Președintele clubului Hermannstadt vrea ca programul Ligii 2 să rămână același, indiferent de problemele Forestei și Metalului. „Nouă ne convine tragerea la sorți”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 19:24 Campionat

Nou-promovata în Liga 2 AFC Hermannstadt își dorește ca în urma ședinței de marți a Comitetului Executiv al FRF seria și programul competițional stabilite săptămâna trecută să rămână asemănătoare. Președintele clubului, Teodor Birț, vrea ca Foresta Suceava și Metalul Reșița să fie păstrate în campionat, îndiferent de problemele pe care le întâmpină.

„Ne dorim ca țintarul Ligii a 2-a, stabilit în urmă cu câteva zile, să fie păstrat, să avem un eșalon secund cu 20 de echipe. Nu am vrea să ne trezim în situația ca marți să se stabilească un alt program, fără Suceava și Reșița. Ar fi neplăcut să aflăm, cu cinci zile înainte, că vom întâlni altă echipă. Nouă ne convine tragerea la sorți de marțea trecută, cu CS Balotești, CS Afumați și Călărași în primele trei etape”, a comunicat președintele Birț într-un interviu acordat pentru ziarul local Tribuna. În situația în care Foresta se va retrage, iar Metalul nu va fi primit în Liga 2, atunci FRF va lăsa o serie de Liga 2 de 18 echipe, iar programul va suferi modificări.

Conducătorul clubului sibian e mulțumit de perioada de pregătire efectuată în această vară, cât și de rezultatele din meciurile amicale, iar decizia de a-l numit antrenor principal pe Alexandru Pelici îl face să se gândească la obiectivul pe care acesta l-a realizat cu ceva ani în urmă la Voința Sibiu. „Este o alegere bună. Mă bucur că am luat această decizie. Avem încredere deplină în antrenor și sperăm să repete performanțele pe care le-a reușit în trecut aici. Am adus jucătorii pe care i-a vrut antrenorul. Sunt mulțumit. Au venit jucători cu experiență, care ne vor fi de mare ajutor, suntem convinși de asta”, a mai declarat Birț.

La debutul în Liga 2, AFC Hermannstadt va juca pe teren propriu, sâmbătă, cu CS Balotești, ora nefiind încă stabilită.

În această vară, sibienii au desfășurat opt amicale: 3-2 cu ASF Zărnești, 1-3 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, 3-0 cu Precizia Săcele, 2-0 cu Gaz Metan Mediaș II, 3-1 și 3-1 cu Ripensia Timișoara, 2-2 cu ASA Târgu Mureș și 4-0 cu Performanța Ighiu.

După ce a promovat în Liga 2, AFC Hermannstadt a făcut o serie de achiziții: Sabin Lupu (ex Gaz Metan Mediaș), Ștefan Blănaru (ex ASU Poli), Bogdan Rusu (ex Foresta Suceava), Lucian Dumitriu (ex Foresta Suceava), Cătălin Căbuz (ex Chindia Târgoviște, împrumut de la Viitorul), Ionuț Stoica (ex CS Mioveni) sau Claudiu Pamfile (ex AFC Hărman), Iulian Popa (ex FC Brașov), Mihai Stancu (împrumut de la Gaz Metan Mediaș), Horațiu Moldovan (împrumut de la CFR Cluj) și Radu Crișan (împrumut de la Astra Giurgiu). Sibienii l-au acontat și pe mijlocașul Cosmin Neagu (ex Dacia Unirea Brăila), însă așteaptă ca jucătorul să devină liber de contract.

Au schimbat emblema clubului

Altfel, conducerea clubului a decis să schimbe emblema clubului după promovarea în Liga 2.

„Începând din acest sezon competitional, FC Hermannstadt are o altă emblema oficială.
Emblema este o componentă de bază a imaginii clubului, fiind inscripționată pe materialele promoționale ale echipei și pe documentele oficiale ale clubului.
Noua emblemă oficială își îndeplinește rolul de a oferi o reprezentare puternică, mai ales vizuală, dar și informală, asupra echipei de fotbal FC Hermannstadt”
, e anunțul clubului pe pagina de facebook a echipei.

Vechea și noua emblemă a clubului sibian nou-promovat în Liga 2.

Foto: Tribuna

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 19:24 Campionat
Pe aceeași temă