Astăzi, 29 iunie, trebuia să aibă loc ședința decisivă între staff-ul Universității Cluj și administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, pentru a stabili în ce condiții se va înscrie echipa în Liga a II-a. Totul s-a amânat însă pentru mâine, pe motiv că administratorul judiciar nu a avut timp să facă deplasarea de la București.
Staff-ul tehnic, format din Adi Falub, Cristi Pojar și Marius Popescu, e de acord să încropească un lot din jucătorii împrumutați și cei care mai au încă angajamente cu echipa clujeană. Ar accepta să lucreze și pe gratis, până în luna septembrie, când sunt speranțe că societatea care administrează clubul va fi preluată de un nou investitor. Marieta Anastasescu trebuie însă să găsească soluții de finanțare pentru ca echipa să supraviețuiască.
Cheltuielile legate de cazarea jucătorilor, masa acestora, deplasări și cantonamente sunt și ele o problemă pentru echipa clujeană.
Pleacă de pe Cluj Arena
Se pare că administratorul judiciar încearcă să păstreze clubul pe o „linie de plutire” cu un buget extrem de redus. Asta reiese din noua propunere pentru planul de organizare, care va trebui acceptată de tribunal, așa cum apare ea prezentată pe site-ul clujust.ro.
Conform noului plan de organizare, echipa urmează să părăsească „Cluj Arena” și să-și desfășoare meciurile pe un alt stadion, cel mai probabil pe „Clujana”. „Organizarea meciurilor pe teren propriu urmează a se efectua pe un alt stadion, ale cărui costuri de utilizare vor fi sub valoarea celor practicate de SC CLUJ ARENA SA”, scrie în planul de organizarea.
Salarii de 1.000 de euro
Planurile administratorului judiciar implică salarii care să se încadreze în plafonul de 1.000 de euro net, pentru jucători și 6.000 de euro net pentru întregul staff tehnic. Conform planului, lotul ar urma să fie format din 25 de jucători.
La capitolul venituri sunt trecuți cei 70.000 de euro pe care clubul trebuie să-i primească pentru accederea în finala Cupei României. „Această sumă va fi diminuată cu valoarea amenzilor aplicate clubului de către Comisia de Disciplină”, scrie însă în planul de organizare.
În afara acestor bani, administratorul judiciar estimează venituri de doar 34.000 de euro pentru a doua jumătate a anului 2015, bani proveniți din vânzarea biletelor, sponsorizări și activități comerciale.
Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Dan TĂ‚UȚAN