Dicu și Făiniși au explicat de ce și-au reziliat contractele cu „lanterna roșie”: „Domnul Artimon nu ne-a dat nicio șansă”

După ce a încheiat turul Seriei a II-a pe ultimul loc, nou-promovata FC Caransebeș s-a despărțit de mai mulți jucători. Printre componenții care și-au reziliat contractele se află și mehedințenii Andrei Dicu și Adelin Făiniși (foto, centru stânga și centru dreapta), aduși la începutul sezonului de la Minerul Motru, respectiv Minerul Mehedinți.

Sorin Bălu, antrenorul care i-a dorit la vremea respectivă pe cei doi mehedințeni, a fost demis de la Caransebeș după etapa a 10-a, din cauza rezultatelor negative, iar pe banca tehnică a revenit Alin Artimon, cel care mai pregătise echipa și în urmă cu un an.

Dicu: „Ceva s-a produs în ultimele etape”

Zilele trecute, Artimon a decis ca Dicu și Făiniși să nu mai joace în Banat și 2015. În prima parte a sezonului, fundașul Andrei Dicu evoluase 8 partide în campionat, timp de 629 de minute, interval în care a marcat și un gol, în înfrângerea suferită de Caransebeș cu 4-1 la Râmnicu Vâlcea. Acesta a mai înscris și în turul al V-lea al Cupei României, când echipa sa a eliminat Metalul Reșița.

„La început, pentru o echipă nou-promovată, totul e roz, dar, cu timpul, îți dai seama că nu este chiar așa ușor să te menții. Așa s-a întâmplat și la Motru. Ca și atunci, am avut și ghinion în acest tur. Pur și simplu, mingea nu a vrut să intre în poartă. Echipa a ratat mult și de asta am terminat turul pe ultimul loc, cu doar 7 puncte. Eu am și jucat, am fost și rezervă, dar ceva s-a produs în ultimele etape, când domnul Artimon, nu știu de ce, nu s-a mai bazat pe serviciile mele. Zilele trecute mi-am reziliat contractul, de comun acord, iar, deocamdată, sunt în vacanță și vreau să mă liniștesc. Voi lua în perioada următoare o decizie în privința viitoarei echipe. Din păcate, multe cluburi de Liga a II-a au probleme financiare și trebuie să fiu atent cu cine voi semna”, a spus Dicu.

Făiniși, soluție doar pentru Cupa României

Dacă fundașul de 27 de ani mai jucase în eșalonul secund cu FC Drobeta și Minerul Motru, pentru mijlocașul Adelin Făiniși, FC Caransebeș a fost prima lui echipă din Liga a II-a. Acesta mai evoluase doar în Liga a III-a, cu CS Termo Severin, în urmă cu patru ani, iar în vară promovase cu Minerul Mehedinți în același eșalon. După ce a învins Gilortul Târgu Cărbunești în meciul de baraj, Făiniși a susținut probe de joc la Dinamo II București și Metalul Reșița, dar în cele din urmă a ajuns la FC Caransebeș, pentru care nu a jucat decât un joc, în campionat, timp de 54 de minute, în înfrângerea de la Pâncota (1-5).

Severineanul a mai fost utilizat și în meciurile din cadrul Cupei României, cu Metalul Reșița și CSU Craiova. „Chiar dacă nu am prea jucat, pentru mine a fost un pas important venirea la Caransebeș. Mă bucur că am debutat în Liga a II-a, dar, din păcate, de când a venit domnul Artimon, nu mi s-a dat nicio șansă. Sper să-mi găsesc în această iarnă o echipă la care să evoluez cât mai mult”, a precizat mijlocașul de 21 de ani.

Cristi Poiană, apreciat de Artimon

Remanierile din această lună nu l-au vizat și pe mijlocașul mehedințean de 25 de ani, Cristian Poiană. Acesta se află încă de iarna trecută la echipa bănățeană, care era pregătită la vremea respectivă chiar de Alin Artimon. Surprinzător, înainte de începerea returului, Artimon, care lăsase echipa pe primul loc în seria a IV-a, la șapte puncte de contracandidata Becicherecu Mic, unde antrenor era Sorin Bălu, și-a dat demisia și a fost înlocuit cu Iosif Rotariu. După un început dificil în 2014, FC Caransebeș a reușit în cele din urmă să încheie campionatul pe primul loc. Poiană a contribuit la promovarea echipei, care revenea, după aproape trei decenii, în Liga a II-a, iar în actualul campionat a jucat în 12 etape, timp de 645 de minute.

După remanierile de la Caransebeș, echipa cu cei mai muți mehedințeni din eșalonul secund a devenit FC Olt Slatina, la care evoluează mijlocașul Mădălin Mihăescu și atacantul Bobi Verdeș.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă