Farul vrea doar victoria la Brăila. „Va fi o primăvară fierbinte. Avem o revanșă de luat”

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 15:50 Liga 2

Cu gândul la promovare, FC Farul joacă în primul meci oficial din 2016 împotriva uneia dintre echipele pe care o va întâlni și în play-off-ul Seriei I a Ligii 2. Constănțenii se vor deplasa sâmbătă la Brăila, acolo unde, de la ora 11:00, o vor întâlni pe Dacia Unirea, formație ce are cinci puncte mai mult în clasament. Contra grupării pregătite de Alin Pânzaru, „marinarii” vor avea un joc greu, un adevărat test ce va arăta dacă sunt pregătiți pentru a face pasul către Liga 1, mai ales că în această iarnă au făcut o mulțime de transferuri, iar rezultatele din amicale au fost dezamăgitoare.

În tur, la Constanța, Dacia Unirea a obținut un egal în ultimele minute ale meciului, iar acum, în retur, fariștii nu concep decât o victorie. „Va fi o primăvară fierbinte, iar primul obiectiv va fi accederea în play-off. După aceea, vom vedea ce va fi. Brăila s-a întărit în iarnă. I-au luat pe Enciu și pe alți câțiva jucători. Dar ca valoare nu sunt peste noi. Ca și Farul, Dacia Unirea își dorește promovarea, se pare că a depășit problemele. În tur, am avut 1-0 și ne-au egalat în minutul 96. Avem o revanșă de luat. Mergem acolo la victorie. Chiar dacă nu suntem destul de omogeni la ora aceasta, putem începe anul cu un succes”, a declarat, citat de Ziua de Constanța, Constantin Gache cu prilejul evenimentului în care Farul și-a prezentat lotul.

Guliu: „Față de tur, eu cred că echipa este de cel puțin trei ori mai puternică”

„Din păcate, eu nu sunt mulțumit cum s-au făcut antrenamentele, pentru că o echipă care vrea să intre în Liga 1 trebuie să aibă cel puțin două cantonamente, cu două ședințe de pregătire pe zi. Noi nu am putut să facem asta, întrucât nu ne-au ajutat condițiile meteorologice. Dar speranța moare ultima și ne dorim din tot sufletul să ne atingem obiectivul. Individual, jucătorii sunt de valoare, iar cei noi s-au integrat bine în lot. Au fost unele înfrângeri în amicale, dar important e să fie câștigate cele oficiale. Față de tur, eu cred că echipa este de cel puțin trei ori mai puternică. Au venit jucători de valoare: Murgoci, Vezan, Popa, Tigoianu, Neagu sau Pungă. Toți au jucat la echipe de top în eșalonul secund, iar unii chiar în Liga 1. Valoarea lor este peste ce a fost până acum, zic eu. Trebuie să câștigăm toate partidele dacă vrem să promovăm. Altfel, va fi foarte greu”, a spus și managerul sportiv Mihai Guliu.

Pătulea: „Jucătorii noi s-au acomodat, acum trebuie să ne omogenizăm”

Atacantul Adrian Pătulea spune că la Farul suferă în acest moment la capitorul omogenitate. „Jucătorii noi s-au acomodat, acum trebuie să ne omogenizăm. Aceasta se câștigă însă de la etapă la etapă. Pe câțiva dintre cei noi îi știu, cu unii dintre ei am și jucat, sunt de valoare. Așteptăm prima etapă, să vedem echipa cu adevărat la lucru. În amicale, am avut evoluții oscilante, pentru că s-a încercat folosirea unor jucători în probe și s-au verificat mai mulți juniori, întrucât ne trebuiau doi tineri Under 19 care să facă față nivelului. Aceste mișcări și căutări au dislocat puțin sistemul nostru. Probabil că nu există scuză pentru randamentul nostru. Atitudinea pe care am avut-o în ultimele meciuri se pare că ne-a costat, pentru că lotul are valoare. Sunt sigur însă că la un meci oficial, cu miză, cum e și cel cu Brăila, jucătorii vor ajunge la 100 la sută, iar adrenalina le va forța nivelul. Se poate spune că se simte în evoluția echipei faptul că n-am efectuat cantonament, dar eu, ca fotbalist profesionist, nu caut scuze. Obiectivul meu este simplu: m-am antrenat și știu că am un rol de îndeplinit în acest retur. Nu mă pot agăța de anumite aspecte ale pregătirii. Sunt obligat să mă adaptez la orice condiții”, a spus și Pătulea, citat de Ziua de Constanța.

Cât privește contracandidatele Farului la Promovare, antrenorul Constantin Gache crede că aceștia sunt Rapid București, Dunărea Călărași și FC Academica Clinceni. „Clinceni are niște sponsori chinezi și se pare că la ei sunt lucruri bune. Dunărea Călărași e o echipă valoroasă și își dorește și ea promovarea”, a spus antrenorul.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 24 Feb. 2016, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă