FC Brașov spera să dea lovitura cu un atacant francez, dar Țălnar s-a lămurit rapid: „E praf”. Băjan și Sburlea vor plăti după eliminările de la Vâlcea

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 12:10 Pregătiri, amicale

Aflați în căutarea unui atacant, cei de la FC Brașov au sperat să dea lovitura cu un vârf din Franța. La propunerea unui agent grec, la antrenamentul de ieri al „stegarilor” și-a făcut apariția Hermann Kabasele, un atacant francez de 24 de ani și 1.89 înălțime. Țălnar și secunzii săi abia așteptau să testeze „fiara”, însă oficilii clubului s-au dezumflat rapid, după ce l-au văzut pe la lucru pe atacantul francez.

Greoi, cu câteva kilograme în plus, Kabasele a stârnit zâmbete chiar și printre jucători. Era și de anticipat acest lucru, ținând cont că până acum jucătorul nu a reușit să se impună nici măcar la echipe din ligile inferioare din Franța. Cel mai important punct din CV-ul lui Kabasele este o selecție la echipa națională U21 a RD Congo, în urmă cu patru ani în care atacantul apare că a bifat 70 de minute într-un meci amical cu Austria. La nivel de club, Kabasele a fost legitimat la FC Paris B (nr. nicio legătură cu PSG), iar în 2011 și-a găsit angajament la echipa a doua a lui FC Evian TG, care activa în Liga a 6-a. Timp de două sezone 2011-2013, Kabasele a bifat 18 meciuri pentru echipa franceză care promovase în Liga a 5-a, însă nu s-a lipit de gol!

Țălnar s-a lămurit repede

Din 2013 apare un mare gol în francezului, se pare că din cauza unor operații la ambele picioare acesta nu a mai prins niciun angajament. Potrivit transfermakt.de, în sezonul 2015-2016, Hermann ar fi fost în lotul celor de la PSG B, dar fără să joace, iar din vară este șomer. „E praf”, au comentat sec oficialii lui FC Brașov, care s-au lămurit rapid de calitățile jucătorului. „M-am lămurit și cu francezul”, a spus Cornel Țălnar.

„Băjan și Sburlea vor plăti!”

Altfel, meciul de la Vâlcea continuă să-i producă coșmaruri lui Cornel Țălnar. „Așa probleme cum am avut la Vâlcea , nu m-am întâlnit până acum în cariera mea. Am plecat cu mașinile personale la meci, apoi problemele apărute cu toxiinfecția alimentară… Și acum șase jucători sunt cu probleme destul de mari, sperăm ca până la ora jocului să-i punem cât de cât pe picioare. La Vâlcea am pierdut două puncte ca niște fraieri, au fost greșeli mari ale lui Băjan și Sburlea…. Din net favoriți după modul în care curgea jocul am ajuns să ne mulțumim cu un egal. Fiecare în viață trebuie să plătească pentru greșelile pe care le face. Ă‚sta este fotbalul, trebuie să ne confruntăm cu de toate”, a spus Țălnar.

„Să rămânem neînvinși”

Antrenorul „stegarilor” este îngrijorat de problemele de lot cu care se confruntă pentru meciul de vineri cu Foresta. Țălnar spune că Istrati se află doar la 50-60 din potențialul fizic, Băjan și Sburlea sunt accidentați, iar alți șase jucători încă se resimt după problemele stomacale cu care s-au confruntat zilele trecute. „Avem probleme de efectiv, Băjan și Sburlea sunt suspendați, apoi Istrati nu știu dacă este refăcut în proporție de 50-60%, el de două săptămâni nu face decât alergări ușoare. Apoi, sunt șase jucători care se resimt după toxiinfecția alimentară. Sper ca doctorul să-i pună cât de cât pe picioare, cu perfuzii, cu ce știe dânsul.. Sper ca prin mobilizarea jucătorilor să obținem un rezultat pozitiv. Cei de la Foresta sunt în mare formă, din păcate ne-au prins într-un moment pe care nu-l doresc nici dușmanilor. Asta e, vom încerca să obținem un rezultat bun să rămânem în continuare neînvinși, iar dacă vom câștiga va fi ceva extraordinar”, a spus Cornel Țălnar.

Meciul FC Brașov – Foresta Suceava se va disputa vineri, de la ora 17:30.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 13 Oct. 2016, 12:10 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă