„Satelitul” Craiovei a învins Moreniul lui Andrei Ivan. Papură a folosit cinci jucători care evoluaseră și la prima echipă, contra Viitorului

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 11:48 Stiri

Când Moreniul venea la Craiova era tratată precum celelalte echipe ale sistemului: Steaua, Dinamo, Victoria și FC Olt Scornicești. Se întâmpla în anii 80, când Flacăra își trăia perioada maximă, iar celebra FC Porto poposea pe meleaguri dâmbovițene, pentru un meci de cupă europeană.

La trei decenii distanță, Moreniul se mândrește în fotbal cu starul Științei, Andrei Ivan, și cu antrenorul echipei aflată în Liga a 3-a, Gabi Paraschiv, căpitanul Oțelului la titlul câștigat acum 6 ani. Andrei Ivan a venit special pe stadionul Extensiv pentru a se întâlni cu morenarii săi, alături de care a și privit disputa, la tribuna I. De altfel, circa 25 de persoane, împrăștiate în toată arena, au compus „alaiul” oaspeților.

Și totuși, Flacăra încearcă să se aprindă din nou și venea în Bănie din postura ocupantei locului secund, în timp ce satelitul Craiovei se zbate în subsolul Seriei a 3-a. Numai că antrenorul oltenilor, Corneliu Papură, a aliniat pe „Extensiv” nu mai puțin de cinci jucători care evoluaseră și în controversatul meci de play-off cu Viitorul, de la Pitești.

Portarul Andrei Vlad și jucătorii Robert Petre, Simon Măzărache, Radu Bârzan și Alex Popescu au fost titulari și acest lucru a contat. Rămas fără fundaș stânga pentru semifinala Cupei României cu Voluntariul, Bancu și Briceag fiind suspendați, iar Bucurică – accidentat, Gigi Mulțescu a insistat ca Robert Petre să evolueze pe acest post la „satelit” preț de o repriză. N-a fost o premieră însă, fiindcă jucătorul de 20 de ani fusese încercat acolo și în prima etapă din play-off, la Giurgiu.  

Spectacol Burlacu, Vlad a greșit la golul Moreniului

Pe „Extensiv”, cei 300 de spectatori au văzut un meci peste nivelul Ligii a 3-a, cu patru goluri și două lovituri de pedeapsă irosite de gazde. Căpitanul gazdelor, Andrei Burlacu, parcă a ținut să-i dea dreptate lui Gigi Becali, care acuza Craiova că ar fi avut și juniori mai buni decât cei folosiți cu Viitorul.

Atacantul de 20 de ani a fost irezistibil aproape de fiecare dată când a avut mingea la picior, înșirând adversarii cu o lejeritate incredibilă. Burlacu a fost creatorul fazei care l-a determinat pe arbitrul Adrian Kiriță să arate prima dată cercul de penalizare. Execuția aceluiași Burlacu nu a fost pe măsura fazei create, portarul Halcu, de aceeași vârstă cu atacantul Craiovei, intuind traiectoria. Au marcat în schimb oaspeții, dintr-o fază care nu părea periculoasă.

Portarul Andrei Vlad, care făcuse un meci excelent la debutul în Liga 1, cu trei zile în urmă, a ieșit aiurea la o centrare la care l-a tamponat pe colegul Cătălin Ion, iar devierea cu capul a căpitanului Moreniului, Andrei Iliescu, a dus mingea în poartă. Tinerii alb-albaștri au egalat până la pauză, printr-un alt jucător care tocmai ce jucase primul meci în Liga 1, Alex Popescu. Jucătorul de 19 ani a șutat din cădere, în stilul în care marcase și contra Fortunei Dusseldorf, în cantonamentul Craiovei din Malta.

În partea a doua, echilibrul s-a păstrat până prin minutul 70, când diferența a fost făcută de pregătirea fizică superioară și execuțiile puștilor olteni. Burlacu a mai bifat un șir de driblinguri, de această dată încheiat cu un șut superb, în colțul lung. Peste câteva minute, Alex Popescu l-a imitat în execuție, după ce s-a întors spre poartă cu un stoper advers în spate. Popescu a ținut să-l copieze pe colegul din ofensivă și la ratări, trăgând la fel de modest de la 11 metri penalty-ul obținut în prelungiri de același Andrei Burlacu.

În „deschidere” au evoluat juniorii under 17

În avanpremiera partidei din Liga a 3I-a, tot pe „Extensiv” s-a disputat partida din ultima etapă a campionatului under 17 din Liga Elitelor, dintre puștii Universității, antrenați de Daniel Mogoșanu, și cei de la Concordia Chiajna. Au câștigat craiovenii cu 2-1, ei fiind calificați în semifinalele naționale, unde vor întâlni în dublă manșă pe UTA Bătrâna Doamnă, turul fiind programat duminică, de la ora 14, pe arena „Extensiv”, din Parcul Romanescu.

La parcursul bun din acest sezon au contribui și doi jucători care deja fac parte din lotul primei echipe a Științei, Vladimir Screciu și Jovan Markovic. Ei nu vor evolua însă în Final Four, primul fiind probabil titular sâmbătă, contra FCSB, iar al doilea s-a operat de menisc.

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA II – FLACĂ‚RA MORENI  3-1
Alexandru Popescu 37′, 77′, Andrei Burlacu 73′ / Andrei Iliescu 33′

A. Vlad – Vlădoiu, C. Ion, Hodea, R. Petre (Borța 46′) – A. Manea (Constantin 61′), Enache – Măzărache (Trocan 80′), Bârzan (Buzan 46′), A. Burlacu – Al. Popescu
Antrenor: Cornel Papură

Halcu – Mocanu, Pârvu, Acasandrei, Tronaru – Plăcintă, Guță – Drăgan, Nedelcu (Tocan 73′), Negrea (Ene 80′) – Iliescu
Antrenor: Gabi Paraschiv

Stadion: Extensiv (Craiova); Spectatori: 300; Arbitru: Adrian Kiriță (București); Asistenți: Radu Dragoș (Dragomirești) și Alexandru Bodolan (București).

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Sportul doljean

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 11:48 Stiri
Pe aceeași temă