Lotul Daciei Unirea prinde contur. „90 la sută dintre foștii jucători vor să continue la Brăila”. Prima achiziție a echipei lui Alin Pânzaru

Lotul Daciei Unirea prinde contur.

Lotul Daciei Unirea a început să prindă contur. Opt jucători au semnat deja noile contracte: Leu, Olaru, Petean, Ghiocel, Stănciulescu, Dima, Iosofache și Niță. Iar conform precizărilor făcute de Valentin Avramescu, președintele clubului, Pușcașu, Ivan, Muscă, Enciu, P. Ioan, D. Oprea și Chivu pot fi considerați deja jucătorii grupării brăilene.

Fundașul Eduard Chivu poate fi considerat ca o primă achiziție făcută de Dacia Unirea. „Chivu este jucătorul nostru, îl știu pe acest junior, l-am urmărit atât în turul campionatului trecut, când evolua la Gloria Buzău, dar și în retur, la Olimpia Râmnicu Sărat. Ne poate ajuta în viitorul sezon competițional”, a declarat Alin Pânzaru după antrenamentul de ieri.

Până sâmbătă, conducerea clubului brăilean vrea să încheie contractele de joc cu toți fotbaliștii care au fost în lot sezonul trecut, mai puțin cu Stelian Nicoliță, care a anunțat că nu vrea să mai continue cu Dacia Unirea și, mai nou, cu Gicu Iordache, pentru că acesta din urmă a renunțat la fotbal și pleacă la muncă în Anglia.

„Până sâmbătă, vrem să discutăm și să semnăm contractele de joc pentru viitorul campionat cu toți fotbaliștii care au evoluat la Dacia Unirea în sezonul trecut. Un lucru este deja cert: 90 la sută dintre foștii jucători vor să continue la Brăila. Apoi vom decide ce achiziții vom face. Din păcate, din punct de vedere salarial, Dacia Unirea nu este un club atractiv pentru jucătorii de top din Liga a II-a, de aceea vom continua să fim prudenți și să ne întindem cât ne este plapuma. Noi, deocamdată, vom căuta să aducem jucători care se încadrează în bugetul salarial al echipei”, a punctat, joi, Valentin Avramescu, președintele clubului brăilean.

Semnale pozitive din partea administrației locale

Avramescu a mai spus că au venit semnale pozitive și din partea administrației locale, cea mai importantă fiind decizia Consiliului Județean de a se așeza la masa tratativelor cu conducerea Daciei Unirea, în perspectiva susținerii financiare a echipei fanion a orașului.

„Am primit un semnal încurajator din partea Consiliului Județean. La începutul săptămânii viitoare ne vom întâlni cu reprezentanți de la CJ și Primăria Brăila pentru a discuta pe marginea memoriilor pe care noi deja le-am depus la cele două instituții. Așteptăm cu încredere această întâlnire și sperăm ca discuțiile să se concretizeze într-un buget apropiat de ceea ce este nevoie în acest moment la Dacia Unirea. Dacă lucrurile se vor așeza pe făgașul pe care ni-l dorim, imediat vom întări lotul cu jucătorii pe care i-am contactat deja și care doresc să vină la echipa fanion a orașului Brăila”, a mai spus Avramescu.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă