Premise pozitive pentru Șirineasa. „Valoarea lotului este mult peste cea din tur, am adus jucători buni, s-a creat concurență”

Premise pozitive pentru Șirineasa.**

Într-un joc amical disputat vineri la Popești, ACS Șirineasa a învins cu 3-1 pe colega de serie FCM Alexandria. Pentru vâlceni au marcat Răcăreanu, Lăzărescu și Tilioiu. După ce și-a întărit considerabil lotul în această iarnă, singura echipă vâlceană care mai activează în fotbalul profesionist speră să evite retrogradarea, mai ales că, după dușul rece din primul test cu Juventus, a obținut rezultate pozitive. 

Duminică, Șirineasa a mai disputat un amical, 6-2 cu „Nicolae Titulescu”, în care antrenorul Gabi Mangalagiu a menajat șase-șapte titulari. Marcatorii golurilor în testul de duminică au fost Tilioiu 2, Preda 2, Constantinescu și Stoleriu.

Fostul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu speră că echipa sa să se îndepărteze rapid din zona minată a clasamentului Seriei C3. „A fost un test bun cu Alexandria, sper ca începutul de campionat să legăm câteva victorii, în primele patru etape avem un program accesibil. Sunt foarte bucuros că pot să aleg titulari, acum există concurență, acest lucru este foarte important, sper ca și jucătorii să înțeleagă că joacă cel care este mai în formă. Intrăm în linie dreaptă înainte de retur, eu mai am semne de întrebare doar în privința posturilor unde vor evolua juniorii. Valoarea lotului este mult peste cea din tur, am adus jucători buni în această iarnă, s-a creat concurență”, a spus antrenorul Gabi Mangalagiu.

Experimentatul atacant Ștefan Răcăreanu este convins că echipa va arăta altfel în primăvară, după întăririle primite în această iarnă. „În ultimul amical am învins Alexandria, o echipă care ne-a pus probleme și în tur, când ne-au bătut destul de ușor acasă, însă lucrurile s-au schimbat în bine, prin venirea unor jucători noi în formația noastră. Suntem în obiectiv acum, sperăm ca în retur să câștigăm puncte și din deplasare. Am arătat bine în toate amicalele, mai puțin primul, nu cred că ne-a dominat vreo echipă, cu excepția lui Juventus București, liderul din Liga a II-a. Eu sunt convins că dacă ne dăruim la Craiova, scoatem cel puțin un punct în meciul cu CS U II. Rezultatele bune din amicale ne-au oferit încredere înainte de startul în retur. E greu să motivezi o echipă fără prime, doar cu salarii mici și nici acelea la timp, dar noi știam ce ne așteaptă când am semnat cu Șirineasa. Dacă ne uităm la prezența la antrenamente și la rezultatele din campionat, cred că noi, jucătorii am dovedit că avem caracter!”, a spus vârful celor de la Șirineasa.

Din lotul care a disputat ultimele două amicale nu au făcut parte Radu Georgescu și Robert Bloțu, care sunt accidentați, aceștia fiind în program de pregătire separată. Bloțu s-a întors cu dublă entorsă de la Chindia, echipă cu care s-a pregătit în această vară, în timp ce Georgescu nu este refăcut după o operație la umăr.

„Samuraii” au un bilanț pozitiv în amicale cu 5 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere, suferită în primul test, chiar în fața liderului din Liga a II-a, Juventus. La finalul turului, Șirineasa ocupă locul 12 în clasament, primul deasupra liniei retrogradării.

ACS Șirineasa în testul cu Alexandria: Teodorescu – I. Săraru, Nicolaescu, Neacșu, Roșianu – Marinescu – Horumbă, Tomescu, L. Săraru – Răcăreanu, I.Marian. Au mai jucat: Cârstoiu, S. Radu, Lăzărescu, B. Popescu, Constantinescu, Tănăsescu, Tănăsie, Chiripuș, Ciocotoiu, Tilioiu, D. Preda. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Rezultate amicale Șirineasa:

Șirineasa – Juventus București 1-7 (gol Ciocotoiu)
Șirineasa – Viitorul Dăești 2-2 (goluri D.Preda, L.Săraru)
CS Mioveni – Șirineasa 0-1 (gol Răcăreanu)
Șirineasa – Unirea Bascov 2-0 (goluri Tilioiu, D.Preda)
Șirineasa – Atletic Bradu 1-1 (gol Tomescu)
Șirineasa – FCM Alexandria 3-1 (goluri Răcăreanu, Lăzărescu și Tilioiu)
Șirineasa – Nicolae Titulaescu 6-2 (goluri Tilioiu 2, Preda 2, Constantinescu, Stoleriu)

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă