Olimpia s-a impus în fața Brăilei după un meci cu două răsturnări de scor. „Dubla” lui Lusamba a contat în final față de cea a lui Frunză. Reacția lui Ritli

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 10:16 Campionat

Aflate într-o situație destul de asemănătoare, cu jucători cu gândul mai mult la restanțele salariale pe care le au de primit în urma muncii din ultimele luni, dar și aflate la egalitate de puncte înaintea etapei a 17-a, Olimpia Satu Mare și Dacia Unirea Brăila au oferit un meci palpitant sâmbătă dimineață. Echipele lui Zoltan Ritli, respectiv Alin Pânzaru au oferit două răsturnări de scor, două duble, în consecință un meci atractiv pentru spectatori, dar unul care atrage atenția împătimiților la pariuri.

După ce au deschis scorul aproape după o oră de joc, sătmărenii au pierdut avantajul minim până la pauză și au intrat conduși la vestiare. La reluare, jucătorii lui Ritli au rezolvat repede meciul prin două goluri, au preluat conducerea și au obținut trei puncte care îi îndepărtează puțin de zona retrogradabilă. Brăilenii, care în acest sezon au mai realizat astfel de meciuri spectaculoase, cu răsturnări de scor, au plecat acasă fără niciun punct și sunt la egalitate cu Balotești și Pandurii, echipe aflate pe locuri care duc în Liga 3.

Olivier Lusamba (27) a deschis scorul pentru Olimpia în meciul de sâmbătă disputat la Satu Mare. Atacantul a înscris din apropiere după o respingere greșită a portarului Țicrea, pus serios la încercare de șutul lui Jurj din marginea careului. Însă avantajul olimpiștilor a rezistat aproape un sfert de oră. Veteranul Sorin Frunză (40) a egalat cu un șut plasat lângă bară de la 20 de metri, iar același Frunză (42) a adus egalarea peste doar două minute, după ce a transformat fără emoții un penalty pe care Brata l-a făcut asupra lui Iosofache.

În repriza a doua, Olimpia a lovit repede de încă două ori, a întors astfel scorul în favoarea ei și a obținut trei puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării. Sergiu Jurj (48) a înscris la colțul scurt, pe sub portar, după o centrare a lui Miholca din dreapta. După o oră de joc, Olivier Lusamba a reușit și el „dubla” cu o lovitură de cap bine plasată din 6 metri, după o serie consecutivă de cinci cornere executate toate de Brata.

Până la final, brăilenii au alergat după egalare, au irosit prin Alexandru Pop (76 și 85) două mari situații de a înscrie și au plecat acasă fără niciun punct.

Ritli: „Echipa Brăilei e o echipă foarte bună și cred că e cea mai omogenă echipă din Liga a 2-a”

După meci, antrenorul Olimpiei și-a lăudat jucătorii pentru a doua repriză reușită cu Brăila, a spus că l-a înnebunit pe Dumitru Muntean și l-a urecheat pe Vasile Pop.

„Echipa Brăilei e o echipă foarte bună și cred că e cea mai omogenă echipă din Liga a 2-a și au aproape 40 de goluri marcate. Eram conștienți că, dacă vroiam să scăpăm din zona periculoasă, astăzi trebuia să câștigăm neapărat. Am avut o primă repriză destul de bună, dar, din păcate, și astăzi greșelile individuale ne-au costat. Avem meciuri în lanț în care greșelile individuale își pun amprenta asupra rezultatului sau jocului. Vreau să îmi felicit jucătorii pentru că au dat dovadă că sunt un grup puternic și au caracter. În a doua repriză au demonstrat acest lucru, s-au dăruit, au fost agresivi și erau conștienți că suntem într-o poziție în care putea fi viitorul nostru la mijloc. Dacă cumva pierdem, intram în zona periculoasă și după toate problemele pe care le-am avut foarte greu puteam ieși de acolo. Având în vedere că avem încă patru etape cu echipe bune. E o victorie meritată având în vedere jocul din a doua repriză și îi felicit pe toți jucătorii. Avem probleme pe unele posturi în care efectiv nu avem jucători pe postul respectiv. Pe Dumitru Muntean l-am înnebunit cred că de când sunt antrenor a jucat toate posturile ofensive. Căutăm soluțiile cele mai bune și să vedem unde avem minusuri ca să punem jucători care pot să facă față. Trebuia să risc… Legat de Vasile Pop, sunt nemulțumit de el, de atitudinea lui. Pop are calități foarte bune ofensive, de viteză, dar aștept mult mai mult de la el. Trebuie mai multă agresivitate. Mă bazez pe el în continuare și aștept mult mai mult de le ei”, a declarat, citat de satumareonline.ro, Zoltan Ritli.

După această victorie, Olimpia a înregistrat 20 de puncte și se află pe locul 12, la trei puncte peste locurile retrogradabile, în timp ce Dacia Unirea se află pe locul 15, cu 17 puncte. Săptămâna viitoare, în etapa a 18-a, Olimpia joacă la FC Argeș, în timp ce Brăila o întâlnește pe teren propriu pe UTA Arad.

OLIMPIA SATU MARE – DACIA UNIREA BRĂ‚ILA   3-2
Olivier Lusamba 27′, 60′, Sergiu Jurj 48′ / Frunză 40′, 42′ – pen.

Fl. Muntean – Duruș, Hlinca, Cr. Munteanu, Brata (Vas. Pop 77′) – Miholca, R. Rus, Villand, D. Muntean (cpt.) – Lusamba, Jurj (Cubaș 89′)
Rezerve neutilizate: Șuta – Fl. Achim, Szasz, Nemeș, L. Vincze
Antrenor: Zoltan Ritli

Țicrea – Gab. Niță, Covaciu, Ghiocel (Banyoi 69′), Frunză (cpt.) – C. Roșu, Puia (Ed. Oprea 46′) – Iosofache (Olenic 46′), Ol. Bucur, C. Mihai – Al. Pop
Rezerve neutilizate: Leu – M. Dima, Cubleșan, Ciucureanu
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 200; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Casian Băla (Arad).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 12 Nov. 2017, 10:16 Campionat
Pe aceeași temă