Pălimaru a revenit la Gloria și i-a adus victoria în amicalul cu CS Afumați. Atacantul și Viorel Ion s-au certat cu arbitrul și vor ajunge la FRF

În amicalul de la mijlocul săptămânii pe care Gloria Buzău l-a desfășurat împotriva echipei CS Afumați, încheiat cu scorul de 2-1, în primul „11” trimis de Viorel Ion în teren s-a regăsit și Clement Pălimaru. Jucătorul golgheter al formației din Crâng era dat ca și transferat la Sepsi Sfântul Gheorghe, în Liga 3, însă se pare că înțelegerea dintre cele două părți a picat. Tratativele dintre atacant și conducătorii de la Sepsi nu s-au mai concretizat, astfel că Pălimaru va continua la Gloria cel puțin până în vară.

„Pe Pălimaru l-am întors din drum iar, i-am spus să stea până la vară, să vedem ce se întâmplă, ce amploare vor lua lucrurile și legat de Primărie, de sponsorizări, de oraș”, a spus antrenorul Gloriei, Viorel Ion, după amicalul de miercuri cu ilfovenii.

Vîrtej și Pălimaru, marcatori în amicalul cu CS Afumați

Pentru că nu va juca în acest weekend în campionat, Gloria Buzău și-a perfectat pentru această săptămână încă două meciuri amicale. Miercuri, în Crâng, a jucat cu CS Afumați, iar sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe teren propriu, va primi vizita echipei Sporting Turnu Măgurele.

În amicalul de miercuri cu ilfovenii, Gloria s-a impus cu 2-1, însă nu fără emoții. Într-o formulă ce s-a dorit a fi cât mai aproape de cea pe care o va folosi și în campionat, gruparea buzoiană a fost condusă încă din minutul 5 și a fost pe punctul de a mai primi câteva goluri. Vîrtej a egalat după o jumătate de oră, iar Răduca a avut șansa să își aducă echipa în avantaj, însă a ratat un penalty obținut de Burlacu. Scorul final a fost reușit de Pălimaru în repriza secundă.

Cu CS Afumați, Viorel Ion a început în formula: Sîrbu – Iordache, Vîrtej, Vlaicu, Ghiță – Marcu, Krausz – Danciu, Răduca, Burlacu – Pălimaru. După pauză au mai intrat: N. Popescu, Botă, Bobe, Koprindzhiyski, Voicu, Al. Ioniță, Kaya și Cr. Marcu.

„Am jucat cu o echipă foarte bună, n-o spun acum, după joc, le-am spus-o și înainte băieților. Eu zic că obiectivul lor este evitarea promovării, că această echipă este de Divizia B, play-off, cu jucători care au evoluat prin Liga 1. Felicit echipa pentru abordarea partidei, am avut un început mai slab, în care ei, în primul sfert de oră, ne-au dat golul și și-au mai creat încă două ocazii de gol. După aceea am echilibrat jocul ușor-ușor și eu zic că am pus stăpânire pe joc, am avut și noi ocazii și nu în ultimul rând am și învins. Am ratat și un penalty, cred că alta era situația dacă Răduca marca, dar una peste alta a fost un joc foarte bun. Le-am spus că această echipă se apropie de nivelul celor trei formații cu care vom juca noi acasă, Brăila, Clinceni și Călărași, și n-o spun de complezență, o spun că aceasta-i realitatea!”, a declarat, citat de sansabuzoiana.ro, Viorel Ion după acest

amical.

Eliminarea lui Pălimaru a creat un real scandal între arbitru și buzoieni

Altfel, înaintea încheierii primei reprize a amicalului cu CS Afumați, între Clement Pălimaru și arbitrul George Simion a avut loc un conflict. Eliminat de pe teren, atacantul Gloriei a refuzat să părăsească terenul și l-a înjurat pe Simion, iar cum Viorel Ion a intervenit și el și n-a dorit să își schimbe jucătorul, centralul, în semn de protest, n-a mai vrut să arbitreze. Partida s-a reluat după pauză cu un nou arbitru, Cezar Ionescu, aflat în tribune ca spectator.

Incidentul nu va rămâne fără urmări, asta după ce George Simion a decis să facă un memoriu pe care să-l depună la Comisia de Disciplină a FRF. Inițial, memoriul a trecut pe la AJF Buzău și mai apoi a fost direcționat către FRF, cei incriminați fiind Viorel Ion și Clement Pălimaru.

În altă ordine de idei, staff-ul tehnic și jucătorii Gloriei vor să își atragă cât mai aproape suporterii, iar joia viitoare, de la ora 16:00, îi invită pe toți fanii buzoieni la stadion să discute și să-și spună unii alții păsurile. „Lumea trebuie să știe de problemele noastre, cu ce ne confruntăm, care este situația la echipă, dar și noi vrem să cunoaștem părerile lor, să-i aducem mai aproape de noi”, a declarat Viorel Ion.

Foto: Adi SOARE

Pe aceeași temă