„Să facem un meci de povestit peste ani”. UTA nu are secrete în fața lui Brîndescu, antrenorul lui ASU Poli

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 17:53 Liga 2

ASU Politehnica se regăsește înaintea meciului derby cu UTA Bătrâna Doamnă într-un moment perfect din punct de vedere al moralului. Jucătorii lui Sorin Brîndescu sunt neînvinși de trei etape, în ultimele două meciuri au obținut victorii și au scăpat de locul retrogradabil pe care s-au situat în acest început de campionat. Timișorenii vor fi motivați suplimentar și de faptul că vor întâlni rivala cea mai importantă pentru ei, echipa emblemă a Aradului.

Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, speră ca meciul dintre UTA și Poli să se ridice la nivelul unui derby, încrâncenat, cu goluri, cu răsturnări de situație și emoții până în final. Brîndescu vrea ca primul joc dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica să fie unul de povestit peste ani.

„Am văzut că încă de la programarea etapelor, înaintea campionatului, s-a urmărit când jucăm cu UTA. De atunci știam că, în etapa a 16-a, avem meci la Arad. Vrem, nu vrem, ni s-a transmis și nouă această stare. Sperăm să o onorăm și să facem un meci de povestit peste ani. Asta înseamnă să fie un meci încrâncenat, cu goluri, cu răsturnări de situație, care să te țină cu sufletul la gură timp de 90 de minute. Un meci cu o tribună plină, cu suporteri de partea ambelor echipe. Și, nu în ultimul rând, un meci desfășurat cu o ambiție și o încrâncenare maximă, dar într-o atmosferă de fair-play desăvârșit”, a declarat, citat de druckeria.ro, Sorin Brîndescu, care mai spune că toată încărcătura care înconjoară această partidă i-a ușurat munca în ceea ce privește motivarea jucătorilor: „Cred că mass media și suporterii au avut grijă să îi motiveze pe jucătorii noștri înaintea acestui meci. Rolul meu s-a simplificat din acest punct de vedere. Băieții s-au antrenat bine în această săptămână, fiecare dintre ei a dat dovadă de ambiție, toată lumea își dorește să joace duminică, astfel că îmi va fi greu să aleg acei 11 jucători care să ne aducă victoria”.

„UTA a fost formația pe care am văzut-o cel mai des în acest campionat”

Din păcate, meciul programat să se desfășoare pe stadionul Motorul nu va oferi cele mai bune condiții, nici în privința gazonului, nici pentru suporterii celor două echipe rivale. În tribunele arenei arădene vor fi aproximativ 2000 de spectatori, dintre care doar 100 de timișoreni. Chiar dacă nu au primit mai multe bilete, fanii lui Poli au anunțat că vor face deplasarea la acest joc și vor încerca să își încurajeze favoriții din afara stadionului.

„Asta este trist pentru fotbalul românesc, faptul că nu se pot crea condiții pentru astfel de meciuri. Stadioane mici, neîngrijite… Suntem dezamăgiți din acest punct de vedere, dar nu avem de ales și trebuie să ne adaptăm condițiilor”, a mai spus Brîndescu.

Antrenorul Politehnici a făcut și o scurtă descriere a adversarului de duminică, pe care l-a urmărit destul de des în acest campionat. „UTA a fost formația pe care am văzut-o cel mai des în acest campionat, prin prisma faptului că noi jucam de fiecare dată cu adversarul lor din urmă cu o etapă. E adevărat, mă axam mai mult pe adversar, dar, inevitabil, i-am văzut și pe ei și am reușit să îmi fac o impresie. Atuul lor e forța grupului, au o echipă care nu a făcut prea multe schimbări pe posturi, a utilizat în principal același 11. În plus, după ce l-au vândut pe Dennis Man, care a fost o mutare inteligentă din partea lor, l-au promovat pe Adrian Petre, care a devenit rapid golgheterul echipei, fiind și el un jucător foarte talentat. UTA e o echipă bună, omogenă…”, a afirmat Brîndescu, citat de druckeria.ro.

Meciul UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica Timișoara, ce contează pentru etapa a 16-a a Ligii 2, e programat să se desfășoare duminică, de la ora 14:00, pe stadionul Motorul din Arad. Înaintea acestui joc, UTA e pe locul 6 în Liga 2, cu 26 de puncte, iar ASU Poli e pe 15, cu 12 puncte.

CITEȘTE și: UTA – Poli, duel special în familia Brîndescu! Tatăl antrenorului Politehnicii a fost dublu campion al României cu arădenii

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 11 Nov. 2016, 17:53 Liga 2
Pe aceeași temă