Florin Costea a reușit o „dublă” pentru Vâlcea. CSM a câștigat testul cu Cozia

Florin Costea a reușit o

CSM Râmnicu Vâlcea a disputat, sâmbătă, pe teren propriu, un meci amical cu Cozia Călimănești (Liga a IV-a Vâlcea), în care s-a impus cu scorul de 6-1 (2-1). CSM a profitat de faptul că  a stat în această etapă de campionat, în care a câștigat la „masa verde” după ce Șoimii Pâncota a anunțat că nu poate organiza partida.

Formația pregătită de descoperitorul lui Raul Rusescu, Cristi Bora este axată pe jucători veniți de la defuncta FC Argeș 1953 și a dat o replică bună în prima repriză CSM-ului, când, la un moment dat, a și reușit să egaleze prin Stârcu. Pofta de gol a lui Florin Costea nu s-a stins însă după cele patru reușite cu Reșița. Cunoscutul atacant a marcat o „dublă” și a făcut diferența în prima repriză pentru CSM, care la pauză conducea cu 2-1.

În partea secundă, trupa lui Jerry Gane s-a desprins clar și a mai marcat de patru ori, prin internaționalul Under 19 Stephan Drăghici (2), Ovidiu Mihai și Adrian Cârstea. La Cozia a apărut pe teren și Adrian Dulcea, care ocupă și postul de „secund” la CSM. În plus, la formația de Superligă a evoluat și juniorul CSM-ului, Bogdan Popescu, pe care Jerry Gane a vrut să îl testeze contra unor adversari puternici. De remarcat că, în poarta celor din Călimănești a stat juniorul Rareș Sporea, împrumutat de la CSM, care și-a serbat majoratul în preziua amicalului.

La echipa de Liga 2 nu au jucat deloc Bogdan Geantă, Octavian Vasile, Ionuț Neag, Costin Stoica, Radu Georgescu și Cosmin Piscanu. Dintre aceștia, doar Georgescu și Stoica mai au de stat în urma accidentărilor, ceilalți fiind menajați.

CSM Râmnicu Vâlcea – Cozia Călimănești 6-1 (2-1)
Fl Costea (două), Drăghici (două), Ov. Mihai, Cârstea / Stârcu

CSM: Căbuz – Samson, Mocanu, Cr. Munteanu, Dumitrașcu – Stana, Cristea – Bușu, Fl. Costea, Drăghici – Dina. Au mai jucat: Muțiu, Pârvu, Cârstea, Ceapă, Ov. Mihai. Antrenor: Jerry Gane

Cozia: Sporea – Dima, Sanda, R. Barbu, Smeadă – Stîrcu, Ed. Popa, Păun, Stănică – Simion, Pașoi. Au mai jucat: Dulcea, M. Popescu. Antrenor Cristi Bora.

În campionat, după victoria la „masa verde” cu Șoimii Pâncota, dar și după meciurile de vineri și sâmbătă, CSM Râmnicu Vâlcea se află pe locul 10, cu 16 puncte.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Pe aceeași temă