SCM Pitești și-a prezentat lotul cu care țintește promovarea. Nicolae Dică: „Trebuie să muncim mult pentru a atinge acest obiectiv”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2016, 10:13 Stiri

Cu două zile înaintea meciului de campionat cu FC Voluntari II, din deplasare, fotbaliștii de la SCM Pitești au făcut poza de grup pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin”. Jucătorii și staff-ul tehnic au prezentat noul echipament Macron cu care alb-violeții vor juca în acest sezon competițional.

Echipamentul este compus din două seturi, unul de culoare violetă și unul alb. Acesta a fost confecționat în Italia și este personalizat. La ședința foto au fost prezenți 25 de jucători, singurul care a lipsit din cauza unor probleme medicale fiind Ionuț Murineanu. Echipei pregătită de Nicolae Dică are ca obiectiv în acest sezon promovarea în liga secundă, iar tehnicianul se va baza pe un lot de 26 de jucători.

Principalul grupării din Trivale nu se va baza în acest tur de campionat pe portarul Alexandru Oprican și pe atacantul Adelin Voinescu, care au fost împrumutați la colega de serie Atletic Bradu.

Lotul SCM Pitești, tur, ediția 2016 – 2017:

Portari:
Andrei Eduard Udeanu – născut în 1998
Dragoș Dumitrescu  – născut în 1999
Dragoș Petrișor – născut în 2000

Fundași:
Mihai Șandru – născut în 1997
Ionuț Mihăiescu – născut în 1997
George Cotigă – născut în 1989
Mihai Deaconescu – născut în 1987
Dănuț Șerbănică – născut în 1996
Iulius Dinculescu – născut în 1998
Andrei Trușescu – născut în 1999
Andrei Oreviceanu – născut în 2000
Ciprian Negoiță – născut în 1992

Mijlocași:
Alin Bărîcă – născut în 1999
Robert Grecu – născut în 1998
Marian Anghelina – născut în 1991
Andrei David Lucian – născut în 1992
Andrei Panait – născut în 1989
Dorinel Oancea – născut în 1997
Ionuț Murineanu – născut în 1983
Ionuț Șerban – născut în 1992
Cristian Marian Gherasim – născut în 2000
Paul Szecui – născut în 2000
Ionuț Năstăsie – născut în 1992

Atacanți:
Cătălin Barbu – născut în 1999
Marius Albu – născut în 1991
Ciprian Tănasă – născut în 1981

Staff tehnic:
Nicolae Dică – antrenor principal
Alin Popescu – antrenor secund
Cornel Cernea – antrenor portari
Dan Didiță – preparator fizic
Vasile Popa – manager sportiv
Gabriel Alexe – organizator competiții
Daniel Pop – organizator competiții
Valentin Melu, Andrei Păun – maseuri
Sorinel Roșu – magazioner

Victoria este obligatorie cu FC Voluntari II

În altă ordine de idei, fotbaliștii de la SCM Pitești vor să recupereze punctele pierdute etapa trecută, pe propriul teren, în confruntarea cu Flacăra Moreni și nu concep să nu obțină un rezultat pozitiv în meciul de mâine, din deplasare, cu FC Voluntari II, satelitul echipei de Liga 1. Echipa pregătită de Nicolae Dică vine după un rezultat de egalitate, 1-1, obținut în runda precedentă, pe propriul teren, cu Flacăra Moreni și vrea să demonstreze că acest semieșec a fost doar un simplu accident.

Nicolae Dică își avertizează însă elevii că nu vor avea o misiune ușoară cu ilfovenii care după patru runde ocupă locul 8 în clasament, cu 5 puncte: „Ne așteaptă o deplasare foarte grea la Voluntari, echipă cu care ne luptăm pentru promovare în Liga a II-a. Chiar dacă nu au avut un început bun de campionat, eu spun că este o echipă bună. Am fost și i-am văzut în prima etapă când au jucat cu Mioveni. Trimit și jucători de la echipa mare, în general patru-cinci jucători. Au transferat și jucători, iar pe unul dintre ei am vrut să-l aduc și eu aici, dar nu am putut. Este vorba de Raphael Stănescu. Ne așteaptă un meci greu, dar important este ca noi să venim cu un rezultat pozitiv, un egal sau o victorie. Am avut, luni, o discuție cu jucătorii după egalul cu Flacăra Moreni. Le-am dat două zile libere, pentru că veneam după două săptămâni în care am jucat cinci meciuri. Am zis să îi las puțin, să stea în familie, să se relaxeze. Meritam să câștigăm acest joc din punctul meu de vedere. Chiar dacă am jucat în zece oameni, timp de 45 de minute, a doua repriză am avut șapte ocazii clare de a marca, un 11 metri ratat și am dat și un gol. Le-am cerut să aibă mai multă concentrare la finalizare, fiindcă am avut multe ocazii și nu am reușit să marcăm. Sunt meciuri în care mingea nu vrea să intre în poartă cum a fost la meciul nostru cu Flacăra Moreni. Important este să trecem peste acest semieșec. La meciul cu Voluntari să fim pregătiți, să dăm 100 la sută pe teren și să câștigăm. Este important să scoatem un rezultat pozitiv, un egal sau o victorie. Este important să-i ținem pe cei de la Voluntari la cinci puncte în spatele nostru. Am văzut că s-a implementat treaba asta că SCM Pitești este ca și promovată. Nu este adevărat. Noi trebuie să muncim mult pentru a atinge acest obiectiv. S-a dovedit și la meciul cu Flacăra Moreni că trebuie să muncim la fiecare meci, să-l câștigăm și să ne vedem de jocul nostru. În plus, ne luptăm cu Voluntari, care are o echipă bună, și cu Alexandria, care și-a făcut echipă bună și care are un buget încă o dată și jumătate față de al nostru. Eu vreau să vă spun că nu este ușor să promovăm în acest an. Mai sunt echipe ca Aninoasa, Roșiori și Podari, care joacă foarte bine pe teren propriu. Lumea trebuie să înțeleagă că am făcut jocuri bune, că avem o echipă bună, dar nu putem să spunem că acești băieți vor fi 100 la sută și că vom câștiga fiecare meci cu 3-0 sau 4-0 și defilăm în Liga a III-a. Lumea trebuie să înțeleagă că ne luptăm cu două – trei echipe bune, care au un buget mult mai mare ca al nostru și care au jucători buni”.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)
Foto: FB SCM Pitești

Marius ANGHEL 29 Sep. 2016, 10:13 Stiri
Pe aceeași temă