov (Constanța) și Andrei Constantinescu (București).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Petronel TUDOR (INFO Ialomița)
 

Marius ANGHEL 28 Nov. 2017, 17:47 Stiri
Pe aceeași temă