Președintele Consiliului Județean Bihor mulțumește divinității pentru că FC Bihor n-a intrat în faliment: „Sper să ne ajute Cel de sus să salvăm în totalitate această situație”

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 18:21 Seria 2

Decizia Tribunalului Bihor de a amâna din nou falimentul clubului FC Bihor Oradea a fost comentată și de președintele Consiliului Județean. Claudiu Popa (foto mic), cel împotriva căruia jucătorii echipei din Liga 2 îi adresau la ultimul meci de pe teren propriu un mesaj de „mulțumire” pentru actuala situație în care s-a ajuns, mulțumește „Celui de sus” pentru noul termen acordat de istanță.

„Este un termen mai mult decât rezonabil. Mulțumesc Celui de sus că a fost cu noi astăzi și sper să fie și în continuare ca să salvăm acest club. Aș vrea să mulțumesc și jucătorilor, care în pofida lipsurilor pe care le-au avut și le au, atât de ordin salarial, cât și de altă natură, au dat dovadă de caracter și au mers până la capăt. Eu sper să ne ajute Cel de sus să salvăm în totalitate această situație”, a declarat, citat de fcbihor.ro, Cornel Popa.

Consiliului Județean Bihor a aprobat, la începutul acestui an, clubului din Liga 2 500 de mii de lei, însă banii nu au fost virați nici până acum în cont. Echipa orădeană a scăpat de retrogradare după ce FC Olt s-a retras din campionat, însă întâmpină probleme financiare serioase care i-ar putea duce la abandon. Popa a declarat că a purtat și încă mai poartă discuții cu oameni de afaceri interesați să preia clubul, însă nu s-a concretizat nimic până în acest moment. „Deocamdată nu pot să vă spun mai multe, până nu se concretizează nimic. Nu pot să vă ofer speranțe deșarte, dar sper să soluționăm și această problemă”, a precizat președinte CJ.

Noul termen de judecată al falimentului clubului FC Bihor va avea loc pe 29 septembrie 2015. Până atunci, orădenii trebuie să-și achite datoriile de aproximativ 400.000 euro, adică 22 de rate neplătite. Planul insolvenței a fost depășit de mult timp, iar până acum s-au plătit doar 14 rate dintr-un total de 36.

Conducătorii FC Bihor poartă în acest moment negocieri cu un investitor privat, de care își leagă toate speranțele de supraviețuire. Mai mult, se așteaptă aproximativ 50.000 euro taxă de solidaritate impusă de FIFA și de pe urma transferului lui Claudiu Keșeru de la Steaua în Qatar.

Marius ANGHEL 06 May. 2015, 18:21 Seria 2
Pe aceeași temă