FC Bihor a obținut un punct din deplasarea de la Pâncota

Marius ANGHEL 14 Sep. 2014, 13:24 Campionat
FC Bihor a obținut un punct din deplasarea de la Pâncota

Evoluând pe un teren moale, denivelat, dar și de dimensiuni minime regulamentare, formația orădeană de fotbal FC Bihor a încheiat la egalitate, cu scorul de 1-1, jocul pe care l-a disputat sâmbătă la Pâncota, în județul Arad, în compania echipei locale, Șoimii, în cadrul etapei a III-a a Seriei a II-a din Liga a II-a.

Prima repriză a consemnat faze antrenante chiar din primele momente. Gazdele au început bine partida și în minutul 2 au expediat un șut centrare de pe dreapta, prin Fl. Băd, pe lângă poarta orădeană, iar în minutul 5, Sălăjan a șutat de la marginea careului mare, pe lângă stâlpul  din dreapta porții lui Fildan.

În replică, în minutul 8, A. Achim a expediat un șut defectuos, pe lângă poartă, iar în minutul 9, Speroni, intrat în careu pe partea dreaptă a trimis periculos, din 8 metri, prin fața porții, dar nu s-a aflat nici un coechipier acolo, să trimită spre poartă.

Gazdele au revenit în atac și în minutul 13 au executat o lovitură liberă de la 20 de metri, perpendicular pe poartă, prin Polgar, dar Fildan a reușit să respingă de la colțul lung, în timp ce la cealaltă poartă, două minute mai târziu, Speroni a șutat de la marginea careului, puțin pe lângă bară.

În minutul 36, gazdele au reușit să deschidă scorul, după ce Huțanu a pătruns pe partea stângă, i-a pasat lui Polgar în careu, care, după ce a preluat cu dreptul, a tras de la 10 metri cu stângul pe lângă Fildan. Până la finalul primei reprize, FC Bihor a mai avut o ocazie, în minutul 42, după o centrare a lui Letan, de pe stânga, Zs. Lukacs a reluat cu capul din 10 metri, pe lângă poartă.

Văzându-se condusă la pauză, FC Bihor a revenit mult mai hotărâtă în teren în repriza a doua, pe care a început-o în trombă, chiar în minutul 46 reușind să și înscrie golul egalizator, după o lovitură de colț de pe partea stângă. A executat Sorian la prima bară, de unde din 5 metri, cu spatele la poartă, Cr. Cigan cu exteriorul piciorului drept a reluat surprinzându-l pe portarul Pașcalău, care a fost nevoit să-și scoată mingea din poartă.

După primirea golului egalizator, gazdele au încercat să revină în atac și în minutul 59 și-au creat o ocazie bună, dar Sălăjan, cu capul din 12 metri a reluat exact pe direcția portarului orădean, care a reținut fără probleme. De partea cealaltă, în minutul 69, Cr. Cigan a trimis un șut în diagonală, de la colțul careului, puțin pe lângă stâlpul din stânga porții lui Pașcalău. Au urmat apoi zece minute de posesie clară a mingii de partea orădenilor, care au combinat cu ușurință în terenul advers, deși terenul a fost cam moale, însă nu și-au creat ocazii clare de gol.

În minutul 81, Șoimii a revenit în avanposturi și au șutat prin Alin Mihai, de la 18 metri, pe jos, dar și pe lângă poartă. Gazdele au încercat să fie mai periculoase pe final, dar lovitura liberă a lui Polgar, din minutul 85, de la 18 metri, perpendicular pe poartă, executată pe jos, prin zid, a fost reținută de portarul orădean Fildan.

În fine, ultima acțiune a jocului s-a petrecut în minutele suplimentare, la ultima fază, în minutul 90+3, când după o centrare plouată în careul orădenilor a Huțanu a reluat cu capul de Huțanu, din unghi închis și mingea s-a dus în bara laterală.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Astfel, cele două formații au încheiat la egalitate cu scorul de 1-1, rezultat echitabil după aspectul jocului și care a mulțumit până la urmă ambele echipe. Orădenii au cucerit astfel primul punct din noua ediție de campionat și au urcat în clasament de pe locul 11 pe 10.

ȘOIMII PÂNCOTA        1
FC BIHOR ORADEA    1

Polgar ”36 / Cigan ”47

Pașcalău (cpt.) – Pantea, Lengyel, Crușoveanu, Siminic – Maghici (Monac ”70), Polgar, F. Cuedan (A. Simion ”84), Huțanu – Sălăjan (A. Mihai ”60), F. Băd
Antrenor: Dan Cuedan

Fildan – Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, A. Achim – Străuț, Haș – Speroni (R. Lukacs ”69), Sorian, Zs. Lukacs (M. Vlad ”73) – Cigan (Mihuț ”83)
Antrenor: Alexandru Pelici

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 14 Sep. 2014, 13:24 Campionat
Pe aceeași temă