Andone se duelează cu Dulca, fostul coleg de la Rapid, în ASU Poli – Luceafărul. „Pe parcursul celor 90 de minute vom fi dușmani”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 13:24 Campionat
Andone se duelează cu Dulca, fostul coleg de la Rapid, în ASU Poli - Luceafărul.**

ASU Politehnica primește, duminică, de la ora 14:00, vizita Luceafărului Oradea, într-un meci din care timișorenii își propun victoria. Nu va fi însă așa ușor, deoarece echipa are puțin timp la dispoziție pentru antrenament și refacere, după revenirea cu autocarul de la Suceava. Alb-violeții vor avea absențe importante la jucătorii U21 și, nu în ultimul rând, Andone și Dulca vor fi advesari, după ce la Rapid au fost buni prieteni.

Andone consideră că atitudinea e importantă la așa un meci. „Ne așteaptă un joc extrem de dificil, întâlnim o echipă în revenire de formă, care vine după trei victorii consecutive. E o echipă cu jucători de calitate, iar noi venim după o drumeție de 13-14 ore de la Suceava. Sper că băieții să se recupereze până la ora jocului, iar cei care vor fi apți 100% vor începe jocul. E important că după orele de drum și noaptea nedormită să ne refacem bine, practic de două săptămâni nu am mai făcut un antrenament normal. E important să avem o atitudine bună, să avem determinare”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Foști colegi, adversari pe bancă

Andone îl așteaptă pe Cristian Dulca pentru o revedere, dar, firește, la joc vor fi rivali. „Va fi o revedere plăcută. Nu ne-am văzut de mult timp. Am avut o relație foarte bună la Rapid, am fost colegi într-o perioadă foarte bună. Va fi o bucurie, dar pe parcursul celor 90 de minute vom fi dușmani”, a mai spus Bogdan Andone despre fostul coleg din Giulești.

Motreanu și Sorescu vor lipsi

Pentru acest joc, timișorenii au suspendați doi fotbaliști U21, Radu Motreanu și Deian Sorescu. În acest context, Andrei Țugui are mari șanse să fie titularizat, după ce a jucat din debutul partidei și la Suceava.

„Întâlnim o echipă care este în formă, trebuie să avem atitudine, este singurul factor care ne poate ajuta. Sper să demonstrăm că suntem o echipă de valoare și că putem cîștiga meciul. Pentru mine a fost o motivație că am început meciul ca titular, sper să se vadă asta și în meci. Îmi doresc foarte mult să marchez și să fiu un jucător cu o atitudine bună. Noi trebuie să luăm fiecare meci în parte și să dăm totul. Dacă vom obține cele trei puncte în meciul cu Luceafărul, vom urca în clasament”, a precizat Țugui.

Răzvan Ghinescu are și el șanse să evolueze în flancul stâng, după ce a înscris la Suceava. „Jucăm cu o echipă care vine după trei victorii, dar cu toate acestea cred că noi suntem favoriți, mai ales că jucăm acasă și trebuie neapărat să câștigăm. Sunt foarte importante cele 3 puncte, ca să  ne menținem aproape de primele locuri. Sperăm să o ținem tot așa, mulțumesc antrenorului să a avut încredere în mine. Sperăm să nu mai fie ca sezonul trecut și să câștigăm”, a punctat Ghinescu.

Partida se dispută de la ora 14:00, pe stadionul Știința, și nu va fi televizată. Înainte desfășurării etapei a 17-a, ASU Poli se află pe locul 7, cu 24 de puncte, în timp ce Luceafărul oradea e pe locul 17, retrogradabil, cu 16 puncte.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 13:24 Campionat
Pe aceeași temă