Liviu Nicolae, coleg cu Mutu la cursurile de antrenor! „Nu am un model de antrenor, eu vreau să-mi creez propria mea filozofie despre fotbal”

Marius ANGHEL 08 Feb. 2016, 11:31 Seria 2

Operat la genunchi în urmă cu aproape două luni, Liviu Nicolae are un program extrem de încărcat. Pe lângă recuperarea după operație, atacantul Unirii Tărlungeni s-a apucat și de cursurile școlii de antrenori.

„E cu totul diferită meseria de antrenor față de cea de jucător. Nu am un model de antrenor, eu vreau să-mi creez propria mea filozofie despre fotbal. Îmi place Reghecampf pentru agresivitatea și organizarea pe care o imprimă echipelor pe care le antrenează, dar nu poți lua, de exemplu, antrenamentele lui Guardiola și să le pui în practică aici. O voi lua pas cu pas. Îmi place să lucrez cu copiii. Ei percep fotbalul ca pe o joacă, astfel că e foarte greu să lucrezi la acest nivel. Important este că doar așa poți acumula experiență. Vreau să obțin carnetul de antrenor pentru că altfel nu mă pot înscrie la cursurile penru obținerea Licențelor B și A”, a declarat Liviu Nicolae, jucător care nu va putea evolua în partea a doua a sezonului. „Recuperarea merge foarte bine. Mai am de recuperat cam un cm din masa musculară. Chiar dacă nu voi putea ajuta echipa în această perioadă, eu sunt convins că Unirea nu va retrograda. S-a făcut o pregătire bună, am fost și eu în cantonament o săptămînă, în amicale echipa s-a mișcat bine, astfel că suntem optimiști pentru partea a doua a sezonului”, a mai spus Nicolae.

În vară va obține carnetul de antrenor

Referitor la cursurile de antrenor, Liviu a participat în luna noiembrie a anului trecut, timp de două săptămâni, la pregătirea teoretică. Săptămâna trecută, cursanții au avut partea practică, încheiată cu un examen. „Gabi Manu, Ciprian Niță și Ilie Drăgan au făcut parte din comisia de examinare. Tot cursul a fost extrem de serios și profesionist. Am avut parte de condiții excelente, atât pentru teorie, cât și pentru antrenamente. Chiar ne spunea Gabi Manu că nu se aștepta să fim atât de bine pregătiți. Nu am avut probleme nici la partea teoretică, nici la examenul practic. În iunie voi încheia modulul și voi susține și o lucrare de licență”, a declarat căpitanul Unirii Tărlungeni.

„Pe Mutu îl ajută foarte mult bagajul fotbalistic”

Cel mai cunoscut coleg al lui Liviu Nicolae la aceste cursuri de antrenori este Adi Mutu. Abia revenit din cantonamentul cu noua sa echipă ASA Târgu Mureș, Adrian Mutu s-a prezentat la cursuri și pare extrem de hotărât și motivat să obțină carnetul de antrenor. „Pentru noi chiar a fost o surpriză plăcută modul în care Mutu a prezentat antrenamentul, cu dezinvoltură, se vede că a jucat fotbal la nivel înalt. Mutu s-a integrat perfect în grupul nostru, e dornic să învețe. Când ai lângă tine un fotbalist ca Mutu te motivează la maxim. Îl ajută foarte mult bagajul fotbalistic, are finețe, astfel că are toate motivele să reușească și ca antrenor”, preciza Liviu Nicolae.

„Mutu e motivat la maxim să joace la Euro”

Căpitanul Unirii Tărlungeni este convins că Mutu poate ajunge la Euro 2016. „Am vorbit cu el, este extrem de motivat să fie convocat la turneul final din Franța. Ne-a spus că s-a pregătit foarte bine în cantonament, a slăbit câteva kilograme și că va trage tare și în următoarea perioadă să ajungă la o formă optimă. După cum l-am văzut, Mutu are o ambiție enormă de a reuși, astfel că nu m-aș mira ca în vară să-l vedem cu toții la Euro”, a încheiat Liviu Nicolae.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Feb. 2016, 11:31 Seria 2
Pe aceeași temă