„Marinarii”, urmăriți de ghinion la Balotești: fără gol, după ce au lovit de patru ori bara. Cu o victorie la Dorohoi, ilfovenii merg în play-off

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 14:52 Campionat

Situația financiară dificilă a clubului din Constanța, cu jucători neplătiți de șase luni, unii intrând deja în luna a șaptea de restanțe financiare, nu s-a resimțit și pe teren, sâmbătă, la Balotești, în deplasarea din etapa a 21-a a Ligii a 2-a. Susținuți de aproximativ 20 de suporteri, care au încălzit atmosfera, constănțenii au luptat în toate cele 90 de minute, deși aveau șanse aproape nule de a accede în play-off-ul pentru promovare. Doar ghinionul a făcut ca Farul Constanța să nu plece cu punct sau puncte din comuna de lângă București, după ce au tras de patru ori în bară (de trei ori în transversală și o dată în stâlpul din stânga porții lui Tănase).

Farul cu transversalele, Baloteștiul cu golul

CS Balotești a început meciul cu un șut slab pe poarta Farului, al lui Claudiu Herea, fratele mai mic al jucătorului de la Sion, în minutul șapte. Acesta a primit o pasă pe jos, în careu, dar a reluat slab, Vl. Neagu reținând fără probleme. Cei aproximativ 200 de fani ai gazdelor au tresărit la faza imediat următoare, când Jianu a ajuns oportunist la balon, după un carambol în careul Baloteștiului, dar a tras plasat de la 14 metri, direct în bara transversală a porții lui Tănase. Defensiva gazdelor, încă surprinsă de execuția lui Jianu, din minutul 10, a resimțit șocul, iar după 60 secunde, centrarea lui Szalkai, de pe partea dreaptă a atacului constănțenilor, a ajuns la Enciu, dar acesta a reluat nefericit tot în transversală.

Următoarele minute au adus un joc solid din partea ambelor echipe, care s-au tatonat cu șuturi mai mult sau mai puțin periculoase de la distanță, respinse sau reținute de cei doi portari. Defensiva Baloteștiului a fost surprinsă în minutul 26, când fundașii gazdelor l-au scos pe Jianu din offside, lăsându-l singur cu portarul. Inexplicabil, jucătorul Farului a șutat mult peste poarta gazdelor, din doar 11 metri, mingea ajungând undeva pe terenul agricol, care împrejmuiește stadionul. Reluarea din șase metri a fundașului central al Baloteștiului, Lucian Ion, din corner, puțin pe lângă poartă, nu a făcut decât să anunțe golul gazdelor.

Cu un ritm bun al jocului, cu ocazii de ambele părți, Francesco Pisano (foto), fiul antrenorului, care apropo, e trecut pe foaia de joc ca fiind masor, reușește să deschidă scorul. Bogdan Oprea încearcă un șut de la 30 de metri, mingea ricoșează din mijlocașul defensiv al Farului, iar apărarea constănțenilor se despică precum apele Mării Roșii. Mingea ajunge cu foarte multă șansă la atacantul gazdelor, care, lăsat singur cu portarul, ridică mingea peste el, executându-l pentru a deschide scorul.

Cioinac, bară de la 30 de metri

Spre dezamăgirea suporterilor prezenți la meci, jocul celor două echipe nu a mai fost la fel de spectaculos după deschiderea scorului. În schimb, s-a ajuns la intrări bărbătești pentru balon, unele peste limita regulamentului. În minutul 42 suporterii constănțeni, care au făcut deplasarea la Balotești și-au făcut simțită prezenta pentru prima data cu un sugestiv „Înainte”. Au cântat până la sfârșitul meciului, chiar și în momentul în care echipa lor era clar că va fi învinsă. Baloteștiul a ieșit la înaintare cu un singur fan, care a încercat să-și susțină echipa, vocal, cu un clasic „Balotești, Balotești”. La sfârșitul primei reprize, gazdele erau în grafic pentru intrarea în play-off.

Farul Constanța a ieșit mult mai montată de la vestiare, iar jucătorii lui Marian Dinu au avut câteva incursiuni nereușite în careul ilfovenilor, iar în minutul 55 jucătorii Farului au fost loviți din nou de ghinion. La o minge respinsă de Tănase, Cioinac șutează din voleu, mingea neatingând pământul din respingere, de la 30 de metri, direct în bara din stânga a porții ilfovenilor. Balonul s-a perindat prin fața porții, ieșind în aut, portarul fiind paralizat undeva la șase metri de linia porții.

Bogdan Oprea, bară cu călcâiul. Marinaș, eurogol

Extremele gazdelor au arătat o formă foarte bună în meci, Herea fiind unul dintre remarcații jocului, cu multe șuturi spre poarta Farului, deși a fost eliminat în minutul 93 pentru cumul de cartonașe galbene. Intrarea lui Butică în minutul 53 al partidei a dus la un plus de viteză pe banda dreaptă de atac a gazdelor, driblându-l pe Giurgiu în multe dueluri unu la unu.

La un corner al lui Bogdan Pătrașcu, în minutul 70, de pe partea stângă, apare Bogdan Oprea, care reia printr-un procedeu spectaculos, cu călcâiul, direct în transevrsala porții apărate de Neagu, mingea plutind peste toți jucătorii aflați în careu, înainte de a ieși în aut de poartă.

Însă cea mai frumoasă fază a meciului a fost consemnată în minutul 73. Marinaș, introdus în locul marcatorului primului gol, a driblat din poziție centrală doi jucători ai Farului, făcându-și mai apoi mingea pe piciorul stâng, pentru a-l executa pe Neagu de la 17 metri, la colțul scurt.

Final cu încă o bară pentru marinari

La 2-0 pentru gazde, Farul a renunțat la construcție și a aruncat, prin cei doi fundași centrali, mingi în careul Baloteștiului. „Marinarii” au atacat anemic, fără un orizont și, mai mult, au fost surprinși pe contraatac. Același Marinaș a ridicat o minge peste fundașul stânga al Farului, pasându-i lui Herea, iar din carambolul dintre mjlocașul Baloteștiului și fundașul central al Farului, mingea a ajuns tot la atacantul gazdelor, care a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Farul a căutat remontarea celor două goluri încasate. Oaspeții au obținut o lovitură liberă de la 25 de metri, ușor lateral dreapta, iar execuția lui Szalkai se duce, bineînțeles, în transversala porții ilfovenilor. Meciul se incheie 2-0 pentru CS Balotești în confruntarea cu Farul Constanța, iar ilfovenii se pregătesc pentru deplasarea de la Dorohoi, confruntare care ar putea duce echipa lui Giovanni Pisano în play-off-ul pentru promovare.

CS BALOTEȘTI – FARUL CONSTANȚA 2-0
F. Pisano ”31, Marinaș ”72

C. Tănase – Stelitano, Flămânzeanu, L. Ion, N. Filip – I. Sandu (cpt.), B. Pătrașcu – Cl. Herea, B. Oprea (Antoche ”79), Gojnea (Butică ”53) – F. Pisano (Marinaș ”67)
Rezerve neutilizate: Fulga – G. Lupașcu, M. Dobrescu, Mande
Antrenor: Giovanni Pisano
Eliminat: Cl. Herea ”90+3 (două galbene)

Vl. Neagu – Băjan, D. Ciobanu, Buzea (Al. Vieru ”71), Al. Giurgiu – Fl. Pătrașcu (cpt.) (Fl. Tudorache ”81), Cioinac – Al. Grigoraș (Pîslaru ”75), M. Jianu, Szalkai – M. Enciu
Rezerve neutilizate: A. Dinu – R. Neagoe, Cl. Popa, Al. Muscă
Antrenor: Marian Dinu

Stadion: Central (Balotești); Spectatori: 400; Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău); Jucătorul meciului: Alexandru Marinaș.

Articol scris de Dan MIREA

Mihai Andries 23 Mar. 2015, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă