Interimarii Argeșului au lucrat la psihicul jucătorilor înaintea meciului cu Afumați. „Au fost receptivi, i-am văzut destul de serioși, conectați, concentrați. Am ajuns la același numitor comun”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 15:44 Campionat

FC Argeș va încerca să depășească perioada nefastă prin care trece de șase etape și să cunoască din nou gustul victoriei. Piteștenii își doresc să câștige meciul de miercuri, de la ora 14:00, de pe propriul teren, cu CS Afumați, un adversar destul de incomod în această ediție de campionat. Confruntarea cu ilfovenii de pe stadionul „Nicolae Dobrin” contează pentru etapa a 16-a a ligii secunde și este una de maximă importanță pentru alb-violeți.

După 15 etape FC Argeș ocupă locul 10 în clasament, cu 19 puncte, în timp ce echipa din Afumați se situează pe locul 4, cu 27 de puncte. Echipa piteșteană este la doar trei puncte distanță de primul loc retrogradabil, care este ocupat în acest moment de Pandurii Târgu Jiu. Argeșenii vor aborda acest joc cu o nouă bancă tehnică. Augustin Eduard și Paul Ciobanu au fost numiți antrenori interimari după ce Iordan Eftimie și secundul său, Iulian Crivac, au renunțat la echipă din cauza rezultatelor sub așteptări obținute în aceste 15 etape.

Noii tehnicieni ai echipei FC Argeș, care au antrenat până acum grupa de juniori Under 19 a clubului, au avut la dispoziție doar două zile pentru a pregăti partida cu CS Afumați. Din punct de vedere tactic, cei doi nu au avut timpul necesar pentru a schimba prea multe lucruri în jocul echipei, însă au lucrat la moralul echipei, încercând să le insufle jucătorilor încrederea necesară pentru a câștiga această partidă. Pentru Eduard și Ciobanu, partida cu CS Afumați, este practic meciul de debut. Cei doi își doresc foarte mult să înceapă cu dreptul în misiunea pe care o au la echipa de seniori, vor încerca să imprime echipei un fotbal ofensiv, fiind deciși să schimbe sistemul de joc.

Eduard: „Vrem să le redăm încrederea jucătorilor”

Augustin Eduard își dorește să debuteze cu dreptul pe banca tehnică a primei echipe a FC Argeș și nu exclude posibilitatea unui mandat mai lung în eventualitatea în care va avea rezultatele așteptate de toată lumea.

Tehnicianul este unul dintre marii fotbaliști pe care i-a dat clubul FC Argeș de-a lungul timpului și a încercat să le insufle și jucătorilor spiritul de învingător: „Am primit această veste puțin contrariat. Eu am o viață petrecută la FC Argeș cu o mică întrerupere când am antrenat la Școala Nicolae Dobrin și pe această cale vreau să-i mulțumesc doamnei Gica Dobrin. Statistica spune că am avut rezultate destul de bune. Ca jucător, am cel puțin 10 ani la FC Argeș. Pentru mine nu este o noutate. Am găsit echipa debusolată, dar nu în așa fel încât să nu-și poată recăpăta încrederea. Noi vom încerca să le insuflăm această încredere. Am avut o discuție ieri cu tot lotul. Le-am spus că acest club a câștigat de două ori campionatul, l-a dat pe Gicu Dobrin, cel mai mare fotbalist român, dar și generații foarte bune care au jucat și în cupele europene cu Jean Barbu, Vasile Popa și alții. Este un club cu mare tradiție, este un nume în fotbalul românesc. Jucătorii trebuie să încerce să-și mențină cota, iar echipa să revină pe un făgaș normal. Să nu spunem lucruri mari, dar măcar să intre în obiectiv, locurile 1-7. Băieții au fost receptivi, i-am văzut destul de serioși, conectați, concentrați. Am ajuns la același numitor comun. Indiferent de ce se întâmplă, eu iubesc acest club. Aici m-am format ca jucător și ca om. Clubul acesta mi-a dat destule în viață, dar nici eu nu am rămas dator pentru că și eu am dat destul de mult acestui club. Vreau să ajut și nu ascund faptul că dacă echipa va juca bine și vor fi și rezultate, poate voi sta mai mult la seniori”.

„Valoarea lotului nu corespunde cu locul din clasament”

Eduard este convins că situația din clasament se poate îmbunătăți și speră ca meciul cu CS Afumați să fie un nou început pentru FC Argeș: „În privința meciului cu Afumați, ne-am informat atât cât am putut ieri. Duminică a fost mai mult o zi de discuții despre formarea și alcătuirea lotului. Afumațiul este o echipă bunicică de divizia B cu câțiva jucători cu îndemânare, viteză. Nu poți să spui că este o echipă extraordinară pentru că altfel erau în Liga I. Avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. Pentru noi este o situație puțin mai specială, dar le-am spus și jucătorilor că nu este o situație dramatică. Vom încerca să jucăm mai ofensiv, vom încerca să ducem puțin liniile mai sus pentru că nu avem ce să mai așteptăm. Dacă vrei să câștigi, trebuie să ataci și să înscrii. Golul este cel mai important. Atacanții au dat goluri cam puține și în general toată echipa a înscris cam puțin. Aici va trebui să lucrăm. După părererea mea, cel mai mult va trebui să lucrăm la mentalitatea jucătorilor, la gândirea lor, la psihicul lor, la felul lor de a aborda aceste meciuri. Le-am mai spus băieților că dacă ar fi să citim numele din primul 11 ar fi trebui să fim în primele trei locuri. Le-am spus că valoarea lotului nu corespunde cu locul pe care îl ocupăm în clasament. Acest lucru le afectează imaginea, cota de piață și viitorul lor. Îmi doresc să avem inspirația și puterea de convingere de a-i face pe jucători să înțeleagă aceste lucruri. Trebuie să mergem într-un singur sens, spre partea superioră a clasamentului. Le-am spus că îmi doresc o însănătoșire grabnică din punct de vedere al rezultatelor, iar despre prezența mea le-am spus că aici mă simt ca peștele în apă”.

Ciobanu are încredere în potențialul alb-violeților: „Lotul este unul destul de bun”

Și Paul Ciobanu, celălalt interimar al echipei FC Argeș consideră că valoarea lotului actual nu este de locul 10. Tehnicianul piteștean spune că în aceste zile s-a lucrat mult la moralul jucătorilor care își pierduseră încrederea în forțele proprii.

Ciobanu consideră că se poate obține rezultate mult mai bune cu actualul lot de jucători: „Am sosit într-o situație mai delicată a clubului, noi ocupându-ne de echipa de juniori. S-a ales această soluție pentru că eram angajații clubului. Am răspuns cu cea mai mare plăcere și cu o dorință de a îndrepta lucrurile. Lotul actual de jucători este unul destul de bun. Sunt destul de bine pregătiți fizic. Colegii noștri, nea Dan și Iulică, au muncit foarte bine, dar în anumite situații ale jocului a lipsit norocul. Mă refer la meciul de la Balotești când în minutul 10, Șerban a trimis în bară de la 25 m, iar apoi la 5 minute am primit gol. Dacă eram primii care marcam, jocul decurgea altfel. Ne așteaptă un meci greu, un joc dificil cu o echipă care în componență fotbaliști care joacă de 3-4 ani împreună. Afumațiul este o echipă omogenă care de la mijlocul terenului în sus combină foarte bine, pasează destul de repede și tot timpul încearcă să aducă mingea în fața porții. Am discutat aceste lucruri și cu băieții. Ca orice lacăt care se închide, se poate și deschide. De aceste lucruri trebuie să ținem cont. În perioada asta de două zile pe care am avut-o la dispoziție pentru a pregăti meciul, am lucrat la moralul băieților. Un lucru îmbucurător este că nu avem accidentați și putem alege un lot de 18 jucători care să ne aducă cele trei puncte. Ne dorim ca victoria să vină în urma unui joc bun iar cei care vor fi prezenți mâine la stadion să plece mulțumiți”.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 07 Nov. 2017, 15:44 Campionat
Pe aceeași temă