Metalul Reșița, fără înfrângere în jocurile de verificare din această iarnă

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 09:29 Pregătiri, amicale

Aflată în continuare în pregătire pe plan local, la Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului, echipa de fotbal de ligă secundă Metalul Reșița a disputat în cinci zile nu mai puțin de patru meciuri amicale. Elevii lui Daniel Oprița, Cristian Apostol și Vali Boșca au ieșit cu un bilanț pozitiv din aceste patru întâlniri, dintre care una a avut loc în deplasare, chiar la începutul săptămânii.

Metalul a încheiat la egalitate, 1­-1, meciul amical de la Șiria, cu UTA Bătrâna Doamnă, golul reșițenilor fiind marcat de Vasile Buhăescu. Revenită la Reșița, echipa a susținut trei meciuri în trei zile, pe terenul sintetic din Valea Domanului, cu adversari din județul Timiș, două formații de liga a treia și una de liga a patra. Metalul Reșița s-­a impus în toate cele trei partide: 2­0 cu Millenium Giarmata (goluri marcate de Enescu și Szabo), 4­-3 cu Voința Mașloc (foto, jos) (două goluri Buhăescu și câte unul marcat de O. Vasile și Szabo) și 2­-0 cu Mamma Mia Becicherecu Mic (dublă Vasile Buhăescu). La aceste rezultate adaugăm și succesele anterioare cu FK Vârșeț, Vulturii Lugoj și Millenium Giarmata.


„A fost o perioadă de acumulări, am făcut antrenamente fizice, am avut și câteva jocuri”, spune antrenorul Daniel Oprița. „Trei meciuri în trei zile a fost destul de greu. Am luat aceste meciuri pentru că am vrut să le ofer posibilitatea tuturor jucătorilor să intre în teren, să aibă cât mai multe minute jucate. Din păcate, avem și accidentați și i­-am forțat pe unii mai mult. Sunt accidentați Ciobanu, Manole, R. Cristian, A. Ionescu, Cl. Ionescu, Fl. Sandu. De aceea am apelat și la juniori, pentru a nu-­i forța prea mult pe cei de la echipa mare, pentru că s-­a acumulat oboseala și nu am vrut să risc alte accidentări. Mai trebuie puse la punct relațiile de joc, pentru că sunt jucători noi și în aceste două săptămâni rămase până la reluarea campionatului sper să le punem la punct. Mi-aș fi dorit adversari mai tari, dar atât s­-a putut. Bine că i­-am găsit și pe aceștia.” a adăugat tehnicianul Metalului.

Pe 21 februarie, Metalul Reșița va susține ultimul amical dinaintea reluării campionatului, în Valea Domanului, cu Vulturii Lugoj.

Rezultatele echipei Metalul Reșița în meciurile amicale din această iarnă

25.01.2015 / Metalul Reșița – FK Vârșeț 5-­0 (marcatori Bărbulescu, Popescu, Enescu și Buhăescu, de două ori).
30.01.2015 / Metalul Reșița – Vulturii Lugoj 3-­2 (Claudiu Ionescu, Robert Cristian și Laurențiu Breșneni, toți din penalty).
05.02.2015 / Metalul Reșița – Millenium Giarmata 2­-1 (Enescu și Hlinca).
09.02.2015 / UTA Bătrâna Doamnă – Metalul Reșița 1-­1 (Buhăescu)
11.02.2015 / Metalul Reșița – Millenium Giarmata 2­-0 (Enescu ­ penalty și I. Szabo)
12.02.2015 / Metalul Reșița – Vointa Mașloc (Liga 4 Timiș) 4­-3 (Buhăescu 2, O. Vasile și Szabo)
13.02.2015 / Metalul Reșița – Mamma Mia Becicherecu Mic 2-­0 (Buhăescu 2)


Cu șapte reușite, Buhăescu a fost golgheterul reșițenilor în amicale
 

Formulele de start folosite de Daniel Oprița în amicalele din această săptămână din Valea Domanului, cu echipele de Liga 3:

Metalul în meciul cu Giarmata: Zimmermann – I. Tătaru, Hlinca, Liuba, V. Crețu – Gohoreanu, D. Enescu, Feher, B. Szijj – Cl. Ionescu, Buhăescu. Au mai intrat: S. Ciucă – I. Popescu, Breșneni, Ponoran, I. Szabo, O. Vasile, Bărbulescu.
Metalul în meciul cu Becicherecu Mic: Zimmermann – V. Crețu, I. Popescu, Hlinca, Anițoiu – Feher, Bărbulescu – O. Vasile, I. Szabo, Gohoreanu – Buhăescu. Au mai intrat: S. Ciucă – Tătaru, D. Enescu, R. Dumitru, Bălan, Al. Ciucur, Banac, Vlaicu și Bloju (ultimii patru fiind juniori A).

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Mihai Andries 16 Feb. 2015, 09:29 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă