CSM Râmnicu Vâlcea a numit un fost primar în funcția de șef al Centrului de Copii și Juniori al clubului. Se fac demersuri pentru colaborarea cu Consiliul Județean

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 17:20 Seria 2

Fostul primar al comunei Șirineasa, Dan Săraru, a fost prezentat astăzi, într-o conferință de presă, ca fiind noul șef al Centrului de Copii și Juniori al clubului CSM Râmnicu Vâlcea.

Aflat la al patrulea mandat ca primar de Șirineasa, Dan Săraru a fost stopat din funcție în urmă cu trei luni de către decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, după mai multe dosare de incompatibilitate întocmite de ANI. Cu primarul Săraru la conducere, echipa de Liga a IV-a CS Șirineasa a jucat în ultimii doi ani finala campionatului județean, iar în acest sezon este marea favorită la câștigarea titlului în primul eșalon din Vâlcea.

„Dan Cătălin Săraru a fost cooptat în structura de conducere a clubului, este un împătimit al fotbalului, dânsul va ocupa funcția de manager sportiv. El va avea rolul de a coordona activitatea de la Centrul de copii și juniori, sperăm să avem rezultate bune, cu siguranță va fi un plus pentru noi experiența dânsului și calitățile pe care le-a demonstrat” a anunțat managerul general Lucian Munteanu.

Săraru: „Dragostea dintâi nu se uită”

Fostul primar din Șirineasa a avut ambii copii, pe Leo și Ionuț, formați la Centrul de Copii și juniori al CSM, astfel că știe bine activitatea acestuia. „Am avut mai multe variante să îmi continui activitatea, dar probabil că dragostea dintâi nu se uită, am ales să continui în lumea fotbalului, la clubul fanion al județului Vâlcea. Vin cu inima deschisă, vreau să fac treabă, sunt sigur că voi găsi sprijin și ajutor în tot ce vreau să fac, dacă nu, nu aș fi venit la CSM. Am lăsat lucrurile în ordine la CS Șirineasa, este pe primul loc, sper să termine tot acolo și să promoveze, județul Vâlcea are mare nevoie de o echipă de Liga a III-a” a declarat și Dan Săraru.

Fostul șef al Centrului, cunoscutul atacant al Chimiei, Gabi Mangalagiu, va rămâne ca antrenor la o grupă în cadrul clubului.

Discuții cu Consiliul Județean

Conducerea CSM Râmnicu Vâlcea, sprijinită de administratorul financiar, discută preluarea Centrului de copii și juniori de către Consiliul Județean.

„Am continuat demersurile noastre către autoritățile locale, săptămâna trecută, împreună cu administratorul judiciar, am fost la Consiliul Județean și am discutat problema Centrului. Am ajuns la un consens, acum, administratorul judiciar împreună cu o firmă de avocatură, întocmesc un dosar cu baza legală prin care, Consilul Local poate sprijini legal CSM. Va fi nevoie de timp, sunt multe de pus la punct, dar sperăm ca doleanța noastră să fie înțeleasă și să se sprijine activitatea juvenilă, pentru că sunt copiii orașului și ai județului. Consilierii județeni au o teamă, privind cazurile din fotbal din țară care au fost mediatizate, însă administratorul judiciar și avocații le-au explicat că se poate găsi baza legală de finanțare. Am făcut niște pași și la Consiliul Local, împreună cu domnul viceprimar, cu o parte din consilieri, căutăm soluții prin care să fim sprijiniți, sperăm ca până în decembrie, să primim sprijin și din partea Primăriei” a explicat managerul Lucian Munteanu. 

CSM Râmnicu Vâlcea este în insolvență după ce i s-a imputat o sumă mare anul trecut de către Fisc, provenită din taxe neplătite din urmă cu 5-6 ani.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Sep. 2015, 17:20 Seria 2
Pe aceeași temă