FC Brașov a bifat al cincilea transfer. Alexandru Coman se alătură lotului lui Mihai Stere: „Nu este un pas înapoi pentru mine că am revenit în Liga a 2-a”

UPDATE 16:31: Alexandru Coman (24 ani) a semnat în urmă cu câteva minute contractul cu FC Brașov, iar luni se va prezenta la antrenamentele conduse de Mihai Stere.

„Am semnat contractul cu FC Brașov. Nu este un pas înapoi pentru mine că am revenit în România în Liga a 2-a. Am venit să ajut Brașovul să promoveze, vreau să joc și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”, a spus Coman pentru Monitorul Expres.

După câteva aparții în tricoul Petrolului, sezonul trecut, mijlocașul s-a transferat în Cipru, la Ethnikos Achna, acolo unde a bifat doar 26 de minute. „Am jucat puțin în Cipru pentru că am avut probleme cu impresarul. Până la urmă am decis să-mi reziliez contractul. Pentru mine este foarte important să joc și de aceea am acceptat oferta Brașovului”, a mai spus Coman.

Până acum, cei de la FC Brașov au reușit cinci transferuri: Cristian Andor, Mădălin Livan, Silviu Pană, Andrei Cerlincă și Alexandru Coman.


 

Fostul mijlocaș al Rapidului, Alexandru Coman este foarte aproape de un transfer la FC Brașov. Dacă nu vor interveni probleme, jucătorul va semna un contract valabil pe un sezon și jumătate cu „stegarii”.

„90% voi semna cu FC Brașov. Astept ok-ul din partea avocatului meu, iar dacă nu vor fi probleme voi reveni luni la Brașov să încep antrenamentele”, a spus Coman pentru Monitorul Expres.

Coman are 24 de ani, poate juca atât ca mijlocaș dreapta, cât și pe postul de fundaș dreapta. Fotbalistul care a evoluat în Giulești până la începutul anului trecut, când s-a transferat la Petrolul, a bifat doar 26 de minute la Ethnikos Achna, echipa din Cipru cu care a semnat în vară.

Până acum, cei de la FC Brașov au reușit patru transferuri: Cristian Andor, Mădălin Livan, Silviu Pană și Andrei Cerlincă.

„Stegarii” fac țurțuri la antrenamente!

În altă ordine de idei, cantonamentul „stegarilor” din Poiana Brașov se apropie de final, dar condițiile de pregătire devin din ce în ce mai dificile, asta din cauza gerului năprasnic. Dacă marți, jucătorii brașoveni au avut parte de un antrenament extrem la -15 grade Celsius, ieri, ședința de pregătire s-a desfășurat în condiții și mai dificile: circa -18 grade! Chiar dacă au fost înfofoliți bine, jucătorii, dar și cei din stafful tehnic au acuzat din plin gerul pătrunzător. „Am făcut țurțuri! Asta e, ne luptăm cu gerul!”, au spus jucătorii.

Pentru a nu-și expune jucătorii, Mihai Stere a decis să scurteze ședința de pregătire de dimineață, care a durat doar 45 de minute. Seara, Matei și compania aveau programat un antrenament la sala de forță a hotelului. Joi sunt programate ultimele ședințe de pregătire, iar vineri, la ieșirea din cantonament, elevii lui Stere se vor deplasa la Râșnov, pentru primul amical al iernii, cu formația locală care evoluează în Liga a 4-a.

„Acestea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm”

Antrenorul lui FC Brașov, Mihai Stere, spune că este foarte mulțumit de modul în care se pregătesc jucătorii, chiar și în condițiile extreme cauzate de gerul năprasnic. „Acestea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm. Că e ger, că nu e ger, noi trebuie să ne continuăm pregătirea. Știu că jucătorii suferă din cauza gerului, dar trebuie să mergem mai departe. Eu sunt chiar mulțumit de modul în care răspund la antrenamente”, a precizat Mihai Stere.

Stere: „Aștept jucători”

Antrenorul lui FC Brașov spune că lotul nu este complet și încă mai așteaptă jucători în următoarele zile. „Aștept jucători, acum să vedem și ce putem aduce. Suntem în discuții cu mai mulți jucători. Am nevoie urgent măcar de un fundaș, dar și jucători pe alte posturi”, a precizat Stere.

Oficialii lui FC Brașov au început căutările încă de săptămâna trecută și au demarat discuții cu fundașii Avrămia (Rapid), Marian Marin (Chiajna), dar și portarul lui FCM Baia Mare, Octavian Ormenișan. Toți acești jucători au confirmat interesul Brașovului, însă au probleme cu cluburile de care aparțin. Avrămia are de recuperat restanțe salariale de la Rapid, iar oficialii giuleșteni nu au ajuns încă la un acord cu jucătorul, care în această perioadă se pregătește separat față de lotul lui Dan Alexa. Marian Marin nu a fost păstrat în lotul Chiajnei deplasat în cantonamentul din Italia, astfel că fundașul se pregătește cu echipa secundă a clubului ilfovean. „Mă bucură interesul Brașovului, dar situația mea la Chiajna nu e rezolvată”, a precizat Marin.

Surprinzător, Mihai Stere vrea să aducă la Brașov și un portar, deși în acest moment „stegarii” au doi portari buni, Căucă și Mutu, și unul de perspectivă, Tănase. Portarul dorit de antrenorul brașovean ar fi Octavian Ormenișan de la FCM Baia Mare. „Aștept să văd ce se întâmplă la Baia Mare și sper ca în câteva zile să se clarifice lucrurile”, a spus Ormenișan.

Matei e ok

Marius Matei a intrat de ieri în programul normal de pregătire al echipei. Golgheterul lui FC Brașov a revenit la antrenamente după răceala puternică care l-a răpus la finalul săptămânii trecute. Matei a participat la ședința de pregătire de ieri dimineață și va putea face antrenamente cu echipa și în următoarele zile.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto interior: Bogdan Bălaș

Pe aceeași temă