Caransebeș vs Pâncota: atac la baionetă, apărare la sânge

În prima etapă a play-out-ului Ligii a II-a, disputată sâmbătă, 4 aprilie, FC Caransebeș a primit, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, replica formației Șoimii Pâncota, echipă aflată pe ultimul loc al clasamentului. În deschidere, cele două formații au ținut un moment de reculegere în memoria celui mai mare arbitru al fotbalului românesc, Nicolae Rainea, trecut în neființă în cursul acestei săptămâni.

Începutul de meci a fost dominat clar de gazde, care au avut prima ocazie de a înscrie chiar în minutul 4, când Boștină, angajat excelent în adâncime, a pătruns în careu, l-a driblat pe portarul Irimia, a ajuns pe partea stângă, însă și-a închis unghiul, astfel că șutul său la colțul scurt a fost scos de pe linia porții, de lângă bară, cu capul, de căpitanul Rusu. Șase minute mai târziu, după un un-doi Roman – Stoica, acesta din urmă a intrat în careul oaspeților pe aceeași extremă stângă, a șutat pe jos de la 10 metri, la colțul scurt, însă Irimia a reușit să rețină balonul.

Odată cu trecerea timpului, oaspeții au mai echilibrat jocul și, în plus, au stat și bine în teren, așa încât acțiunile caransebeșenilor au avut rareori sorți de izbândă. În minutul 39, ardelenii au avut și ei singura ocazie a meciului, după o centrare de pe aripa stângă expediată de Gavrilescu, reluarea cu capul a lui Suciu, de la 12 metri, trecând peste poarta apărată de Pascal.

Faza meciului s-a petrecut în minutul 44, când, după o centrare de pe extrema dreaptă a lui Cotigă, Dubeștean a făcut un henț clar ca lumina zilei în careu, la 12 metri, infracțiune văzută de întreg stadionul și de toți ziariștii aflați la fața locului, singurul care s-a făcut că plouă fiind arbitrul timișorean Flavius Roșu, astfel încât cele două echipe au intrat la vestiare la egalitate.

Partea a doua a avut o cu totul altă desfășurare a ostilităților. În minutul 52, după un aut bătut lung  pe dreapta, mingea a juns la Săulescu, acesta a intrat în careu, a șutat violent de la 12 metri, la colțul scurt, însă același Irimia – care de altfel a fost omul meciului – a reușit să respingă cu piciorul în corner.

În continuare, caransebeșenii au atacat cu toate liniile, uneori fundașul Goșa lăsându-l singur, ca ultim apărător, pe colegul său, Dinu, la centrul terenului, însă defensiva oaspeților s-a apărat eroic, iar atunci când a fost depășită, Irimia și-a făcut datoria între buturi cu vârf și îndesat.

În minutul 76, Tomozei a vrut să străpungă „armura” ardeleană cu un șut de la 22 de metri, însă balonul a trecut la câțiva centimetri de bara din dreapta a porții oaspeților. Gugulanii și-au mai trecut în cont o ocazie monumentală în minutul 81, când Tomozei a centrat de pe partea stângă, înalt, în careu, Boștină a trecut milimetric pe sub minge, balonul a ajuns la Săulescu, a cărui torpilă, de la 8 metri, a fost respinsă cu piciorul de Irimia.

În cele patru minute de prelungire, caransebeșenii au luat pur și simplu cu asalt poarta oaspeților, însă nu au reușit să înscrie, cum nu au izbutit să o facă nici în timpul regulamentar de joc, același Irimia salvându-și din nou echipa în minutul 90+2 când, după un un-doi cu Stancu, Lupu a șutat de la 6 metri, la colțul scurt, goal-keeper-ul ardelean reușind să mai respingă încă o dată în corner.

La final, întreg stadionul a aplaudat evoluția caransebeșenilor și l-a huiduit la ieșire pe „centralul” Flavius Roșu, care, cine știe?, prin ezitarea din minutul 44 i-a văduvit pe gugulani de cele trei puncte.

FC CARANSEBEȘ – ȘOIMII PÂNCOTA      0-0

Ad. Pascal – Cotigă, Goșa (cpt.), C. Dinu, Tomozei (I. Stancu ”85) – Fl. Pîrvu, Artean – Săulescu, A. Roman (S. Lupu ”58), C. Stoica (Stoianof ”70) – Al. Boștină
Rezerve neutilizate: Val. Coca – R. Barbu, Suru, H. Popa
Antrenor: Alin Artimon

Cr. Irimia – Polgar (C. Maghici ”63), Ad. Rusu (cpt.), Lengyel, Siminic – C. Suciu, Dubeștean – Vladu, Issa Thiaw, D. Gavrilescu (Huțanu ”63) – Cioablă (Cuedan ”77)
Rezerve neutilizate: Pașcalău – Fl. Gâlcă, D. Mitu, S. Traoré
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 400; Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Bogdan Gheorghioiu (Timișoara); Jucătorul meciului: Cristian Irimia

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

 

Pe aceeași temă