ASU Poli a câștigat dramatic la Brăila după ce a jucat în superioritate din minutul 15 și la un momendat a avut 3-0. Andone cere întăriri de urgență

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 20:56 Campionat

ASU Poli a debutat, astăzi, la Brăila, cu dreptul în noul sezon al Ligii 2, cu un nou antrenor pe banca tehnică, însă victoria ce părea la un moment dat lejeră cu Dacia Unirea era să fie scăpată în ultimele minute. Asta cu toate că timișorenii au jucat cu un om în plus încă din minutul 15 și au condus cu 3-0 la Brăila. Cătălin Bădăuță a fost eroul alb-violeților care iau trei puncte de pe un teren unde se câștigă greu.

Parcă mai acomodați cu meciurile în timpul temperaturilor caniculare, jucătorii Daciei Unirea au avut un început mai bun de joc în prima etapă a noului sezon al Ligii 2, au dominat în primele 10 minute, însă odată cu eliminarea lui Paul Ioan (15), din postura de ultim apărător, meciul s-a rupt și timișorenii au pus stăpânire pe el. Până atunci, în minutul 9, Bucur i-a așezat perfect o minge lui Roșu, aflat la 6 metri de poartă, acesta a șutat, dar Gakos a avut un reflex salvator și a respins cu piciorul. În schimb, faultul lui Ioan asupra lui Alin Ignea l-a trimis pe oaspete de urgență la spital, iar Andone a trebuit să facă obligatoriu prima schimbare.

Superioritatea pe teren s-a simțit imediat. Predescu l-a lansat în adâncime pe Cătălin Bădăuță (17), iar vârful comparat cu Denis Alibec a marcat după ce a profitat că apărarea adversă s-a oprit crezând că arbitrul va dicta offside. Același Bădăuță (24) l-a mai învins încă o dată pe Olaru după ce a pătruns în careu, a pivotat printre fundașii centrali Ivan și Lazăr și a șutat la colțul lung. Iar ca lovitura de grație să fie și mai dureroasă, fundașul Carol Taub (28) a punctat și el pentru ASU Poli după ce a primit o minge de la Predescu și a șutat fără speranței pentru goalkeeper.

Însă, imediat, brăilenii au avut o reacție de orgoliu și au redus din handicap prin Costel Roșu (29), care a transformat un penalty după un fault al lui Sorescu.

A fost reușita de care avea nevoie Brăila, deoarece jucătorii lui Pânzaru au dominat repriza secundă în ciuda omului în minus și au fost pe punctul de a obține un punct nesperat la un moment dat. Costel Roșu (67) a fructificat în gol cu o lovitură de cap sub transversală centrarea de pe stânga a lui Cubleșan și a tensionat și mai mult ultimele 20 de minute de joc. Golul nu a mai picat însă, alb-violeții reușind să țină cu ținții de cele trei puncte extrem de prețioase care le încredire și le ridică moralul în acest start de noul campionat.

Andone: „E foarte important că nu am cedat în repriza a doua și că am reușit să ne adunăm”

La final de meci, antrenorul Bogdan Andone se declară mulțumit pentru victoria externă obținută de jucătorii săi, însă atrage atenția asupra necesității sosirii a încă unui fundaș central. Drumul de două zile până la Brăila și vremea caniculară au influențat ritmul de joc al timișorenilor, mai e de părere Andone.

„Concluzia e că mai avem foarte mult de muncă în organizarea jocului, mai ales pe plan defensiv. Avem în continuare nevoie de încă un fundaș central, unul de meserie, care să cunoască foarte bine poziția. Astăzi am jucat cu Bilia, care e reprofilat din fundaș lateral. Căldura foarte, foarte mare și-a pus și ea amprenta pe ritmul nostru de joc. Venim după o călătorie lungă, de 1.000 de kilometri parcurși în două zile, astfel că e normal să se acumuleze și puțină oboseală. Toți acești factori au dus la prestația noastră din repriza a doua. Nu spun că au fost greșeli personale la cele două goluri. Sunt greșeli firești, care apar pe parcursul unui joc. Însă e clar că avem nevoie de un fundaș central, pentru că ne lipsește… în mod normal am avea nevoie de doi, pentru a avea un lot complet. Dar, în momentul de față, aducerea măcar a unui fundaș central reprezintă o prioritate”, a spus, citat de Druckeria, Bogdan Andone.

„În mare măsură, sunt mulțumit de evoluția întregii echipe. E foarte important că nu am cedat în repriza a doua și că am reușit să ne adunăm, să ne mobilizăm și să câștigăm. Cele trei puncte sunt cele mai importante după meciul de astăzi. Vom vedea la sfârșitul campionatului câte echipe vor reuși să câștige la Brăila. Cum am anticipat, formația gazdă a fost foarte periculoasă, cu jucători de viteză și calități bune în dueluri unu contra unu. E o echipă care, mai ales pe teren propriu, va câștiga foarte multe meciuri în acest sezon”, a mai spus Andone.

„Ignea are glezna umflată. Avea piciorul foarte, foarte umflat”

Tehnicianul Politehnicii a vorbit și despre starea lui Alin Ignea, jucător faultat dur în minutul 15 și care a fost transportat la spital. „Ignea are glezna umflată. Probabil e vorba despre o entorsă. Avea piciorul foarte, foarte umflat. Rămâne să vedem zilele viitoare cât de lungă va fi pauza pe care o va lua. Sperăm să nu fie ceva grav, pentru că ne dorim să-l avem înapoi în teren în cel mai scurt timp”, a declarat Andone, care a avut cuvinte de laudă pentru atacantul său care astăzi a reușit o dublă: „Am spus că e un jucător cu calități extraordinare. Dacă respect ce îi cer, dacă se pune la dispoziția echipei și joacă și pentru echipă, la calitățile pe care le are va fi unul dintre cei mai buni jucători din Liga a II-a, de departe, și va fi unul dintre golgheterii campionatului”.

DACIA UNIREA BRĂ‚ILA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    2-3
Costel Roțu 29′, 67′ / Cătălin Bădăuță 17′, 24′, Carol Taub 28′

Bg. Olaru – Gab. Niță, L. Ivan (cpt), Gab. Lazăr, Stănciulescu – C. Mihai (Cubleșan 46′) – P. Ioan, Ol. Bucur (Ciucureanu 78′), Ov. Covaciu – C. Roșu, M. Dima (Roșoagă 35′)
Rezerve neutilizate: Logofătu – Olenic, Ed. Oprea, Puia
Antrenor: Alin Pânzaru
Eliminat: Paul Ioan 15′ (roșu direct)

Gakos – Motreanu, Mera (cpt), Bilia, Taub – Sorescu, A. Ignea (Măd. Stancu 16′), Krausz (Coadă 86′) – I. Plămadă (Ghinescu 64′), Bădăuță, C. Predescu
Rezerve neutilizate: Fișteag – M. Staicu, Giuricici, Crișanov
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 200; Arbitru: Eduard Ioniță 3; Asistenți: Erchian Ionus 3 și Florin Iacob 0 (toți din Constanța); Jucătorul meciului: Cătălin Bădăuță 3.

În etapa a doua, Dacia Unirea joacă în deplasare la Știința Miroslava, la Iași, pe stadionul din Copou, în timp ce ASU Poli primește vizita FC Argeșului.

 

Foto: Pro Brăila

Marius ANGHEL 05 Aug. 2017, 20:56 Campionat
Pe aceeași temă