Vâlcea iernează la egalitate cu liderul, dar jucătorii nu simt presiune din cauza locului pe care îl ocupă. INTERVIU cu Fildan: „Nu avem obiectiv promovarea”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 15:16 Seria 2

Achiziționat la începutul sezonului actual, după ce devenise liber de contract după despărțirea de FC Bihor, Călin Fildan a fost în prima parte a acestui campionat al Ligii 2 jucătorul pe care Alexandru Pelici s-a bazat atunci când a trebuit să titularizeze pe cineva în poartă. Cu excepția a patru meciuri, goalkeeperul originar din Oradea, a apărat constant la CSM Râmnicu Vâlcea, în cele 14 jocuri la care s-a apelat la el încasând fix 14 goluri. Din cele 14 meciuri, în șase dintre ele nu a încasat niciun gol. Dragoș Geantă, rezerva sa, a bifat celelalte patru meciuri, în care a primit un singur gol.

Călin Fidan este la prima experiență din cariera sa în care a ales să joace pentru o echipă care se află departe de orașul natal. Până acum, portarul din Oradea a evoluat pentru FC Bihor sau CS Oșorhoi. Cu toate acestea, Fildan spune că s-a acomodat foarte bine la Râmnicu Vâlcea.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei oltene, Călin Fildan vorbește despre evoluțiile sale de la CSM, despre parcursul din acest campionat al echipei și despre obiectivul din acest sezon. Mai jos vi-l redăm în întregime.

Vă reamintim că CSM Râmnicu Vâlcea a încheiat anul 2015, după desfășurarea a 18 etape, pe locul secund în Seria a II-a a Ligii 2, la egalitate de puncte cu liderul FCM Baia Mare, 35 de puncte. Cu toate acestea, conducătorii grupării oltene nu vor să își facă planuri de promovare, ci momentan vorbesc doar de accederea în play-off, un obiectiv pe care, matematic, l-ar putea îndeplini și echipa de pe locul 10. 

– Fifi, cum a fost pentru tine schimbarea Oradea – Vâlcea?
– Schimbarea de la Oradea la Vâlcea a fost un pic ciudată pentru că eu am fost la Oradea încă de la nivel de la copii, acolo am crescut și acolo am și debutat, iar la Vâlcea practic a fost prima schimbare, să zic așa. Una peste alta, eu cred că m-am acomodat bine la CSM dar m-am acomodat bine la CSM.

– Când a început sezonul te așteptai la un astfel de parcurs al echipei?
– Când începi un sezon tot timpul îți pui un obiectiv măreț, adică fiecare jucător își dorește să câștige meci de meci și să joace foarte bine. Cel puțin eu, așa gândesc tot timpul. Am ajuns pe podium, suntem pe locul 2, la egalitate cu liderul. Eu zi că e bine. Important este să rămânem cu picioarele pe pământ.

„Forma și forța grupului, pe noi astea ne-au ținut sus!”

– Te așteptai, ca toată lumea, ca Gaz Metan Mediaș să defileze?
– Tot timpul când o echipă retrogradează din Liga 1 este prima favorită la promovare, mai ales când vine vorba de Gaz Metan, club cu o stabilitate despre care știe toată lumea. Ei au avut un lot valoros, mulți jucători rămași din Liga 1 și da, credeam că vor termina pe primele poziții, însă de aceea e frumos fotbalul, că se joaca pe teren și orice surpriză este posibilă.

– Cât de mult contează forța grupului la CSM?
– În primul rând contează forma și forța grupului, pentru că pe noi asta ne-a ținut! Nu avem jucători care să decidă un meci de unul singur. Grupul a făcut diferența în prima parte de campionat, iar asta se datorează în primul rând staff-ului tehnic, care știe foarte bine să ne țină uniți.

„Presiune nu e pentru noi, pentru că nu avem obiectiv promovarea”

– Acum ești măcar zece la sută oltean?
– Pai acum ce să zic… sunt și oltean pentru că m-am adaptat cu „făcui” și „văzui”.

– Urmează pentru CSM alte opt finale din sezonul regulat. Putem merge pe linia de până acum?
– Da, urmează opt meciuri grele, însă presiune nu e pentru noi, pentru că nu avem obiectiv promovarea, dar, cu siguranță, trebuie să ne mobilizăm la fel și să câștigăm sau cel puțin să nu pierdem fiecare meci.

– Așa cum spui și tu, obiectivul nu e promovarea. Totuși, sunt momente în care te gândești la Liga 1?
– Îți dai seama că mă gândesc ce frumoasă ar fi o promovare! Am promovat în 2011 și cu FC Bihor. Este un sentiment senzațional, iar Liga 1 e obiectivul fiecărui jucător. Toți vrem să ajungem acolo.

– Ce mesaj ai pentru iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea?
– Le urez în primul rând Sărbători Fericite și un an mai bun! Din 2016 îi așteptăm din nou să ne susțină cum au făcut și până acum și cu mai multe încurajări, pentru că împreună putem învinge, împreună putem avea cele mai bune rezultate!

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 15:16 Seria 2
Pe aceeași temă