Piteștenii au învins și satelitul Craiovei. Dică: „Am avut jocul la discreție, dar suferim la finalizare”

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 12:52 Stiri

SCM Pitești a obținut, vineri după-amiază, a noua victorie din acest tur de campionat al Ligii 3. Echipa pregătită de Nicolae Dică s-a impus cu 2-0 în confruntarea de la Ișalnița contra celor de la CS U Craiova II, satelitul grupării de Liga 1, în etapa a 11-a a Seriei a 3-a.

Disputa dintre cele două echipe a fost una destul de echilibrată, iar diferența dintre cele două echipe s-a făcut în ultimele 20 de minute ale partidei. Golurile alb-violeților au fost marcate de Năstăsie, în minutul 72, și Deaconescu, în minutul 80.

Întărită cu câțiva jucători de la echipa mare, CS U Craiova II a dat o replică destul de bună liderului seriei. Misiunea piteștenilor a fost îngreunată și de starea terenului, unul destul de prost, care în unele porținuni era denivelat, iar mingea sărea în momentul când jucătorii încercau să preia și să înceapă faza de construcție. În afară de cele două goluri marcate, alb-violeții și-au mai trecut în cont și alte ocazii de a marca, cea mai mare fiind a lui Grecu, care, singur cu portarul, a tras în acesta. În urma acestui rezultat, SCM Pitești a acumulat 29 de puncte și rămâne singura echipă din serie care nu a cunoscut gustul înfrângerii.

Dică: „Experiența noastră a făcut diferența”

La finalul meciului de la Ișalnița, Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. Tehnicianul alb-violeților spune că lupta pentru promovare rămâne deschisă chiar dacă echipa sa are un avans considerabil de puncte.

Dică le cere elevilor săi să rămână concentrați și de acum încolo: „A fost un meci destul de greu așa cum mă așteptam, însă mă bucur că am reușit să câștigăm. Craiova este o echipă destul de bună, cu jucători de perspectică care sunt sigur că unii dintre ei vor ajunge să joace la prima echipă. Chiar dacă suntem pe primul loc și avem un avans considerabil de puncte, nu ne putem considera ca și promovați. Deocamdată au trecut doar 11 etape. Suntem în grafic, suntem pe primul loc și este un lucru pozitiv. Avem un parcurs foarte bun până acum, dar mai avem mult de muncă până când vom îndeplini obiectivul. Astăzi am avut jocul la discreție, am avut o posesie bună, ne-am creat ocazii de a marca, dar, din păcate, suferim la finalizare pentru că nu reușim să marcăm la câte ocazii ne creăm. S-a văzut și experiența echipei noastre în această partidă. Practic experiența a făcut diferența. Mi-au plăcut copii Craiovei și pot spune că sunt câțiva copii interesanți care vor ajunge să joace în prima ligă”.   

Fostele glorii, la meci

CS U Craiova este una dintre cele mai organizate echipe de fotbal din România. Echipa din Bănie a reușit să atragă lângă ea fostele glorii care au scris istorie în tricoul alb-albastru. La meciul de la Ișalnița au fost prezenți Nicolae Ungureanu, Corneliu Papură, Mugur Gușatu, fotbalist care a evoluat și la Herenven pe vremea când la echipa olandeză se afla și Van Nisterloij, Daniel Mogoșanu, fotbalist care a evoluat și la FC Argeș, Țâcă Zanfir, antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu și Adrian Popescu. Oficialii olteni s-au întreținut înainte de meci cu Vasile Popa, managerul sportiv al grupării din Trivale, care de multe ori le-a fost adversar în Divizia A.

Teren prost

Deși oficialitățile din Craiova care susțin clubul oltean fac eforturi ca echipa să aibă condiții bune de pregătire, baza de pregătire de la Ișalnița nu se prezintă în condiții dintre cele mai bune. Dacă tribuna și vestiarele sunt OK, suprafața de joc era destul de tare și cu denivelări iar fotbaliștii piteșteni învățați cu gazonul din Trivale care este biliard au avut probleme în dese rânduri în a controla balonul. Pe un asemenea teren, echipele tehnice care sunt obișnuite să paseze și să aibă posesie prelungită sunt dezavantajate.

Ionescu, adversar

Fotbaliștii de la SCM Pitești s-au reîntâlnit la Ișalnița cu fostul lor coleg, Cătălin Ionescu, care din această vară s-a transferat la CS U Craiova. Ionescu a evoluat la Pitești în returul sezonului trecut, dar nu a fost oprit în lot de Nicolae Dică. Tânărul fotbalist originar din Slatina a evoluat ca fundaș împotriva fostei sale echipe și a făcut un meci destul de bun.

David, rezervă   

Mijlocașul Andrei David nu a fost titular în confruntarea de vineri cu CS U Craiova II. Fotbalistul piteștean a fost introdus pe teren în minutul 62, iar în cele 30 de minute petrecute pe teren a jucat destul de bine. În majoritatea partidelor de până acum, Nicolae Dică a început meciurile cu David ca titular, însă de data aceasta tehnicianul a considerat că elevul său poate da un randament mai bun dacă va fi introdus pe parcurs.

Năstăsie a avut galerie

La partida cu CS U Craiova II, mijlocajul argeșean Ionuț Năstăsie a fost încurajat de familie și de prietenii apropiați. Fotbalistul alb-violet locuiește la câteva case distanță de baza sportivă de la Ișalnița, iar la ora meciului a avut și o micuță galerie. Jucătorul piteștean i-a răsplătit pe cei care au venit la stadion să-l suțină cu un gol, iar la finalul partidei a primit aplauze de la cei apropiați, dar și de la oficialii olteni care îl știau destul de bine.

CS U CRAIOVA II – SCM PITEȘTI 0-2
Ionuț Năstăsie 72′, Mihai Deaconescu 80′

Vlad – Borța, Cioinac, Hreniuc, Ionescu – Buzan, Enache, V. Constantin, Petre – Popescu, Burlacu (Marcu 74′)
Antrenor: Corneliu Papură

Udeanu – Negoiță, Cotigă, Deaconescu, Șandru – Anghelina (Panait 40′), Șerban, Năstăsie (Szecui 84′), Grecu (Oancea 73′) – Albu, Tănasă (David 62′)
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitri: Mihai Domșa Mihai (Aiud), Paul Pojar (Cluj), Daniel Popa (Aiud).
Observatori: Cristina Babadac (Alexandria), Antonie Burtea (Reșița).
Stadion: Ișalnița, spectatori 200.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: CS U Craiova

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 12:52 Stiri
Pe aceeași temă