Focșaniul are, după patru ani, din nou echipă în Liga a 3-a. Echipa unde joacă fostul stelist Dorinel Popa a „scuturat” de două ori Teiul

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 11:06 Stiri

CSM Focșani 2007 a promovat în liga a treia după o dublă victorie în barajul de promovare disputat în compania echipei AS Teiul Poiana Teiului, campioana județului Neamț.

După victoria obținută în tur, scor 2-1, campioana Ligii a 4-a Vrancea a început, sâmbătă, cu stângul returul de pe stadionul Milcovul, acolo unde au venit peste 2.000 de suporteri să urmărească promovarea după patru ani a echipei din Focșani în liga a treia. Oaspeții au deschis scorul în minutul 5 prin căpitanul echipei, Sergiu Matei, care a reluat cu capul din interiorul careului în plasa porții lui Lazăr. Replica CSM-ului a venit imediat, iar Lupu a ratat egalarea din șase metri, trimițând peste poartă. Au urmat două bare ale echipei focșănene, la șuturile lui Tîrcă și Dorinel Popa, portarul Coșa având noroc la ambele faze. Până la urmă, egalarea a venit în minutul 42, când fostul jucător al Stelei, Dorinel Popa, l-a învins pe portarul Coșa cu un șut de la marginea careului. Numai că, în ultimul minut al reprizei, după o aruncare de la margine, Liviu Tîrcă și-a trimis mingea în propria poartă, egalând astfel situația la general.

Spectatorii au uitat de scorul de pe tabelă preț de 15 minute, iar emoțiile fanilor au fost risipite parțial la prima fază de atac a reprizei secunde, când Ionuț Manu a egalat cu un șut la colțul lung. Era 2-2, dar un eventual gol al nemțenilor ar fi putut întoarce soarta meciului. Oaspeții au avut o singură ocazie de gol, după o lovitură de colț. Emoțiile au fost risipite total cu cinci minute înainte de final, atunci când Claudiu Mihai a executat perfect o lovitură de la marginea careului advers și a dus scorul la 3-2.

Finalul partidei a adus bucuria jucătorilor, staffului tehnic și a spectatorilor prezenți în tribune. 

Este de remarcat prezența numeroasă a fanilor, dar și evoluția CSM-ului pe toată durata sezonului. În partida cu Teiul Poiana Teiului, focșănenii nu l-au putut utiliza pe căpitanul de echipă Emilian Chivu, accidentat.

Primăria și Consiliul Local Focșani, alături de echipă

După ce a defilat în Superliga ALTDORF TEHNIK a Vrancei, echipa focșăneană se mândrește și cu faptul că, la numai un an de la înființare, a reușit să-și atingă obiectivul, acela de a accede în Liga a 3-a. În acest sezon, CSM 2007 Focșani a avut alături municipalitatea locală, Primăria și Consiliul Local Focșani, care, prin primarul Cristi Misăilă, au asigurat fotbaliștilor toate condițiile pentru performanță.

Președintele secției de fotbal de la CSM 2007 Focșani, Gheorghe Căldare, a ținut să mulțumească, în numele echipei, factorilor locali de decizie și celor car au crezut în proiectul promovării. Astfel, CSM, reînființată anul trecut, va juca, din sezonul 2017-2018, în Liga a 3-a. Echipa focșăneană a dominat campionatul județean din prima până în ultima etapă, având un singur rezultat de egalitate. De asemenea, CSM 2007 Focșani a câștigat și Cupa României, faza județeană, urmând să întâlnească echipe bune în următoarea fază competițională.

În Liga a 3-a, fotbaliștii focșăneni vor avea parte de adversari mai puternici decât în liga județeană, dar atât jucătorii, cât și stafful tehnic privesc cu încredere sezonul următor. Meciurile nu vor fi ușoare, însă obiectivul antrenorilor Vasile Burgă și Adrian Toma este de a forma o echipă competitivă, capabilă să urce rapid în ierarhie și să promoveze în liga secundă.

Premiați pentru promovare

În ședința Consiliului Local Focșani de joi, 29 iunie, aleșii locali vor aproba premierea sportivilor și antrenorilor echipei de fotbal CSM Focșani 2007, pentru rezultatele foarte bune din acest sezon. Formația, înființată anul trecut, a câștigat campionatul județean și Cupa României, iar sâmbătă a reușit promovarea în Liga a 3-a. Fondul de premiere alocat de la bugetul local este de 14.500 de lei, fotbaliștii urmând să fie recompensați cu sume între 400 și 600 de lei, în funcție de contribuția fiecăruia la rezultatele obținute.

CSM FOCȘANI 2007 (VN) – TEIUL POIANA TEIULUI (NT) 3-2 (în tur 2-1)(5-3 la general)
Dorinel Popa 42′, Ionuț Manu 47′, Claudiu Mihai 83′ / Sergiu Matei-Țurcanu 5′, Liviu Târcă 45′ – autogol

CSM: Lazăr – Tîrcă, Parlac, Beșa, Mihai – Manu (Negoiță 75), Dorinel Popa, Valentin Ion (Negoescu 47), Lupu – Predoiu (Duca 81), Pasăre (Remus Popa 60)
Rezerve neutilizate: Apenciucesei, Nistor, Mitală
Antrenor: Vasilică Burgă

Teiul: Coșa – Georgescu, Lupu Costin, Nuțu, Șerban – Panainte, Matei, Doboș, Cîmpanu – Ungureanu, Furtună
Antrenor: Lucian Cozma

Stadion: Milcovul (Focșani – Vrancea);
Spectatori: 2.000;
Arbitru: Claudiu Marcu (Constanța);
Asistenți: Florin Iacob și Erchian Ionus (ambii din Constanța);
Observatori: Liviu Seceanu (Galați) și Constantin Mircea (Buzău).

Articol scris de George DUMITRU (Atlas TV Focșani)

Marius ANGHEL 27 Jun. 2017, 11:06 Stiri
Pe aceeași temă