Conducerea clubului CSM Râmnicu Vâlcea cere intrarea în insolvență după ce raportul preliminar venit zilele trecute de la Fisc a imputat suma de 26 miliarde de lei vechi!
În momentul preluării clubului, în vara trecută, SC Damila SA și-a asumat cheltuielile aferente, de circa 12 miliarde de lei vechi, din care mai sunt de achitat doar 3 miliarde de lei la Apavil. Patronii de la SC Damila au ajuns să regrete amarnic tranzacția de vara trecută, prin care au preluat clubul de la Cătălin Rufă.
Proiectul de raport de inspecție fiscală, care vizează perioada 2009-2013, ajuns zilele trecute la CSM, a șocat conducerea clubului. „Conform raportului, clubul CSM datorează suma de 26 miliarde, compusă din 14,5 miliarde suma plătită către buget, 9,6 miliarde sunt dobânzi și 2,3 miliarde sunt penalități! În mare parte, valoarea provine din contribuțiile la nivel de fotbaliști, Finanțele au considerat convenția civilă ca și contract de muncă. În această perioadă, clubul nu a plătit nici măcar ca pentru o convenție, 33%, ci doar 16%, dar nu s-a plătit nici impozitul după vânzarea lui Brănescu la Juventus, care însumează circa 2,5 miliarde lei. Deși cea mai mare sumă, 18 miliarde provine din anul 2009, în 2011 se realizează transferul lui Brănescu pe o sumă echivalentă. Nimeni nu ia nicio decizie, deși se puteau plăti datoriile cu acei bani. Dacă cei responsabili de atunci nu spun ce s-a făcut cu banii luați pe Brănescu, vom scoate noi actele. Analizăm căile de atac asupra deciziei, curios este că acest raport ajunge la noi după ce am stins creanțele fiscale” a prezentat managerul clubului vâlcean, Lucian Munteanu.
În acesată situație, conducerea CSM-ului cere insolvența clubului. „Cea mai bună soluție în acest moment, am propus Consiliului Local intrarea clubului în insolvență. Apavil trebuie să ceară insolvența clubului, în baza datoriilor care le avem la ei. Consiliul Local trebuie să găsească soluții, pentru că domnul Nițu, care a venit vara trecută, s-a achitat integral de ceea ce prevede acest acord de asociere, am plătit și o mare parte din datoriile vechi, ar fi culmea să răspundem pentru ce s-a făcut în 2009. Nu știu cine prelua clubul cu 12 miliarde datorie, să își propună și promovarea, să ocupăm locul 3, dacă aveam și sprijin din partea autorităților, ne băteam de la egal la egal cu cluburi cu bugete imense precum Craiova și Tg. Mureș. În vară, făcusem demersuri prin care ajunsesem la un acord să putem juca, contra unei taxe, normal că acum regretăm tranzacția, am avut piedici și acum și după preluarea echipei. Este soluția prin care am reuși stoparea acestor datorii din spate, să venim cu un plan de reorganizare al clubului, să ne achităm activitatea curentă și să găsim soluții pentru plata lor. În 2009, Primăria era acționar majoritar, ei ar trebui să răspundă de acest lucru, numai că procedurile legale vor dura mult, iar noi în două săptămâni vom avea conturile blocate. Falimentul bate la ușă! Ne-am dori ca activitatea clubului să continue, avem mare încredere în ce putem realiza anul acesta. Cam ce am solicitat, nu am primit, așa puștani cum suntem noi, am solicitat autorităților locale doar lucruri normale pentru club, care alte Primării sau Consilii Județene le pun pe tavă contracandidatelor noastre. Ne mirăm de ce unii promovează și noi nu” a mai explicat Munteanu.
Apavil a ridicat apometrele, Poliția Locală nu face contract!
Astăzi, reprezentații Apavil, unde acționar majoritar este Primăria Râmnicu Vâlcea, au ajuns în Zăvoi și au oprit apa, luând și apometrele.
Cum se cunoaște, Primăria este partener și la CSM, unde deține 33%. La insistențele conducerii clubului, reprezentații Apavil au revenit și au dat din nou drumul la apă până luni, pentru ca amicalul programat mâine în Zăvoi, CSM-Vișina Nouă, să se desfășoare în condiții de normalitate. „Altă dată, din contoarul clubului se alimentau toate spălătoriile din oraș și nu s-a oprit apa. După ce am depistat acestă țeavă care curgea și zi și noapte, am redus enorm din facturi, probabil asta a deranjat, ni se pun piedici” spun conducătorii clubului.
Mai mult, conducerea CSM nu găsește înțelegere nici la Poliția Locală. „Se feresc să încheie un contract cu noi, deși avem sold zero la ei, le-am plătit și restanțele vechi. Găsesc motive că nu au oameni. Ne-au spus că vor semna doar dacă sună primarul! O să fim nevoiți să aducem firme din alt județ. Poliția Locală este singura reprezentă din Vâlcea care poate asigura paza la meciuri, alții specializați nu sunt” a afirmat și președintele clubului, Bogdan Medrea.
Articol scris de Adi Georgescu