La FC Caransebeș a sunat adunarea. „Încercăm să încropim un lot bun”

Lotul echipei FC Caransebeș 1913, așa cum se numește mai nou formația gugulană, s-a reunit luni, 6 iulie, pe stadionul Municipal din Parcul Teiuș, cu acest prilej având loc deja un prim antrenament sub comanda „principalului” Alin Artimon, a secundului Alin Paleacu și a antrenorului de portari Dan Doran.

La apelul lansat de conducerea clubului caransebeșean au răspuns, din vechiul lot, căpitanul Goșa, Roman, Birău, Stoica, Lupu, Săulescu, Bușu, care, chiar dacă nu a jucat în retur, s-a pregătit alături de echipă și rămâne la Caransebeș, Ciprian Dinu, cu care președintele Dorin Micșa afirmă că s-a bătut palma în proporție de 95 la sută, Negoescu, Suru, precum și portarii Birăescu și Pascal.

În pauza competițională au plecat de la echipă nouă jucători – Artean, care a revenit la ACS Poli Timișoara, Cotigă, Manea, Horia Popa, Precup, Boștină, Ionuț Stancu, Coca și Stoianoff, cu doi dintre aceștia reziliindu-se deja contractele, ceilalți fiind oricum la final de contract. S-au înregistrat însă și două absențe, cele ale lui Tomozei și Pârvu, care nu s-au prezentat la reunirea lotului, deși ei au contract cu FC Caransebeș pe o perioadă de încă un an, Dorin Micșa declarând că, din câte știe el, cei doi și-au exprimat dorința de a părăsi gruparea gugulană.

„Avem și câțiva jucători noi în lot, jucători cu care am purtat discuții în această pauză competițională, și, în funcție de finalitatea discuțiilor pe care le vom avea cu ei și semnarea unor angajamente, le vom da și numele, ceea ce sper să se întâmple în următoarele zile. Este vorba despre cinci jucători noi la această oră, cărora li se adaugă trei jucători de la ACS Poli Timișoara, tineri născuți în 1996, cu care va trebui să jucăm în viitoarea ediție de campionat, pentru că doi jucători născuți în 1996 trebuie să fie titulari pe întreg parcursul unei partide. Este abia prima zi de antrenament, posibil ca în următoarele zile unii dintre jucători să plece, dar cu siguranță vor mai veni și alții. Muncim, ne mișcăm și încercăm să încropim un lot bun, cu care să nu ne mai batem în partea inferioară a clasamentului. Chiar dacă nu avem un obiectiv declarat, și eu și Alin Artimon ne dorim ca echipa să facă parte din primele șase formații ale seriei, dacă vor fi două serii în Liga a II-a”, a spus președintele Dorin Micșa.

Discuții pentru un cantonament în Ungaria

În ceea ce privește programul de pregătire, timp de o săptămână jucătorii vor face readaptare la efort, după care va urma un cantonament centralizat local, pe viitor conducerea clubului încercând să organizeze un cantonament de zece zile într-o locație unde să poată juca și trei sau patru meciuri amicale. „Suntem în discuții pentru a face acest lucru în Ungaria, însă trebuie să mai stabilim și echipele cu care urmează să jucăm. Dacă nu vom reuși această «evadare», și a doua parte a pregătirilor o vom efectua tot la Caransebeș, cu meciuri amicale mai multe, atât acasă, cât și în deplasare”, a mai spus Dorin Micșa.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă