Fotbalul mehedințean nu se dezice de vechile obiceiuri. În februarie 2010, FC Drobeta, patronată de Cristi Burci și Jan Ionică, se retrăgea din eșalonul secund, nemulțumită de faptul că nu este sprijinită de factorii locali. Paradoxal, după șase luni, Primăria Severin a reînființat FC Drobeta, în Liga a III-a, dar, după doar o jumătate de sezon, i-a retras sprijinul financiar și echipa s-a desființat înainte de începerea returului! Tot în acea iarnă și-a încetat activitatea și CS Termo Severin, echipă recent promovată.
În aceeași situație se regăsește acum Minerul Mehedinți, care vara trecută reușise să promoveze în Liga a III-a. Mutată pe „Municipalul” severinean, echipa a primit în toamnă doar 60.000 de lei de la Consiliul Județean Mehedinți, bani cu care de-abia a reușit să încheie turul. Din lipsa fondurilor, oficialii de la Valea Copcii nici nu s-au mai dus la FRF să vizeze legitimațiile jucătorilor, cărora le-au și semnat în schimb acorduri de transfer către alte echipe.
Reprezentanții Minerului încă n-au înștiințat FRF despre retragerea clubului din campionat, care se reia pe 7 martie. „Din păcate, nu am găsit soluții pentru finanțarea echipei. De-abia am reușit să încheiem turul, jucătorii nu au primit decât un salariu și nu mai voiau să joace fără bani. Nu avem fonduri nici pentru deplasări, nici pentru baremuri de arbitraj. Trebuia să jucăm la Ișalnița în prima etapă a returului, dar nu avem bani și nici jucători, ca să ne putem prezenta”, au spus oficialii Minerului.
UNICAT ÎN ROMÂNIA: județ fără niciun sport de echipă
Dacă mai adaugăm și desființarea, în vara lui 2013, a echipei CS Turnu Severin, fostă Gaz Metan CFR Craiova, Severinul e campion absolut la acest capitol. Astfel, Mehedințiul nu va avea în această primăvară nicio echipă de seniori în ligile naționale, indiferent de eșalon, fie că vorbim de fotbal, futsal, handbal, baschet, volei, hochei, rugby sau polo. Niciun alt județ nu s-a mai regăsit în această situație, în ultima jumătate de secol.
Articol și foto Mircea OGLINDOIU