Aflată pe loc retrogradabil în campionatul Ligii 2, asta cu toate că și-a stabilit ca obiectiv promovarea, Pandurii caută cu disperare soluții în această perioadă pentru a face rost de bani și a-și continua activitatea, cel puțin până în ianuarie, atunci când clubul are un nou termen de judecată în privința intrării în faliment.
Administratorul special al grupării care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Motru a decis să cheme asociații clubului în instanță, la Tribunalul Gorj, pe Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj, CEO, USMO și Artego, să explice de ce nu își respectă obligațiile pe care și le-au asumat față de Pandurii. „Am un demers făcut în ideea că nu și-au achitat ce și-au asumat în acordul acesta de finanțare. Zilele astea s-au purtat discuții cu primăria și Consiliul Județean. Mâine (n.r. – joi) le prezint cheltuielile efectuate la juniori, cu cantonamentele, să fac dovada că am plătit aceste cantonamente din banii clubului. La primărie, trebuie să prezint toate cheltuielile de la Severin. Le voi pune la dispoziție actele ca dumnealor să mai deconteze din aceste sume. Am intrat în impas”, a declarat Marin Golea pentru Pandurul, primul termen de judecată nefiind însă stabilit. Între timp însă, Artego a anunțat că se retrage din postura de asociat al clubului gorjean, firma manageriată de Viorel David fiind singura care în acest sezon a sprijinit cu 10.000 de lei echipa din Liga 2.
„Nu am lichidități să asigur cheltuielile clubului și salariile”
Golea spune că situația financiară a CS Pandurii este disperată în acest moment, clubul nemaiavând bani în cont. „Clubul nu mai are resurse financiare în momentul de față. Ele sunt pentru viitor, dar nu sunt finalizate acțiunile legate de Voiculeț, unde avem 16 mii de euro, o avocată care trebuie să nea de 33 de mii de lei, mai sunt bani care trebuie să vină și de la Țucudean. Toți acești bani vin mai târziu. Acum nu am lichidități să asigur cheltuielile clubului și salariile către angajați la sfârșitul lunii. Am făcut aceste demersuri și sper că asociații au revenit la sentimente mai bune. Să vedem ce hotărâre vor lua, dacă vor mai da bani sau nu. Discuții au fost cu domnul ministru al Energiei, având în vedere și atributul social pe care îl are dumnealui. În afară de faptul că echipa a fost susținută cel mai mult de Complex de când s-a înființat. Au injectat cei mai mulți bani în club. Au fost perioade și când au avut realizări sportive foarte bune și perioade mai grele. Începutul anului este cel mai greu pentru un club. Până se aprobă bugetele, trebuie să ai bani pentru a-ți desfășura activitatea. Dacă nu ai bani din drepturile TV, e foarte greu. Noi mai primim, abia la vară, drepturi de televizare. Este vorba despre 20-25 de mii de euro”, a mai spus administratorul special.
Între timp, în județul Gorj apar și alte cluburi cu denumirea Pandurii. Potrivit pandurul.ro, Tribunalul Gorj a aprobat în noiembrie înființarea Club Sportiv CEO 2017 Pandurii, printre fondatori fiind fostul șef al IPJ Gorj, Viorel Caragea. De asemenea, pe facebook este anunțată înființarea Asociației Sportive Pandurii 2017, cu președinte Sorin Beloiu – om de afaceri și vicepreședinte Florin Bejinaru – antrenor.
CS Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în campionat, la Târgu Mureș, cu ASA, în cadrul etapei a 18-a. În 17 meciuri, gruparea gorjeană a acumulat 17 puncte și se află pe locul 16, retrogradabil.