ASU Poli s-a chinuit serios pentru o calificare în 16-imile Cupei României. A fost nevoie de penalty să bată Biledul, o echipă de Liga a 4-a

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 19:10 Cupa

ASU Poli Timișoara s-a impus, miercuri, cu 1-0 în fața echipei de Liga a 4-a Voința Biled, în timp regulamentar, și s-a calificat în 16-imile Cupei României. Totuși, „Băieții în ghete” au avut de transpirat destul de serios pentru succesul din turul 4, deoarece Biledul a reușit să le facă față. Alb-violeții au ratat nepermis de mult, dar lovitura de la 11 metri dictată destul de ușor în minutul 78 a reușit să îi ajute să rezolve calificarea. Marius Staicu a purtat adevărate negocieri cu arbitrul Gornic, deoarece terenul era puțin înclinat la punctul cu var.

Partida s-a desfășurat pe o vreme superbă pentru fotbal, într-un cadru pitoresc. Totuși, față de meciul cu Ripensia, arena din Biled a arătat schimbată, deoarece tribuna de lemn a fost puternic avariată de furtuna din luna septembrie și acoperișul a fost smuls de vânt. De asemenea, porumbul a fost recoltat, iar pe margine, sătenii munceau și un tractor ara chiar la marginea terenului de joc.

Ambele formații au avut parte de încurajare în acest meci decisiv. Pe lângă grupul de suporteri alb-violeți veniți de la Timișoara să îi facă galerie Politehnicii, și localnicii din Biled au venit să își susțină echipa, în ciuda orei amiezii. Timișorenii l-au odihnit pe portarul Dur-Bozoancă, dar, în rest, nu au făcut mari modificări printre jucătorii de câmp, unde tânărul Coadă a fost titularizat în centrul liniei mediene.

Biledul a stat bine în meci, dar nu a reușit să își creeze mari ocazii. În minutul 8, Drăguș a trimis pe lângă poartă, iar, ulterior, Voința nu a mai avut alte ocazii. ASU Poli s-a chinuit mult în fața lui Nicușor Bogdan, cel care a fost trecut pe foaie și ca antrenor principal. Krausz a dat pe lângă poartă, pentru ca Staicu sa tragă peste buturi în minutul 13, din fața portarului. Au urmat trei ocazii ale lui Plămadă, care nu a prins spațiul porții, și o lovitură de cap trimisă de Bilia pe lângă. Cea mai mare situație de gol a fost în minutul 34, când Sorescu a centrat prin fața porții, dar nici Staicu și nici Plămadă nu au reușit să ajungă și să o bage în poartă. Pe finalul reprizei, Nicușor Bogdan a intervenit la execuțiile lui Sorescu și Staicu, astfel că la vestiare s-a intrat cu 0-0.

La pauză, Andone a schimbat puțin jocul, cu Poparadu și Bădăuță trimiși pe teren. Biledul a încercat să pună presiune în debutul reprizei. Căpitanul Drăguș a tras cu pământul în minutul 50, dar Fișteag a scos, iar în minutul 59 Cornel Mihalache a trimis peste poartă. Timișorenii au avut emoții mari în minutul 65, când Bilia a respins puțin pe lângă poartă un balon venit de la Tomescu.

După un meci destul de anost, în minutul 78, Poparadu a căzut după ce a fost lovit de Piloiu în careu. Arbitrul Gornic a dictat penalty, iar cea a urmat a fost de cascadorii râsului. Marius Staicu a negociat mai bine de un minut cu centralul pentru locul de unde să bată penalty-ul, deoarece terenul era mai lăsat în zona punctului cu var. Până la urmă, atacantul a executat și a marcat, iar timișorenii merg mai departe în șaisprezecimi, acolo unde pot întâlni o adversară din Liga 1.

VOINȚA BILED – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA       0-1
Marius Staicu 81′ – pen.

N. Bogdan – Drăguș (cpt.), Piloiu, Nohai, Brustureanu – Bobu, Cornel Mihalache, Fl. Tomescu, I. Nemțeanu – Alin Stroe (Rareș Blaga 75′), Meltiș (Aug. Tudor 61′)
Rezerve neutilizate: Rz. Ungureanu – Butoi, R. Anghel, Antonio Mihalache
Antrenor: Nicolae Bogdan

Fișteag – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Coadă, Țugui (Poparadu 46′, Crișanov 85′) – Sorescu, M. Staicu, I. Plămadă (Bădăuță 46′)
Rezerve: M. Gakos – Măd. Stancu, Topic, Poparadu, Bădăuță, Bâte, Crișanov
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Comunal (Biled – Timiș); Arbitru: Alexandru Dan Gornic (Arad); Asistenți: Ciprian Fiter (Sânmartin) și Alina Mihoc (Arad).

Articol și foto de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Oct. 2017, 19:10 Cupa
Pe aceeași temă